SVT utsattes för stening i Uppsala


BROTTSLIGHET. Två medarbetare på SVT Uppsala utsattes för stenkastning i går kväll. Teamet var på plats i det invandrartäta Stenhagen väster om Uppsala för ett reportage om planerna på ett islamiskt center i området, rapporterar SVT

Det var vid 19-tiden i går som SVT:s team träffade två representanter för Dawastiftelsen, som äger marken intill Stenhagsvägen där de vill bygga en föreningslokal.

När gruppen gick in i skogsdungen där centrumet ska byggas, för att filma en intervju, landade flera större stenar intill dem på marken.

När SVT-teamet återvände till parkeringen så var en av bilarna saboterad – en stor sten hade kastats in i bakrutan och däcken var uppskurna.

SVT mötte bland annat Dawa-stiftelsens ordförande Md Atique Ullah som är dömd till tre månaders fängelse för barnmisshandel i samband med Ullah under flera års tid har utsatt sina barn som var under tio år gamla för misshandel i samband med att han tvingat dem till koranläsning.

Dawa-rörelsen är kända som extremister, de har bland annat anklagats för att rekrytera terrorister åt IS.

Extremister rekryterar genom Dawarörelsen

Om Dawarörelsen på bloggen

Kvinnor är inte välkomna på Dawa-event. Varför är Dawa-rörelsen välkomna i Uppsala och Sverige?

-Pettersson säger som Najal Elias, en kvinna som tvingats fly från på Irak att hon är kristen – Varför måste det byggas en moské till? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “SVT utsattes för stening i Uppsala

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: