Afrikansk mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska


BROTTSLIGHET. Den 22 september 2017 besökte Tsrha Solomon, född 1964 och medborgare i Eritrea vårdcentralen Kärråkra i Eslöv eftersom hon hade ont i en axel. Hon hade med sig sin son, Robel Goitom, född 1999 och medborgare i Eritre. Hon fick träffa läkaren Fadi Shamas Yousif. Carina Olesen är chef på vårdcentralen.

Tsrha och hennes son Robel döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv. Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen. Mammans besök på vårdcentralen i Eslöv utvecklade sig gradvis till ett tumult den här septemberdagen för två år sedan. Kvinnan hade sökt vård för att hon hade ont i en axel.

Under besöket hade hon med sig sin vuxna son och en tolk som skulle hjälpa till att tolka. Under besöket tillkallade läkaren hjälp eftersom det blivit upprörd stämning i undersökningsrummet. Läkaren klargjorde att han ville koncentrera sig på mamman som sökte vård, men sonen avbröt gång på gång. Enligt läkaren blev sonen högljudd och situationen blev obehaglig. Läkaren kallade på en sjuksköterska för att få hjälp att få ut mamman och sonen ur undersökningsrummet. Sjuksköterskan bad dem lämna vårdcentralen alternativt följa med till ett annat rum, vilket de gjorde. Sonen var fortsatt mycket upprörd och skrek på svenska. Enligt sjuksköterskan skrek han att de hade rättigheter och att personalen på vårdcentralen skulle göra som han sade.

Sköterskan menade att nu var det nog – om inte mamman och sonen lämnade vårdcentralen skulle hon trycka på larmet. I det ögonblicket angrep mamman henne. Sköterskan har berättat att mamman greppade hennes handleder och vred hennes händer så att de korsades. Mamman skrek och höll henne i ett hårt grepp, som hon inte kom loss från. Sköterskan uppfattade det som att hon blev fasthållen för att hon inte skulle kunna larma. Samtidigt anslöt sonen och knuffade sköterskan i huvudet med sitt huvud, enligt vittnesmålet. Sonen knuffade henne även med sin kropp och sina händer. Både mamman och sonen skrek på henne.

Tolken fanns också med i rummet, men han ingrep inte. Enligt sköterskan satt tolken bara i ett hörn i rummet och verkade rädd.Till slut lyckades sköterskan trycka på larmet och då lämnade mor och son rummet. Efteråt fick sköterskan en rodnad på armen, som utvecklade sig till ett blåmärke. Mor och son åtalades och har nu dömts vid Lunds tingsrätt för ofredande. Både mor och son döms till dagsböter.

 • TSRHA Gebremeskel Solomon, född 1964, medborgare i Eritrea, tolkbehov på tigrinska döms för ofredande till 60 dagsböter á 50 kronor.
 • ROBEL Teklesilassie Goitom, född 1999, medborgare i Eritrea döms för ofredande till 50 dagsböter á 50 kronor
 • Staten ska stå för advokatkostnaderna.

-Pettersson ser på storleken av dagsboten att de dömda troligen inte har något arbete utan lever på bidrag, mitt förslag är enkel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Afrikansk mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis missförstådda och orättvist behandlade !
  Garanterat ingen åtgärd.

  Gilla

 • Tony

  Vad fan gör hon på en Vårdcentral i Eslöv ifall hon är
  medborgare i Eritrea? Hon skulle givetvis besökt en
  djungeldoktor i sitt hemland??

  Gilla

 • Ingen särskild

  Beteendet visar tydligt att man inte kan leva i Sverige och interagera med olika samhällsfunktioner. Med förstärkta lagar om våld mot blåljuspersonal /sjukvårdspersonal skulle det kunna vara ett tungt skäl för utvisning.
  Men det lär väl inte hända i daltar-landet nummer ett..

  Gilla

 • ruben

  Dom kan nog med stor fördel utvisas. Varför bor de förresten i Sverige? De behöver lära sig saker innan de flyttar till ett någorlunda demokratiskt land, men vanligt hyfs ska kunna krävas oavsett utbildning. Myndigheterna måste förstå att Sverige inte behöver mer av den varan. Sjukvården kan absolut inte ha bett om mer stök på sin arbetsplats. Skärpning regering och myndigheter, allmänheten når snart den kritiska gränsen!

  Gilla

 • SVENSK

  Ut direkt ur landet, billigast, snabbast och enklast! Samt bäst för alla parter!

  Gilla

 • ossie

  Ja se galna negrer.

  Gilla

 • Kungen

  Exakt Petterson. De ska inte dömas överhuvudtaget. De ska bara flygas tillbaks till öknen de kom ifrån direkt

  Gilla

 • Stenbock

  När Stenbock för många år sedan återvände till det Sverige,trodde jag mig återse det land jag en gång lämnat.Tyvärr visade sig redan då förändringen.
  Tvingades p.g.a av en akut sjukdom åka till lasarettet.Under behandlingen stötte jag för första gång i ett sjukhus,på en skylt med texten ”alla angrepp mot personalen anmäles” !
  Frågade lite konfunderad en sköterska,om detta var i så stort omfång ?
  Då berättade hon, (och detta var 2006) hur ofta hotelser skedde….
  Idag efter stora invasionen via Merkels öppna gränser,måste det vara än värre för dem som skall hjälpa oss i nöden.
  Måtte f-n stå till tjänst för Beduiner o. kannibaler,som är uppväxte med sina inhemska medicinmän…

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Att skadan skulle vara en s. k. ”arbetsskada” är sannolikt uteslutet.

  Aggressiv irritation som snabbt övergår i brottslighet är ett snabbt ökande fenomen och signifikativt för männisor med lägre situationsförståelse och omgivningsacceptans. Rättsapparatens resurser är inte anpassade för detta tidsödande stök; att det dröjt två år från händelse till dom är tidstypiskt.

  Det är synnerligen allvarligt och ett ominöst tecken för vårdpersonal inför framtiden, där beväpnade vakter snart kan komma att bemanna små lokala vårdcentraler i en eskallerande spiral där hänfallenhet inför den förda politikens konsekvenser verkar vara arbetsnormen.

  Gilla

 • Maja

  ta bort tolkhjäpen .kan man inte tala svenska i Sverige behöver man inte bo här heller. Det minsta man kan begära att de bemödar sig att lära sig landets språk.

  Gilla

 • Zero8

  Enkel biljett hem, för de som inte kan bete sig samt respektera folk som jobbar i serviceyrken
  Här öppnar vi och välkomnar folk och vad har de för tacksamhet tillbaka till Sverige

  Gilla

 • Maja

  6000 kronor för misshandel och vi betalar både det och advokatkostnader, för jag utgår ifrån att familjen inte arbetar. Jävla bananstampare som inte respekterar vår vårdpersonal.Sätt dem på svarta listan och strunta i dem fortsättningsvis.
  Sluta hjälp i framtiden .

  Gilla

 • Mike E

  Det är ett vetenskapligt faktum att de flesta svarta har väldigt dåligt utvecklad impulskontroll. Det är också orsaken till att svarta så ofta skjuter och blir skjutna i USA. De handlar impulsivt utan att reflektera över konsekvenserna.

  Gilla

 • blabaris

  ska sverige har beväpnade vakter var 5 meter som i vilken diktatur som helst för att garantera frihet för anställda? Nej

  Folk som inte kan fungera i en civilisation bör inte bi en civilisation med lagar och regler och uppförandekoder

  Gilla

 • Bajen666

  Dom kan inte ens uppföra sig när det är vård dom ska ha, UT med idioterna finns ingen anledning att ha såna parasiter kvar i landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: