Näringslivet oroas av elbrist i Skåne: ”Katastrofalt”


ENERGI. -Pettersson säger att elbristen är inget att vara orolig för. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) är ansvarig och har koll, så det är lugnt.

Miljömupparna kommer att på några få år rasera det välfärdsland det tog hundratals år att bygga och som vanligt görs inga konsekvensutredningar av besluten som fattas. Miljömupparna som inte begriper konsekvenserna av massinvandring och befolkningsökningen är säkra på vad som händer med klimatet om 30-50-100 år. Märkligt!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


16 responses to “Näringslivet oroas av elbrist i Skåne: ”Katastrofalt”

 • Orvar d.ä.

  Ringhals 1 och 2 skall väl lite diskret stängas redan i år, om jag hört rätt.

  Sedan bara ett kärnkraftverk kvar, var energin skall komma ifrån fråga MP mupparna.

  Dessutom fläska det på med ytterligare energiskatt på el vid årsskiftet.

  Bunkra kol och ved ni som kan, annars frys ihjäl.

  Gilla

 • Nitram

  Kanske inte är så dum idé med så kallade preppers. Stuva undan konserver, vapen, elverk och andra förnödenheter. Känns som vi snart är med i ett avsnitt av Walking Dead.

  Gilla

 • ponnsan62

  Ygeman fixar det…han vet och kan allt om
  Energi.
  Va fan skrev jag.
  Sossar kan inget förstår inget vet inget är vad jag menar

  Gilla

 • Maja

  Jag hoppas på en stor katastrof gällande elbristen, så att det sovande folket med Solomon vaknar upp.

  Gilla

 • Stenbock

  Detta misstänker Stenbock var själva grunden,för att det Moderat/Gröna styret i Helsingborg i det tysta sökte lura sina invånare,genom att i det tysta sälja bort ortens sista bordsilver, ”Öresundskraft” !
  Nu när folk vaknat upp och begär folkomröstning i frågan,ligger stadens Högerledare Danielsson lågt eller befinner sig på varmare breddgrader !
  En av de dårar som styr,o. själv har bosatt sig i ett ”grädd-område”,långt från de otaliga mång-kulturella ghetto,som idag staden består av.

  Gilla

 • Kattsand

  Läste någonstans att elnätet var dimensionerat för 8 miljoner invånare med 20% marginal, det blir mer och mer som inte räcker till här längre…

  Annars verkar vi få allt som hör till ett u-land: förutom elbrist även våld och laglöshet i världsklass, tiggare, kåkstäder, och nu senast såg jag man skulle lära barn att äta matavfall: https://www.va.se/nyheter/2019/09/17/leksaksmat-fran-framtiden-lar-barn-att-ata-insekter-och-matavfall/

  Gilla

  • Lukas

   I u-landerna äter man redan insekter matavfall och annat som vilken normal människa skulle rata om det fanns ett val.

   Troligtvis är detta ett sätt att vänja kommande generationer vid ett liv i en fallfärdig plåthydda där kosten består av sånt man finner på soptippen.

   Tack 7 klövern, tack socialismen.

   Gilla

 • Olof.p

  Sverige börjar alltmer likna Mellanöstern, på alla sätt.

  Gilla

 • turrim

  Om jag minns rätt så var Göran Persson statsminister och stängde Barsebäcksverket. Det blir inga problem var de stöddiga orden. Nu bör även han vara med i skaran som ska stå med skammen.

  Gilla

  • Olof.p

   Alla socialdemokrater borde skämmas

   Gilla

  • lukas

   Göran Persson var med och stängde Barsebäck, att han gjorde det berodde på att han var beroende av miljömupparna för att få igenom sin budget. Göran har själv beskrivit hur otroligt svårt det var att försöka förhandla med miljöpartiet eftersom de bar sig åt som barn som inte får som de vill. skrek, slog i dörrar och låste in sig på toaletterna. Kan inte varit lätt för Göran Persson med andra ord.

   Vad vi dock kan klandra honom för är att han inte insåg hur omogna och barnsliga mupparna var och istället sökt stöd hos någon annan eller i värsta fall dragit det till nyval.

   Nu efter en del år återuppspelas apteatern men insatserna är högre eftersom de inberäknar både Oskarshamns ettan och tvåan plus Ringhals ett och två. Denna gång är det således betydligt allvarligare men svetsarlärlingen bryr sig inte bara han får ha makt. Personligen tror jag inte Göran Persson hade gått med på dessa neddragningar för han var trots allt vettig.

   Förhoppningsvis och förmodligen kommer folket på vilka stolpskott de röstat in men då är det för sent, för sent och för sent.
   Vi kommer att bli ett u-land och det enbart på grund av socialisternas oförmåga att tänka en enda sund och logisk tanke. Kanske kan vi trösta oss med att det inte kommer att ligga ett enda sugrör i havet och då är kanske nerstängningen av vår elkraft och vår dito energiberoende industri som ett litet bondeoffer…

   Gilla

  • Kent

   Stängningen var redan då en eftergift till tokstollepartiet centern och Olof Johansson av Göran Persson för att köpa makten åt socialdemokraterna.

   Gilla

 • Tomas O'Maely

  Resultatet efter några år av grön socialistisk politik.

  Gilla

 • blabaris

  Sverige har inga generella regler angående långtidsutredningar där man förbereder landet inför framtiden gällandes befolkningsökningar, antalet utbildade som behövs, bostadsmarknadsprognoser, el och vattenkrafts efter frågan etc. Det finns INGEN som håller i en helhetsbild över hur sverige ska organiseras. Vissa myndigheter gör själva egna prognoser men de använder olika modeller och verktyg helt oberoende av varandra och använder inte heller varandras resultat. Exempelvis så är elmarknadsscenarierna hemliga för att modellerna är framtagna och ägs av konsulter och är inte tillgängliga för utomstående. Generellt sett samarbetar de svenska myndigheterna i mycket begränsad omfattning med internationella organ eller med motsvarigheter i andra länder om framtagande av scenarier. https://www.riksrevisionen.se/download/18.56f38ebc168999ac23e1e3eb/1548871661013/RiR_2019_4_ANPASSAD.pdf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: