Konst i Sölvesborg

INRIKES. Steget Efter skildrar debatten om samtidskonst i Sölvesborg och i landet. -Pettersson menar att genustramset är tragiskt. Det kostar många miljoner, förstör landet och gör barnen förvirrade. 

TIDIGARE 2019-09-16. Mens”konst”

Kulturminister Amanda Lind (Mp) går till hårt angrepp på Sölvesborgs kommun som beslutat att inte finansiera ”utmanande konst”

Lind kallar det för ett farligt ställningstagande och menar att det bara är i totalitära samhällen som den fria konsten begränsas.

”Politiken ska hålla händerna långt från syltburken och låta konsten utvecklas fritt”, skriver Amanda Lind (Mp) i sociala medier.

Den typ av konst som Sölvesborgs kommun inte vill låta skattebetalarna finansiera kan exempelvis se ut så här.

Målningar på kvinnor som visar upp en underliv som befläckats med mensblod. Det är vad Amanda Lind (Mp) menar med samtidskonst som kan utgöra morgondagens klassiska konst.

Expressen

Förövrigt anser jag att Sölvesborgs nya kommunstyre går från klarhet till klarhet. Vägra menskonst, vägra hissa Pride-flaggor, införa tiggeriförbud, skicka nyanlända till sossestyrda kommuner och så det faktum att Louise Erixon tänker sänka sitt och andra kommunpolitikers arvode. Sydöstran bakom betalvägg

18 thoughts on “Konst i Sölvesborg

  1. […] I SD-styrda Sölvesborg har kommunen sagt ifrån och fått kritik av kulturminister Amanda Lind (Mp) för beslutet att inte finansiera ”utmanande konst”. Lind kallar det för ett farligt ställningstagande och menar att det bara är i totalitära samhällen som den fria konsten begränsas. Sölvesborgs kommunstyre har i stället vägrat menskonst, vägrat hissa Pride-flaggor, infört tiggeriförbud, skickat nyanlända till sossestyrda kommuner och så har Louise Erixon (SD) sänkt sitt och andra kommunpolitikers arvoden. […]

  2. Miljöpartister har bara tomrum där hjärnan normalt sitter. Det stämmer säkert att mp grundades när mentalsjukhusen stängde….

  3. Vilken stor sak MP har gjort av detta naturliga, men att skylta med det offentligt kan ju få vem som helst att fundera på hur det är ställt i hjärnkontoret på dem.
    Allt för att provocera.

  4. Jag var inte med och röstat fram denna pinsamma idiotpolitik, på alla samhällsnivåer!
    Jag skäms 🙁

    Dessutom jag har en känsla att jag tydligen inte borde existera i det här mänsterlandet, tittar på SVT Morgon, vita män fins inte längre.
    Vi skall avvecklas.

  5. Vänsterblivna älskar allt som är kulturförstörande och traditionellt skitigt och dekadant.Man tror förmodligen i sin enfald att detta utmanar.Tyvärr så blir det ju nästan så istället att man tycker synd om dessa virrpannor.

    • Jag tycker mest synd om deras barn.
      Att de lever i sin kokong med att må dåligt ,för det gör de, struntar jag fullständigt i.

  6. ”Politiken ska hålla händerna långt från syltburken och låta konsten utvecklas frit” säger kulturministern.

    Säg detta till Dan Park vars konst beslagtogs och förstördes samtidigt som Park själv hamnade i fängelse.

    Maken till hycklare får man leta efter.

  7. AMANDA! VAR ÄR DU NÄR DAN PARK ÅTALAS OCH DÖMS FÖR SIN KONST????

    Den är ju dessutom satiriskt kul!

    • Det finns folk som tycker mensblod är porrigt….
      KONSTIGT nog samma personer som säger sig hatar ”sexistisk” porr….
      Som vanligt noll logik hos dylika individer… oftast miljöpartister gissningsvis.

  8. ”Kulturminister” …..vad sysslar en sådan med om dagarna ????
    Behöver vi verkligen en sådan ??????

Kommentera