Sverige blir ny medlem i franskt försvarssamarbete


FÖRSVAR. Sverige blir ny medlem i den franske presidenten Emmanuel Macrons försvarssamarbete European Intervention Initiative. – Sammantaget bygger vi mer säkerhet i Europa, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till SVT Nyheter.

Tanken är att försvarssamarbetet ska agera vid bland annat terrordåd och oroligheter vid EU:s gränser.

Medlemmar är Frankrike, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Belgien, Danmark, Nederländerna, Estland, Finland, Portugal, Norge, Finland och Sverige.

Kan Sverige bidra med svenska soldater? Jag vill inte spekulera i någonting. Ska vi gå in i någonting då tar vi den diskussionen då, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) enligt Sveriges Radio.

-Pettersson är inte förvånad men undrar på fullt allvar om försvarsministern är dum eller blåljuger? Menar han på fullt allvar att Sverige har gått med i ett försvarssamarbete utan att ha diskuterat om och när vi ska bidra med soldater? Jag tror inte att de andra länderna hade accepterat en sådan uppgörelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Sverige blir ny medlem i franskt försvarssamarbete

 • Adrian.

  Man har redan röstat igenom att Svenskt försvar får sättas in mot den Svenska befolkningen.

  Gilla

 • Frej

  Jag är rätt övertygad att det är den inre fienden det åsyftas på , Folket .Om dom nu ska tvinga på oss en Grön omställning , och folket börjar förstå att det bara handlar om makten , kontrollen över våra liv . Man kan inte försörja 11 000 000 i ett fossilfritt samhälle. Utan att det blir Nord Korea 2.0 . Och det ska bli intressant att se blicken på kidsen som strejkar , när verkligheten kommer ikapp . Då blir ogräshackan den nya mobilen för att hålla svälten borta .

  Gilla

 • centurion

  Å ena sidan ,ett genus-certifierat låtsasförsvar. Å andra sidan svängdörrar in i landet för terrorister. Vill man på allvar stärka säkerheten skall man naturligtvis angripa problemet i grunden : Släng ut oros-härdarna och stäng gränsen ! Men det allra bästa för säkerhetsläget vore nog ändå att både Macron och Löfven avgick !

  Gilla

 • Stenbock

  Det heter ju ”Maka söker Kaka”… I detta fall fullt naturligt,att Abzurdien gärna vill samarbeta med en av Merkels främsta marionetter.Den lille franske snorungen och uppnäsade skitstöveln,som gärna vill stå i rampljuset !
  Som någon skriver,vad vill Islamska Abzurdien (som välkomnar terrorister från alla jordens länder) bidraga med,inom denna nya kostsamma grupp ?
  Fullständigt vansinne,liksom att X-pressen i dag skriver hur Socialisterna vill ersätta ”svittsaren”,med en islamist som överhuvud….Shakarabi lär han kallas !!
  Ni som ännu har möjlighet,lämna landet i tid liksom en allt större del av industrin redan gjort.Flytta i tid…..

  Gilla

 • Tore

  Försvarsamarbete mot terrorism?
  Varför låter ni då is-terrorister återvända från Syrien.
  Varför samarbeta med ett land spm sponsrar terrorist organisationer?
  Macron vakna!

  Gilla

 • Maja

  Nu byggs det en moské i Järfälla.När svenska hantverkare nekade ta emot jobbetr hotades de med livstidsbojkott inom bygg. Precis som i gamla kommunistländer, först fängelse och sedan tvångsarbete.
  Så välkomna alla stackare som har satsat pengar på lägenheter i Barkaby, snart kan ni inte bo kvar där.

  Gilla

 • Ståfräs

  Sveriges hemliga vapen är handhjärtan, samt armband med parollen, ”sluta skjuta”. Case closed.

  Gilla

 • Maja

  Hoppas att alla länder skickar samma antalet soldater.Då tvingas Sverige att hyra in personal.
  Jag hade hoppats att Sverige inte skulle ingå i det här. Sverige är nämligen landet som har orsakat oro i hela Europa.

  Gilla

 • Maja

  Jag vill inte spekulera i någonting. Ska vi gå in i någonting då tar vi den diskussionen då, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) enligt Sveriges Radio.”
  Sverige har avveckat Militären.Vilka skall kriga mot muslimer från Sverige?

  Gilla

 • Thomas

  Han kan ju inte bara säga att vi har lust att skicka soldater till Prag under våren för att stärka unionen. Men han vet att det brukar fungera.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: