Sverige blir ny medlem i franskt försvarssamarbete

FÖRSVAR. Sverige blir ny medlem i den franske presidenten Emmanuel Macrons försvarssamarbete European Intervention Initiative. – Sammantaget bygger vi mer säkerhet i Europa, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till SVT Nyheter.

Tanken är att försvarssamarbetet ska agera vid bland annat terrordåd och oroligheter vid EU:s gränser.

Medlemmar är Frankrike, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Belgien, Danmark, Nederländerna, Estland, Finland, Portugal, Norge, Finland och Sverige.

Kan Sverige bidra med svenska soldater? Jag vill inte spekulera i någonting. Ska vi gå in i någonting då tar vi den diskussionen då, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) enligt Sveriges Radio.

-Pettersson är inte förvånad men undrar på fullt allvar om försvarsministern är dum eller blåljuger? Menar han på fullt allvar att Sverige har gått med i ett försvarssamarbete utan att ha diskuterat om och när vi ska bidra med soldater? Jag tror inte att de andra länderna hade accepterat en sådan uppgörelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sverige blir ny medlem i franskt försvarssamarbete

  1. Jag är rätt övertygad att det är den inre fienden det åsyftas på , Folket .Om dom nu ska tvinga på oss en Grön omställning , och folket börjar förstå att det bara handlar om makten , kontrollen över våra liv . Man kan inte försörja 11 000 000 i ett fossilfritt samhälle. Utan att det blir Nord Korea 2.0 . Och det ska bli intressant att se blicken på kidsen som strejkar , när verkligheten kommer ikapp . Då blir ogräshackan den nya mobilen för att hålla svälten borta .

  2. Å ena sidan ,ett genus-certifierat låtsasförsvar. Å andra sidan svängdörrar in i landet för terrorister. Vill man på allvar stärka säkerheten skall man naturligtvis angripa problemet i grunden : Släng ut oros-härdarna och stäng gränsen ! Men det allra bästa för säkerhetsläget vore nog ändå att både Macron och Löfven avgick !

  3. Det heter ju ”Maka söker Kaka”… I detta fall fullt naturligt,att Abzurdien gärna vill samarbeta med en av Merkels främsta marionetter.Den lille franske snorungen och uppnäsade skitstöveln,som gärna vill stå i rampljuset !
    Som någon skriver,vad vill Islamska Abzurdien (som välkomnar terrorister från alla jordens länder) bidraga med,inom denna nya kostsamma grupp ?
    Fullständigt vansinne,liksom att X-pressen i dag skriver hur Socialisterna vill ersätta ”svittsaren”,med en islamist som överhuvud….Shakarabi lär han kallas !!
    Ni som ännu har möjlighet,lämna landet i tid liksom en allt större del av industrin redan gjort.Flytta i tid…..

  4. Försvarsamarbete mot terrorism?
    Varför låter ni då is-terrorister återvända från Syrien.
    Varför samarbeta med ett land spm sponsrar terrorist organisationer?
    Macron vakna!

  5. Nu byggs det en moské i Järfälla.När svenska hantverkare nekade ta emot jobbetr hotades de med livstidsbojkott inom bygg. Precis som i gamla kommunistländer, först fängelse och sedan tvångsarbete.
    Så välkomna alla stackare som har satsat pengar på lägenheter i Barkaby, snart kan ni inte bo kvar där.

  6. Hoppas att alla länder skickar samma antalet soldater.Då tvingas Sverige att hyra in personal.
    Jag hade hoppats att Sverige inte skulle ingå i det här. Sverige är nämligen landet som har orsakat oro i hela Europa.

  7. Jag vill inte spekulera i någonting. Ska vi gå in i någonting då tar vi den diskussionen då, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) enligt Sveriges Radio.”
    Sverige har avveckat Militären.Vilka skall kriga mot muslimer från Sverige?

  8. Han kan ju inte bara säga att vi har lust att skicka soldater till Prag under våren för att stärka unionen. Men han vet att det brukar fungera.

Kommentera