Bistånd och lyx i Palestina


UTRIKES. Det har varit val i Israel, resultatet är ännu oklart, men resultatet är jämnt. Något som sällan nämns i svenska medier är att Israels arabiska partier, som gick till val som en enad allians, gick framåt i valet. Araberna verkar bli den tredje största grupperingen i knesset, med mellan 13 och 15 platser, av 120 platser. Hur många judar får rösta i arabvärlden? 

Abbas privatjet är bra att ha när han flyger runt i världen och tigger pengar till mat, vatten och el.

Palestinas president Mahmoud Abbas, 84, vill inte ha en ny israelisk regering som styrs av den nuvarande premiärministern Benjamin Netanyahu. – Vår ståndpunkt är att vi är emot Netanyahu, sa Abbas vid ett besök i Oslo under onsdagen, enligt AFP.

För övrigt verkar det gå bra för ”Palestina” och president Abbas, han har byggt ett palats utanför Ramallah på Västbanken för 13 miljoner dollar och har för 50 miljoner dollar köpt ett BBJ1 Boeing Business Jet-flygplan som har registreringsnumret B-5286, det är en version av den välkända Boeing 737-700 flygplan som många turister åker ekonomiklass i.

-Pettersson är övertygad om att den svenska regeringen har kontroll så svenska biståndspengar inte använts till de palestinska ledarnas lyxliv…

Märkligt att Israel med knappt nio miljoner invånare klarar sig med 120 platser i sin riksdag medan Sverige med tio miljoner invånare anser sig behöva 349 platser.

I ”Palestina” hölls val år 2005, då valdes Mahmoud Abbas till president, hans mandat gick ut 2009 men inga nya val har hållits så han han suttit kvar på sin post och borde kallas diktator.

Många människor i ”Palestina” har det svårt, det är det inget snack om men Västbanken och Gaza är inga flyktingläger där människor lever i misär. Områdena är rika, om de inte krigade troligen stenrika och fördelades resurserna skulle alla ha det bra. Filmerna är israeliska och givetvis propaganda, men jag hittar inget från SVT, de vill väl inte visa lyxlivet.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Bistånd och lyx i Palestina

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: