Miljöpartiet: Nyanlända bör få förstahandskontrakt

INVANDRING. I stället för att nyanlända tvingas flytta ut ur sina tillfälliga boenden bör kontrakten omvandlas till permanenta förstahandskontrakt. Det säger Miljöpartiet i Göteborg, rapporterar GP, tyvärr bakom betalvägg. 

Totalt berörs 2.700 nyanlända och 1.200 lägenheter av förslaget. Tanken är att lägenheterna ska gå till andra nyanlända men det kan lösas på annat sätt, säger Emmali Jansson (MP), fastighetsnämndens andre vice ordförande.

-Pettersson menar att det inte finns för få bostäder i Göteborg utan för många nya invånare. Dessutom ska alla invånare behandlas lika och då är frågan om de nyanlända ska stå i bostadskö eller om alla svenskar också ska få förtur till förstahandskontrakt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Miljöpartiet: Nyanlända bör få förstahandskontrakt

  1. När jag kom till Göteborg för 30 år sedan och inte hade någon lägenhet gick jag till bostadsförmedlingen och frågade om jag kunde få någon lägenhet till mej.
    – Har du någon social förtur? frågade handläggaren.
    – Vad menar du? Frågade jag tillbaka
    – Ja, att du är missbrukare eller något sådant, svarade handläggaren.
    – Nej, svarade jag, jag är bara en vanlig svensk.
    Då skrattade handläggaren och sa,
    – Nej, då kommer du aldrig att få någon lägenhet här.

    Så är det att vara förtryckt i sitt eget land, jävla kommunistland.

  2. 2,65 procent enligt UNHCR ja . Är FN att lita på ? Inte en chans i min , våran värld . Tack för era texter här och nu . Håller med fullt ut med vad som skrivs frånsett Fanny . Kan ju vara att Fanny vill retas ? Hon kan ju skriva och då även läsa , läsa här på sidan . Så hon retas bara , hoppas jag . Mvh Sjöström

  3. Märkligt
    dessa mäniskor som det tycks synd om skall enl. lag söka sig egna bostäder innan 2ÅR, men skiter du i det, så skall du belönas med 1 Hands kontrakt.
    Så varför fungerar inte de stadgade integrations lagarna.???

  4. Hahahaha
    Ge dom också efternamnet Benadotte och medalj som årets hederssvensk, samt en furstlig försörjningsstatus.
    MP partiet som tar livet av varje hederlig svensk.

  5. Hur har det gått för alla länder som har olika regler pga av etnicitet……

    Inte så bra…

    Det är en mycket farlig väg att vandra om man ska se tillbaka historiskt…..

  6. Andel utrikesfödda procentuellt i alla olika delområden i gbg:
    Det bor ca 50-60.000 människor i varje delområde i gbg

    Angered – 75%

    Östra gbg 60%

    Västa hisingen 41 %

    Norra hisingen 41 %

    Lundby 34 %

    Askim – frölunda – högsbo 27%

    Centrum 26%

    Västra gbg 24%

    Örgryte – härlanda 21%

    Majorna –linne 21% XX här bor alla kommunens FI och MP XXX

    Gbg ca 572 000 människor totalt.

    Märkligt att de som röstar FÖR invandring har minst utrikesfödda på hemmaplan……

  7. Än en gång så spottar de i ansiktet på svenskarna, inte nog med att vi rånas, misshandlas och våra kvinnor och barn gruppvåldtas !?

    IDIOTIN ÄR GRÄNSLÖS !!!

  8. Skrev till MP-tanten.

    Frågade hur hon visste att de kom från krig som hon sagt.

    Svaret:

    Jag känner inte till om kommunen för statisk över situationen i hemlandet för de som bor i kommunens genomgångsbostäder.

    Hon har alltså rätt ut ljugit!!!

    2,65 % lär vara äkta flyktingar enligt UNHCR

  9. Det kan inte vara möjligt. MP verkar ha gått in för att hämnas på alla väljare, som inte valt dom. Om det är deras förslag, så verkar det olagligt och kan kallas maktmissbruk. Vissa riksdagspartier är rent ilsket på för att diskriminera och förödmjuka allmänheten. Jag trodde det var nog med vansinne, sluta hitta på dumheter för att höja skatterna.

  10. Jag läste om denna ’nyhet’ på omni.se och frågade via mail till redaktionen hur någon fortfarande efter 3-4 år kan vara ’nyanländ’. Är jag fortfarande nygift efter 3-4 års äktenskap, är köket fortfarande nyrenoverat efter 3-4 år … och så vidare. Jag fick inget svar.

  11. Hur var det nu med pk-mantrat ?” Vi ska inte ställa grupp mot grupp.”Denna floskel har vi nu hört till leda.Den sk.politik som förs gör nu allt för att det ska ske.Vi Svenskar och våra ungdomar är bara till besvär ” när vi protesterar mot orättvisorna som sker.Är det inte ” färdiggullat ” med denna fridlysta nyadel snart ?

  12. Sannolikt har krafter inom MP förhindrat att partiets verkliga förslag kom i dagen, nämligen att s k nyanlända skulle FÅ Brf-lägenheter till skänks, alltså inte enbart hyreskontrakt, med motiveringen att denna nyanlända individgrupp aldrig annars någonsin kommer att kunna besitta en (4-6 rums) bostad i den tröga, hårda och ekonomiskt resurskrävande bo-marknad som kännetecknar Göteborgsregionen – alltså det område där de önskar/kräver att få bo.

  13. Dessa miljömüslimextrempartiet är en fara för Svenskarna, för Svenska skattebetalare med Världens Högsta Skatter. Hur i h-vete kan de få vara kvar, som ~4%-are, med så mycket bestämmande??
    När ska folk få upp ögonen?

  14. Ja, förstahandskontrakt till slutna lägerbaracker och tält! Om de inte avvisas direkt vid gränsen, och det är 99,9999% eftersom de passerat flera säkra länder antingen med vägtransport eller flyg!

  15. 82% idioter har röstat för att inte dom, deras barn, nära o kära skall få ngn bostad, bo hemma hos föräldrarna till dödagar eller på gatan.

Kommentera