Mattias Lindholm åtalas för ett mord och tre mordförsök i Umeå


BROTTSLIGHET. Den 23 januari 2019 sköts en person till döds och tre personer skottskadades i stadsdelen Ersboda i Umeå. I dag väcks åtal mot en 30-årig man misstänkt för mord och försök till mord. Utredningen har pågått sedan januari 2019. Åtalet gör gällande att två grupperingar träffats på en parkeringsplats i bostadsområde på Ersboda i Umeå vid klockan 22.30-tiden den 23 januari 2019.

– Den misstänkte har beväpnat sig med en pistol. Mitt påstående är att han har varit på plats för att utgöra ett skydd för den ena grupperingen, säger kammaråklagare Andreas Nyberg som lett förundersökningen.

Minst åtta skott avlossades på platsen. Allt tyder på att skotten avlossades från ett och samma vapen. Fyra personer i den ena grupperingen skottskadades. En av personerna avled av skottskadorna.

Ett stort antal förhör har hållits. En del av bevisningen i målet utgörs av vittnesuppgifter kombinerat med teknisk bevisning. Den tekniska bevisningen består bland annat av handskar som kan kopplas till skjutningen genom platsen de hittades på samt genom tändsatspartiklar och till den misstänkte genom DNA.

Förhandlingen är beräknad att påbörjas den 1 oktober 2019 i Umeå tingsrätt. Den misstänkte mannen förnekar brott.

Målnummer i Umeå tingsrätt: B 247-19

Gärning
Mattias Lindholm har kvällen den 23 januari 2019 förflyttat sig till Ersboda i Umeå. Han har beväpnat sig med en skarpladdad pistol av kaliber 9 mm. Avsikten har varit att utgöra ett väpnat skydd för den gruppering som stämt
träff med och mött upp Omar Abouaoun, Saman Khalili, Roy Chowdhury och Mazin Raad Al-Mayyahi Zaid. Mattias

Lindholm har således varit beredd att bruka våld vid tillfället. Mötesplatsen var på en parkeringsplats i
bostadsområde vid Ersbodavägen/Mjölkvägen och mötet ägde rum vid cirka klockan 22.30.

Mattias Lindholm har på parkeringsplatsen avlossat minst åtta skott mot Omar Abouaoun, Saman Khalili, Roy Chowdhury och Mazin Raad Al-Mayyahi Zaid.

Omar Abouaoun träffades av två skott vilka orsakade hans död. Det ena skottet träffade i huvudet och det andra i bröstkorgen. Vart och ett av skotten har ensamt varit tillräckligt för att orsaka Omar Abouaouns död.
Saman Kahlili träffades av ett skott i huvudet. Skottet orsakade en sårkanal med ingångsöppning framför det vänstra ytterörat och utgångsöppning invid den högra underkäksvinkeln med bland annat söndertrasning av mjukdelar och
frakturer i ansiktet samt blödning till svalget som följd.

Roy Chowdhury träffades av ett skott i ryggen. Skottet orsakade en sårkanal med ingångsöppning till höger på ryggen och med en kvarvarande metallprojektil i hudytan uppe till höger på buken med skador på tjocktarmen
och tunntarmen. Mazin Raad Al-Mayyahi Zaid träffades av ett skott som orsakade en skada på vänster arm.

Saman Khalilis och Roy Chowdhurys skador var livshotande. Att beskjuta Saman Khalili, Roy Chowdhury och Mazin Raad Al-Mayyahi Zaid med pistol utgjorde en livsfarlig gärning. Fara för brottets fullbordan har förelegat.
Mattias Lindholm begick gärningarna med uppsåt.

-Pettersson konstaterar att det finns en och annan kriminell svensk också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Mattias Lindholm åtalas för ett mord och tre mordförsök i Umeå

 • Maja

  Undrar om det var Mattias som försökte mörda mannen i Rinkeby i natt också?
  De två ”Mattias” kommer vi aldrig att få namnen på.

  Gilla

 • Maya

  Där gick vänstern ” bananas ” över att en Svensk blev dömd.Titta ,titta en Svensk kriminell !!! Hurra ,hurra….

  Gilla

 • rune

  Handlade förmodligen om självförsvar i trängt läge. Tänk själva 4 mot 1 .

  Gilla

 • Stenbock

  Ja den Lindholmen kunde i varje fall behandla ett skjutvapen !
  Att på så kort tid fälla en för evigt,och träffa 4 andra inkräktare….med de följder som anges,tyder på godkänd skjutövning !! 😉
  Allt enligt Billy Kid´s devis, ”drag först”….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: