Media går bananas över en 60-års fest


GOTT OCH BLANDAT. När festfixaren Micael Bindefeld fyller 60 år sparar han inte på krutet. Hela Sveriges kändiselit är inbjuden till det stora partyt, som börjar med en flygresa till Tel Aviv i Israel. Bindefeld bjuder stora delar av Sveriges kändisar på en fyra dagar lång fest som har arabiskt tema. Sedan ska man naturligtvis inte blunda för att de som Bindefeld bjuder är vänner samt gamla och nya kunder. 

Det har fått media att gå bananas och prata om mutor med mera. 

-Pettersson tycker det är bra att Micael bjuder så skattebetalarna slipper stå för festandet, vilket ofta sker, se nedan. Micael Bindefeld har dessutom råd att lägga ner några miljoner på en rejäl fest. Hans olika bolag har runt 20 anställda, omsätter över 80 miljoner kronor och vinsten var c:a 16 miljoner år 2018. 

***

Hycklaren 

Socialdemokraternas partiledare och statsminister Stefan Löfven umgås med fint folk på skattebetalarnas bekostnad.  

Ni vet den Stefan som i somras (2018) avstod från Almedalsveckan för att den var för elitistisk och i stället reste till den i USA närmast kungliga familjen Kennedy för att delta i bröllop, som av många betraktas som som sommarens hetaste fest i USA där Löfven med fru festade i Hyannis Port med amerikanska dollarmiljardärer.

Nu säger Hycklaren Löfven att han har Sveriges bästa för ögonen och inte ens tar egen julledighet medan han noterar att vissa partiledare (Åkesson) åker till Thailand.

Löfven som är ledare för världen första och enda feministiska regering borde uppskatta att Åkesson (SD) har tagit pappaledigt med fästmö och son. Läs vidare…

***

Försvarsministern åkte på privat safari för skattepengar

SKATTER. Nu när Försvarsminister Peter Hultqvist (S) är aktuell igen kan vi ta en repris på ett inlägg från 7 november 2016. Då skrev vi om att herr Hultqvist åkte på tjänsteresa till Botswana i september – men bara tre av fem dagar ägnades åt programlagda aktiviteter, skriver Svenska Dagbladet.

Ministern deltog i landets självständighetsfirande på fredagen och stannade sedan över helgen, åkte på privat safari och bodde på lyxiga hotellet Tau Game Lodge tillsammans med fem medarbetare från försvarsdepartementet.

På måndagen mötte Hultqvist Botswanas försvarsminister, undertecknade ett försvarsavtal och diskuterade en eventuell Jas Gripen-affär.

”Eftersom det inte var möjligt för Botswanas försvarsminister att underteckna samarbetsavtalet före måndagen den 3 oktober bodde jag och mina medarbetare kvar i närområdet på ett hotell som var att föredra både ur ett säkerhetsperspektiv och på grund av att det var kostnadseffektivt”, skriver Hultqvist i en kommentar till SvD.

Under tiden i Botswana var regeringsplanet stående med avlönad besättning, skriver SvD, som bland annat pekar på regeringskansliets föreskrifter om att resor bör planeras i god tid för att minimera kostnaderna.

-Pettersson menar att den socialdemokratiske försvarsministern ljuger. Resan planerades i fem månader och ingen kan få mig att tro att aktiviteterna inte hade kunnat läggas två vardagar i rad i stället för fredag OCH måndag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Media går bananas över en 60-års fest

 • Maja

  Varför skyltar inte Ab och Expressen med Mona Sahlin och Sabuni?

  Gilla

 • Zero8

  Hur var det med Damberg och hans resa till fotbolls VM-18
  Hur var det med ”Svetsloppan” resa till damernas fotbolls VM-19 samt resan till Kennedys fest hur reste han till dessa mål

  Gilla

 • Stenbock

  För de av er som aldrig fått äran bli inbjudna till dessa s.k.”kändispartyn” kan Stenbock med några rader trösta er…
  Min tyvärr avlidna hustru,tillhörde dem som ofta fick inbjudan till olika partys,inom film & teatervärlden. Hon brukade fråga mig vad jag tyckte, även om hon redan visste svaret.Ibland tillade hon men dit måste vi gå,för det är XX…
  Av mina rader ovan förstår ni,att dessa träffar inte var några höjdare.Från en lite undanskymd plats,kunde man se hur den ena sökte överträffa den andre. Allt eftersom kvällen led blev etiketten annorlunda,för att hos somliga till slut hamna helt snett.
  Ja det hela påminde ofta om en teaterföreställning av sämre art som man gärna lämnar i förtid.

  Gilla

  • Stenbock

   Ps.
   Något specifikt som jag gärna vill tillägga… När min hustru gick bort hade jag om inte direkt väntat,blommor o. en sista hälsning från några av den stora krets,som annars omringade henne.
   Nåja det blev två av dessa,som visade,att de även efter hennes bortgång,mindes henne glada skratt ! Ds.

