”Vågar S lyssna på Ardalan Shekarabi?”


INVANDRING. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) har skrivit ett långt inlägg på Facebookinlägg där han bland annat skriver om migrationspolitiken. Shekarabi har börjat inse att ”den kortsiktiga migrationspolitiken har ett mer långsiktigt pris”.

Civilminister Ardalan Shekarabi fött i Manchester men flykting från Iran.

Shekarabis inlägg har av vissa tolkats som ett steg i att efterträda Löfven, vilket han själv förnekar.

”Den stora segregationen, som nu även nått svensk glesbygd, är på riktigt ett allvarligt hot mot sammanhållningen, jämlikheten och tilliten i vårt land. Ett hot mot allt det som vi förknippar med välfärdslandet Sverige”.

Shekarabi har insett att en verksam integration faktiskt kräver extraordinära insatser från samhällets sida.

-Pettersson undrar om socialdemokraterna vågar lyssna på Shekarabi när han ”öppnar för en socialdemokratisk omorientering i fråga om migration och nation”. Sedan tycker Shekarabi att vi ska glömma det som varit och de som har ansvaret och sikta framåt. Själv vill jag nog inte att de som har ansvaret för det som blivit ska ha något ansvar för framtiden.

1. Med tanke på nivån på invandring de senaste decennierna, både i absoluta tal och i jämförelse med andra europeiska länder, måste vi inse en sak. Ska vi klara av integrationen kan vi inte ha en stor invandring under överskådlig tid. Vi behöver föra en hållbar migrationspolitik och hålla mottagandet av nyanlända på låga nivåer.

2. Vi måste investera kraftigt i utbildnings- och arbetsmarknadspolitik och på riktigt prioritera de insatser som krävs för att få ner arbetslösheten bland utrikesfödda. Kommunerna har inte de resurser som krävs för detta. Staten måste, som ansvarig för den förda migrationspolitiken, ta ett väldigt stort ansvar för finansiering och möjliggörandet av dessa insatser.

3. Rättigheter måste tydligt kombineras med skyldigheter. Utbildningsplikten för nyanlända måste följas av fler insatser som tydliggör den enskildes plikt att ta del av samhället och göra sig anställningsbar.

4. Vi måste sätta punkt för marknadsinslagen i vårt skolsystem. Etableringsfriheten för friskolor måste avskaffas, syftet med svensk skola ska inte vara vinst och antagningen till skolorna måste göras på ett rättvist och kontrollerat sätt. Drastiska åtgärder för att bryta segregationen i svensk skola måste vidtas.

5. Vi måste ha nolltolerans mot all form av diskriminering. Ett samhälle, med den etniska, religiösa och kulturella mångfald som Sverige har idag, måste fokusera på likabehandling för att kunna upprätthålla en hög grad av tillit.

6. Segregerande religiösa friskolor måste genast förbjudas. Dessutom måste samhället ta krafttag mot religiös extremism och begränsa religiösa extremisters handlingsfrihet.

7. Hedersförtryck och alla fenomen som hotar de värderingar som svensk lagstiftning bygger på måste mötas med statens nolltolerans.

8. Bostadspolitiken måste prioriteras ordentligt. Trångboddheten och bostadsbristen måste byggas bort genom offentliga och privata investeringar i billiga hyresätter. Samhällsplaneringen måste ha som huvudmål att bygga bort bostadssegregationen. Kommuner ska inte ha rätten att inte bygga hyresrätter. Bostadsförsörjningsansvaret måste tydligt stärkas.

9. Gemenskapsskapande institutioner som nedmonterats de senaste årtiondena måste återupprättas. Nya måste skapas. Den svenska samhällsmodellen kräver tillit och stark gemenskap. Hela samhället måste göra stora ansträngningar för att skapa en inkluderande nationell identitet.

Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


12 responses to “”Vågar S lyssna på Ardalan Shekarabi?”

 • ruben

  Det är för mycket politisk rundgång kring huvudproblemen, dvs han går lite, som katten kring het gröt. Stoppa all invandring tills vidare. Undersök i i efterhand alla asylsökare och anhöriginvandrare med tut och put, som nu bara lever på bidrag huruvida de är här av verkliga skäl och utvisa de, som inte är det. Utvisa alla invandrade grövre brottslingar. De brottslingar, som redan fått svenskt medborgarskap ska kunna bli av med det och utvisas. Vi ska inte investera mer i problemåtgärder, som är verkningslösa. Kriminella ska inte uppmuntras eller belönas för att de gör upplopp t.ex. Myndigheterna behöver inte importera kriminalitet av den graden vi nu har i Sverige, det är i sig ett grovt brott mot nationen.

  Gilla

 • Kurt

  Bullshit

  Gilla

 • Kommendanten

  Hyckleri på hög nivå!

  Gilla

 • Bosse S

  Ganska vettiga synpunkter. Man skulle kunna tro att någon hackat hans profil.

  Gilla

  • Bosse S

   Så helt plötsligt tycker någon tvärtom.
   Om man är läskunnig så är de väl ganska hyfsade förslag?
   Inte för att jag tror att han menar allvar. Det kan finnas en baktanke.
   Dagens generaton sossar kan man onte lita på.

   Gilla

 • Peter Sjöström

  Att vi ska glömma det som varit och de som haft ansvaret !! Vi har det i ansiktet varje dag !! Sikta framåt , jo minsann det (de ) jag vill sikta på vill nog inte bli siktade på av mig i alla fall . Vilket trams , det håller jag med om . En utlänning som vill ställa sig in . Mvh Sjöström , trevlig helg på er .

  Gilla

 • blabaris

  Alla sossarnas topp politiker med utländsk bakgrund har avslöjats som extremister hittills. Varenda en. Är det mitt fel för att jag påpekar detta ? NEJ

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara trams, betyder ingenting i verkligheten det vet alla utanför begåvningsreserven !

  Gilla

 • ossie

  En sak är ju säker en sosse född svensk skulle aldrig våga skriva detta.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Släng ut fanskapet.

  Gilla

 • blabaris

  tror inte ett skit på vad han säger.

  Har han offentligt tagit ställning MOT islam eller jobbar han FÖR islam?

  Gillad av 1 person

 • compulsoryunion

  Att han inte utvisades när han var dömd till utvisning är ett tillkortakommande av polisen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: