Mens”konst”

Kulturminister Amanda Lind (Mp) går till hårt angrepp på Sölvesborgs kommun som beslutat att inte finansiera ”utmanande konst”

Lind kallar det för ett farligt ställningstagande och menar att det bara är i totalitära samhällen som den fria konsten begränsas.

”Politiken ska hålla händerna långt från syltburken och låta konsten utvecklas fritt”, skriver Amanda Lind (Mp) i sociala medier.

Den typ av konst som Sölvesborgs kommun inte vill låta skattebetalarna finansiera kan exempelvis se ut så här.

Målningar på kvinnor som visar upp en underliv som befläckats med mensblod. Det är vad Amanda Lind (Mp) menar med samtidskonst som kan utgöra morgondagens klassiska konst.

Expressen

Förövrigt anser jag att Sölvesborgs nya kommunstyre går från klarhet till klarhet. Vägra menskonst, vägra hissa Pride-flaggor, införa tiggeriförbud, skicka nyanlända till sossestyrda kommuner och så det faktum att Louise Erixon tänker sänka sitt och andra kommunpolitikers arvode. Sydöstran bakom betalvägg

31 thoughts on “Mens”konst”

  1. Det är väl redan PK -totalitärt i Sverige vad gäller klimatalarmismen och att vara GLOBALIST och att vara för mångkultur dvs massinvandring. Inom kulturen tycks dock fortfarande olikheter få råda. En snorre att beskåda ! Eller en snippa att beskåda på en tavla. Äntligen enorm frihet för varje medborgare att beskåda kön på tavlor. Vem bryr sig !

  2. Blanda inte in konstsmak i offentlig förvaltning. I den totalitära staten bestämmer regeringen vilken konstsmak, som ska råda. I totalitära samhällen väljer inte medborgarna vad de vill ha och inte vill ha. I totalitära styren väljer regeringen vad regeringen behöver. Jag vill inte betala för konst via kommunskatt eller annan skatt. Det går att ha folkomröstningar via hemsidor i så fall.

  3. Att behöva se denna äckliga menskonst i tunnelbanan i Stockholm har varit en prövning för varje sunt tänkande och kännande kvinna.,Att se detta som konst är fördjävligt.Jag kontaktade SL via mail till deras kundtjänst angående dessa så kallade konstverk och samlagsbilderna med manliga homosexuella i en situation som är svår att misstolka .Jag ville ha ett svar på varför jag som resenär och skattebetalare var tvungen att exponeras för detta.Har fortfarande ej fått något svar på detta efter flera månader.Är man förvånad? Svar nej. Det mesta blir bara sjukare och sjukare det är det bara att konstatera.

  4. Tror hon inte är så klar i skallen!
    Droger .fel uppfostran..lever utanför oss vanliga
    arbetare..
    Dålig individ annser jag

  5. Sölvesborg är en mönsterkommun. Den där korkade människan med skatboet på huvudet kan dra nåt gammalt över sig.

  6. Ja Amanda Lind, ifall nu du anser att konsten ska vara
    fri från politiska pekpinnar, då kan du väl ordna så att
    Dan Park frias från fängelse, han har ju bara uttryckt
    sin konst,, men det passade inte styret, för där var lite
    uppmaningar till det nya frälset, och det passar inte
    skitstövlarna i regeringen, men när en Neger rappar om
    att han vill döda alla vita då tittar Amanda Lind åt andra
    hållet, märkligt, för Amanda Lind ligger ju själv illa
    till eftersom hon också är vit ?

  7. Konst.?
    Nää du Amanda Lind det är feministvänsterpropaganda som ska köras upp i ansiktet på allt och alla vare sig man vill eller inte.

    Snart dags att byta ut Jimmie mot Louise kanske.?!!

  8. Det är bra att det finns en vettig kommun som inte agerar som kvasivetenskapliga genuspedagoger eller känslostyrda fånar.

    Long live Sölvesborg.

  9. Så sjukt. På Hallonbergets T bana station har de ritat en kvinna som föder barn. Så sjukt och provokativt och det värsta är att vi betalar för fanskapet. Amanda Lind bör avsättas och kulturministerplatsen skulle tas bort, då Sverige har blivit ett sjukt land på alla sätt och vis.
    Samtidigt som de hyllar islam gör de saker som kan vem som helst bli tokig.

  10. crap, skräp, skit! det där är inte konst. konst skall vara en fröjd för ögat, stilla dina sinnen, njutas av.

    • Precis!
      Och hur kan en så lågintelligent person vara minister?
      I dårhuset ”sverige”, och endast där!

    • Pettersson! Vi har försökt med vanlig svenska
      i 12-15 år till dessa dönickar men dom fattar inte, så då försöker vi med svoromar.Dom är som hjärnlösa amöbor som går på medfödd instinkt.

  11. Varför inte folk som skitit på sig.
    Det är mer fördomar mot skit än blod.
    Dessutom könsneutralt.

    • Bilder på Blodig avföring?.. 2 flugor i en smäll!

      Sen hänga upp det i alla skolor, äldreboenden och i riksdagen. Slottet kan få några bilder också.

      Anslagstavlorna på Södertörna kan få riktiga nerskitna blöjor upphängda till genus-feministerna .
      Konst för både öga och näsa…

  12. Dålig konst är dålig, inget man kan göra åt det. De kan ju försöka sälja dem på Hötorget.

  13. Kommuner som tagit tag i sina liv och satt sig på detoxkur för att sluta missbruka skattebetalarnas pengar hånas och beljugs av ministrar – jag finner inte ord.

    • ”Det är bara i totalitära samhällen som den fria konsten begränsas.”
      sa Amanda L, bra då fick vi ett kvitto på Sveriges tillstånd.

  14. Provokation har i dagens Sverige blivit likställt med konst. Det är så klart nonsens, det har inget med konst att göra. Det är bara korkad amatörmässig provokation.

Kommentera