   Gilla

  • Maja

   Jag var bjuden till Bindefeldts fest en gång.Något av det stekaste man kan delta i.
   Men han var trevlig minns jag.

   Gilla

 • Fred

  Att Aftonbladet går banans har nog att göra med att det är mest borgliga partiledare. Var nog inte lika mycket bananer när Mona Sahlin sprättade runt Bindefeldt.

  Men – och här får väl jag bli den tråkiga svensken, och mot alla andra här – Aftonbladet har rätt. Jävla ankdamm, staten och kapitalet sitter i samma båt o.s.v. Födelsedagsfesten är bara ett bevis på hur lätt det är att muta en politiker eller svensk överhuvudtaget. Det är bara att bjuda på gratis sprit så släpper man allt, ingen moral eller betänkligheter. Inget annat blir så viktigt som att få graaaaatttttiiiiisssss även då man är mångmiljonär.

  Ena stunden står hela kändis eliten och vänsterextremar sig och andra stunden festar det ihop med borliga politiker. Ena stunden skäller Annie på Jonas och andra stunden fikar det ihop.

  Va fan – är inte politik på riktigt? Är det bar en jävla teater? För mig är det i varje fall på riktigt. Min pensionsålder har skjutis upp, mina barn får inget boende o.s.v.

  Och hur fan hinner de springa på alla happenings? Själv hinner jag knappt skriva detta. Och sist, hybris någon?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Aftonbladet och Expressen är tabloidtidningarna som verkligen hittar ”de stora problemen” att skriva om, som då berör Sverige.

  Detta är väl ett solklart fall av deras utpräglade agendajournalistik.

  Där man medvetet ska svärta ner och kränka vissa personer, för att de har ett privatliv även som förtroendevalda. Det är ju speciellt riktat mot politiker, som då har kommit till insikt att man i Sveriges riksdag, samtalar med alla partier och deras partiföreträdare.

  Den journalistiska nivån på AB, är verkligen på dess lägsta nivå. Nu blir det nog inte sämre. Enfalden har nåt botten.

  Jag hoppas Ebba och de andra hade en trevlig vistelse i Israel.Dessutom gläds jag åt, att detta inte belastar svenska skattebetalare. Det finns det ju som sagt, många andra partiföreträdare, som är duktiga på att göra.

  Gilla

 • Billy Boy

  De svenska politikerna som bjöds av festfixaren Micael Bindefeld till firandet av hans 60-årsdag i Israel kan ju köra ett upplägg som Fredrick Federly (C) gjorde år 2010.

  Federly hävdade att det var hans alter ego ”Ursula” …

  … som lät sig bjudas på både resa och fest. Det fungerade och det blev inga juridiska påföljder.

  Dåvarande riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) bjöds på en lyxsemester på Gran Canaria, sponsrad av flera företag.
  Men han ser inga problem med resan. – Nu var det Ursula som åkte dit. Det är min dragpersonlighet.

  Tillsammans med sin pojkvän Jonas åkte Fredrick Federley till Kanarieöarna i mitten av januari år 2010. Med på resan var också webbplatsen Hankys chefredaktör Martin ”Miss Inga” Johansson och en fotograf. De bodde på ett fyrstjärnigt nybyggt hotell där de bjöds på ”all inclusive”.

  – Jag har inte betalat ett öre för resan. (Publicerat 10 feb 2010)

  Läs gärna mer på:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article12149865.ab

  Vad kan Aftonbladets Anders Lindberg tycka om det upplägget som inte ledde till något åtal?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Arabiskt och Afroafrikanskt tema varje dag för oss i Sundbyberg Hallonbergen.

  Gilla

 • ruben

  Vad de gör privat för privata pengar är deras ensak. Om man är bjuden på kalaset, så har man ju redan en etablerad kontakt innan. Så kritiken kan nog inte förklaras på annat sätt än antisemitism ( för platsen ) och/eller simpel avundsjuka.

  Gilla

 • stefan a.

  Lööf har tagit över Reinfeldts plats som hjälte på Aftonbladet…..

  Gilla

 • ossie

  Luktar en hel del avundsjuka från dem som inte blev bjudna. Och sen flyger man till Israel trots att Greta har förbjudit allt flyg Hu så hemskt.

  Gilla

 • putte

  I grund och botten grundar sig detta drev emot dessa personer som är med på festen i ren och skär avundsjuka över att dom själva inte är inbjudna .Ännu ett bevis på den Svenska avundsjukan där man inte unnar sina medmänniskor något utan skriver spaltmeter av negativa kommentarer .

  Gilla

 • Olof.p

  Passa på att till på politikerna som åker på möte med Bilderberggruppen. Det är samma sak, nästan. Det som skiljer är att de politiker som varit hos Bilderberggruppen får inte berätta något om mötet, fast de åker på arbetstid och får resa, boende och mat betalt.
  Är inte det muta vet jag inte vad muta är.

  Gilla

  • Maja

   Absolut helt rätt. Det om någon är en muta.
   Annie kanske inte var bjuden med tanke på hennes kopplingar till Bilderbergsgruppen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: