Migrationsverket, vill inte medverka till bedrägerier med arbetstillstånd


ARBETSMARKNAD. I 33 år har John Bauer Hotel i Jönköping varit stabilt och lönsamt. I dag går det med tio miljoner i vinst och delar ut tre miljoner. Men Migrationsverket menar att de inte har råd att anställa en diskare på 70 procent. Nu vittnar flera företag om märkliga avslagsbeslut i arbetstillståndsärenden på grund av påstådd låg lönsamhet, rapporterar Arbetsmarknadsnytt

Migrationsverket gör rätt anser Pettersson

– Migrationsverket anser på allvar att företagen inte har råd att anställa. Jag vill hävda att Migrationsverkets handläggare inte kan läsa siffror eller har de nödvändiga ekonomiska kunskaperna, säger ekonomen Joachim Blom, ekonomikonsult hos ett av de drabbade företagen.

Restaurangerna Sushiyaki i Skövde och Jungle Thai i Jönköping ville anställa kockar med specialistkompetens från tredje land. Men båda restaurangerna har tvingats dra ner på verksamhet för att Migrationsverket nekade arbetstillstånd med hänvisning till låg lönsamhet.

– Jag undrar vilken företagare som anställer människor om man inte räknar med att den anställda ska generera vinst, säger Kent Ly, som äger Jungle Thai.

-Pettersson menar att Migrationsverket gör helt rätt som inte godkänner arbetstillstånd för städare, kockar och andra ”enkla” arbeten. Dessa arbetstillstånd är ofta rena bedrägerier av folk som tar hit släktingar/klanbekanta och människor som betalar för arbetstillståndet och sedan får betala med slavarbete för detta.

Det finns 400.000 arbetslösa i Sverige och jag är övertygad om att någon av dem kan diska!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


10 responses to “Migrationsverket, vill inte medverka till bedrägerier med arbetstillstånd

 • Roger

  Nu var det ju inte diskare de ville anställa utan kickar med specialistkompetens, så ditt argument är ju helt irrelevant.

  Gilla

 • Berra Fors

  Massor av parasiter som kommer hit kan varken läsa eller skriva. Analfabeter kallas det. Dom kommer aldrig att jobba eller bidra till det Svenska samhället. Dom får ju mer i bidrag resten av sitt liv än om dom skaffar sig ett hederligt arbete. Vi som arbetar och betalar skatt i Sverige får betala för dom. Stefan Löven och hans idioter i Rosenbad borde upplysas om det. Dom verkar vara helt dumma i huvudet och helt utan någon verklighetsuppfattning.

  Gilla

 • Berra Fors

  Massor av parasiter som kommer hit kan varken läsa eller skriva. Analfabeter kallas det. Dom kommer aldrig att jobba eller bidra till det Svenska samhället. Dom får ju mer i bidrag resten av sitt liv än om dom skaffar sig ett hederligt arbete. Vi som arbetar och betalar skatt i Sverige får betala för dom. Stefan Löven och hans idioter i Rosenbad borde upplysa om det. Dom verkar vara helt dumma i huvudet och helt utan någon verklighetsuppfattning.

  Gilla

 • Bosse S

  Meningen med arbetskraftsinvandring var ju att låta specialistkompetenser vid behov komma hit och arbeta. Det vore mycket konstigt om enklare arbeten, som med lätthet besättes av inhemska arbetslösa, skulle inkluderas i processen att importera outbildade.
  Vad är problemet? Är det inte bra att migrationsverket för en gång skull stoppar fusket?

  Gilla

 • Per Molin

  Ni som röstat ner Majas inlägg, har ni läst och förstått?

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vi vet alla att LO har en särskild, må vara inofficiell, arbetsgrupp, som enligt S hängavtal med Barcelona-avtalet om Europas islamisering, skall motarbeta icke muslimsk skötsam invandring samtidigt som muslimsk bidragsinvandring skall gynnas. Givetvis finns tentakler in i Migrationsverket för att agendan skall kunna utföras.

  ”Arbetskraftinvandringen är idag hälften av all ”officiell” invandring, d v s 70-75000, varav mindre än 10% är studenter eller kvalificerad spetsarbetskraft. Resten är analfabeter och oanställbara i Sverige. Lika oanställbara, som 90% av de officiellt 400000 arbetslösa som redan finns i landet. Men som Pettersson nämner, så betalar arbetskaraftinvandrare bra i mutpengar, bara för att komma över gränsen, jobba några månader, för att sedan sägas upp – och ha motiv för att gå till myndigheterna och säga – ”asyl”. Innebörden är att 2020 blir den officiella arbetslösheten ca 450000 och nästa år ca 500000 allteftersom LO och migrationsverket fyller på med oanställningsbar ”arbetskraftinvandring”.

  Situationen är också sådan att allt fler av den inhemska etniskt svenska spetsarbetskraften flyr till omgivande länder eller kanske längre bort och där kvinnodelen väljer att föda sina barn. Och tag en funderar över hur många etniskt svenska ungdomar, i synnerhet flickor/kvinnor, i era stadsdelar som flytt. Visserligen kallar de inte detta ”flykt” (de flyttar), men vilken är den sista knuffen för att lämna? En effekt även det av S/MP/C sanktionerade kvinnoförtrycket (våldtäkt/gruppvåldtäkt) skyndar på.

  Gilla

 • Maja

  Skitsnack Pettersson! Visst kan de 400 000 öppet arbetslösa diska. Men ingen av de kommer att göra det ty de får mer i fickan i ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd/socialbidrag än i lönen.
  Och det är er svenskarnas förtjänst att det är så.
  Och som utlänning men icke-flykting är man beredd att diska i 4 år plus ca 2 år för handläggning för att förtjäna sin rätt att bo i Sverige.
  Jag vid inlämning av asylansökan fått utskällning av min handläggare på Migrationsverket pga att jag saknade arbetstillstånd (eller rätt sagt undantag att få sådant, AT-UND, den 7e punkten i LMA-kort) men i sin tur fått handläggaren på käften av min arbetsgivare som betalade skatter och arbetsgivaravgifter för mig och anställde mig därför att jag trots bodde illegalt var helt integrerad behärskade svenska och kunde sociala normer. Till skillnad för majoritet av nyanlända och övriga flyktingar.
  Och nu försöker man tvinga arbetsgivarna att välja bort sådana människor som vill jobba för att anställa de icke anställningsbara.
  Istället bör man skapa och utveckla kontroll av arbetskraftsinvandrare när de är redan här och jobbar/inte jobbar.
  För min del är det inget problem om diskare är i släktrelation med arbetsgivaren så länge man betalar skatt och avgifter för den.

  Gilla

 • Olof.p

  Det är mest fd flyktingar från Mellanöstern och några svenska vänsterfeministiska stolpskott som jobbar på migrationsverket. Vem är förvånad.
  Vi tar bara emot analfabeter som aldrig kommer i närheten av ett jobb, utan blir bidragstagar för resten av livet, i vårt land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: