Sölvesborgs politiker visar vägen – sänker sin lön med 5%

Från Louise Erixons Facebook 

”Samstyret jobbar efter devisen att vi agerar i tid – innan det är försent. Det kan göras på många olika sätt och även politiken får därför dra sitt strå till stacken.

Lousie Erixon, SD, bild från Facebook

I budgetbeslutet från förra veckan framgår att vi år 2020 sänker grundarvodet (dvs min ”lön”) med 5 procent. Det arvodet påverkar i sin tur nivåerna på alla andra politikerarvoden i kommunen, varav vissa chockhöjdes för några år sedan av tidigare styre med över 40 procent.

Vi skapar genom detta beslut ett fördelningsutrymme på hundratusentals kronor. Motiveringen är att även politiken måste få kosta mindre när sämre tider står för dörren. Välfärden är inte en outtömling pengapåse i en sådan här liten kommun då för stora kostnadsminskningar där också kan slå tillbaka och generera ytterligare kostnader i framtiden”.

Lousie Erixon, SD, kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg

-Pettersson säger att det verkar som Sölvesborg visar vägen för övriga Sverige och går från klarhet till klarhet.

  • Sänkt arvode för politiker
  • Vägrar ta emot migranter och nyanlända
  • Vägra hissa politiska flaggor som Prideflaggan på kommunhuset
  • Sölvesborg har beslutat att bara köpa in konst som är ”tidlös och klassisk” och sagt att ”menskonst” är något som de inte ska lägga pengar på.
  • Låta migranter bo i husvagnar och hjälpa dem återvandra.

En bra början för samstyret som består av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sölvesborg- och Listerpartiet.

Märkligt att det är så  tyst om sänkningen av arvodena hos SVT med flera, är det inte viktig symbolpolitik? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “Sölvesborgs politiker visar vägen – sänker sin lön med 5%

  1. Förmodar att detta kloka och naturliga initiativ från politikerna i Sölvesborg. Även vore något för Sveriges regering att ta efter.

    Fast visst ja….. regeringen har ju ”en annan värdegrund”. Så då blir det ju inget. Förmodligen tvärtom istället.

  2. Kommunerna kan gå längre i rättvisa och kräva att migranterna binder sig för lån på ca: 2 år att betala relevant hyra. Annars återvandring. Det är anständiga krav för boende i Sverige. Friska och arbetsföra människor betalar för sig. Nu går stora delar av Sveriges bistånd till höga omkostnader för några få utvalda, som tagit sig hit, medan gissningsvis tusental gånger fler i flyktingläger kunnat få bättre hjälp av ett större årligt bistånd.

  3. Lysande. Då bör också ”taket” för kommuntjänstemän sänkas. Det är där de större pengarna ligger. Det är inte en dag för tidigt i relation till vad dessa pennvässare normalt levererar.

  4. Jasså 5% mindre på en sådan lön ?
    Det lär inte bli något större hål i politikernas plånböcker men gesten är helt ok.
    5% mindre för en pensionär skulle däremot kännas.

  5. Häpnandsväckande! Imponerande! Föredömligt!

    Hatet mot SD från etablissemanget kommer att växa ännu mer!

    För oss andra växer tilltron!

  6. Löfven höjer sin lön och sänker skatten för överklassen sen ser han klasskillnaderna och utanförskapet som en utmaning.
    Den största utmaningen för Sverige historiskt sett är hur Sverige ska överleva Stefan Löfvens regering.

  7. Även om det handlar om symbolik,är det en vändning…. om än liten !
    Glad att detta kommer ut till allmänheten,och kan förhoppningsvis på sikt förändra större delar,av den tröga byråkratin !

  8. Ja fortsätt så, Stefan Löfven har väl fördubblat sin lön sen Göran perssons tid, säga vad man vill om G.P, men han var ganska
    slipad, vilket man inte kan påstå om Stefan Löfven.

Kommentera