97-åriga Erna sökte vård för benbrott, skickades hem i taxi


SJUKVÅRD. En äldre kvinna, 97 år, med brutet ben kördes med ambulans till Mölndals sjukhus för att få akutvård. Ett dygn senare skickades hon hem igen i taxibil för att vårda sig själv. Vårdpersonalen uppges ha visat kvinnan hur hon ska ta sprutor på egen hand. Samhällsnytt har talat med kvinnans son som är kritisk till hur sjukhuset agerat.

På lördagen började flera bilder cirkulera i sociala medier som visar hur 97-åriga Erna sitter på en köksstol med ett blåfärgat ben. Bakgrunden till skadan är att hon en natt föll och skadade sig vid ett toalettbesök. Därefter avvaktade hon natten ut men benet svullnade upp och hennes familj larmade ambulans.

På akutmottagningen konstaterade läkare att Erna har ett benbrott men att hon är för gammal för att bli opererad. Sjukvårdspersonalen lade in kvinnan en natt och dagen därpå lärde man henne gå med en så kallad gåstol. Sedan satte vårdpersonalen henne i en vanlig taxibil tillbaka hem tillsammans med utrustning för att vårda sig själv i hemmet.

Erna transporterades hem i taxi. Ernas son Dana som skulle hjälpa till med hemkomsten uppger att den gamla kvinnan ”i princip dumpades” utanför sitt hem och att det var ren tur att han anlände samtidigt som taxichauffören.

Sonen fick sedan veta från farmor att hon nu skulle vårdas hemma på egen hand med sprutor och tabletter. I ett inlägg på Twitter ventilerar Dana sin frustration:

”Jag ringde dem. De lärde mig att ge sprutor och hur benstödet fungerar på telefon men jag vet inte om jag klarar det.”

Läs vidare på Samnytt…

-Pettersson säger att pengar och resurser finns men regeringen tycker annat än Ernas benbrott är viktigare…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “97-åriga Erna sökte vård för benbrott, skickades hem i taxi

 • grunehetgrot

  För att visa vad du tycker om du blir utsatt för något liknande så skall du spotta personalen i ansiktet. Det är ju det som Stefan Löven gör mot dig för att visa att han bryr sig.

  Gilla

 • Bajen666

  Troligtvis har hon röstat på zåzzarna hela sitt liv och så blir hon behandlad så här sina sista år i livet när det sitter en socialdemokratisk regering vid makten…fy fan.

  Gilla

 • Hasse

  Vart tar allan skatter vägen ?Här har man jobbat 50 år och så får man se sån vanvård eller rättar sagt misshandel.
  Inte ett ljud från stefan löven . Är han döv ser han inte vad som .
  Vi som jobbat o slitit med små inkomster ska ha samma vård som de som betalar in privata sjukförsäkringar.
  Begriper du detta Stefan.

  Gilla

  • grunehetgrot

   NEJ !!
   Man måste vara utrustad med en hjärna för att begripa detta och det är inte han och ingen annan sosse heller för den delen.

   Gilla

 • SVENSK

  Man ska inte komma med personangrepp men Annika Strandhäll är helt inkompetent i förhållande till sitt arbete och fantasilön!
  Hon ljuger ju sig blå!

  Gilla

 • Hanna

  Stackars Erna, i alla andra länder hade hon fått vård… Läs artikeln precis ovanför så förstår man vilka sjukhusen prioriterar idag!

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Vadå då ?
  Hon är ju förmodligen bara en infödd tvättäkta svensk, inget att bry sig om vi infödda äkta icke mångkulturälskande svenskar får behandlas hur som helst.
  Numera gäller svensk trygghet bara landsförädiska politiker det övriga hycklande etablissemanget Musse och det övriga invaderande icke svenskar.

  Gilla

 • Göran

  Detta är regel inom ett av världens sämsta sjukvårds-system, det Svenska!
  Inget undantag!
  Jag vet en 87-åring som skickades hem svårt uttorkad och räddades till livet av enbart en sagolik tur.
  Människor får svåra men av sånt som för 30 år sedan ansågs vara en bagatell att åtgärda bara för att sjukvården ska spara pengar och tid.
  En vän skadade lillfingret.
  Efter att fått vänta och skickats runt i timmar blev det amputation av det. Sista läkaren sa att det på grund av den långa tid som gått fanns inte något val..
  Mycket ofta ställs svårt sjuka Svenskar inför valet att betala privat vård som kan kosta betydligt mer än de har eller tyna bort.
  Man får gå kanske 140 år tillbaks i Sverige för att finna samma situation!
  Skillnaden mot övriga Europa är gigantisk!
  Länder med lika sjukt dålig sjukvård skinnar inte fattiga skötsamma in på bara kroppen i skatt på skatt…
  Sveriges Läkare är ofta mest bara intresserade av prestige och pengar!
  Jobbar som försäljare åt läkemedelsindustrin..
  Är säker på att många pensionärer far illa och dör på grund av det!
  Pratet om högre medelålder är just bara tomt prat med maximalt tveksamma metoder för att samla data!

  Gilla

  • grunehetgrot

   Den sanna sanningen om Sveriges sjukvård är att den inte existerar på grund av att vi inte har och har saknat regering i detta land sedan Olof Palme blev diktator. Sedan har den ena diktatorn efter den andra tagit över och fortsatt att driva denna diktatur sedan dess.

   Gilla

 • 97-åriga Erna sökte vård för benbrott, skickades hem i taxi — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via 97-åriga Erna sökte vård för benbrott, skickades hem i taxi — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Onkel Björn

  Jag tillhör dem som anser att landet har tagit emot alldeles för många människor som inte kan/vill försörja sig själva. Men landets usla sjukvård beror faktiskt inte bara på invandringen.

  För en tid sedan kunde vi som läser nya tider läsa artiklar om svensk sjukvård samt sjukvård i Afghanistan som sponsras av svenska skattepengar.

  Sverige ligger, när det gäller läkartäthet per invånare på en 4 plats i euro området, men trots det tar de svenska läkarna emot minst antal patienter.
  Sverige ligger också på en fjärde plats när det gäller kostnaderna för sjukvården, men har samtidigt det lägsta antalet vårdplatser av samtliga EU länder.
  Många är kritiska till den organisation som sköter just sjukvården och menar på att man skulle vinna mycket på att skrota landstingen. I Sverige har vi bla fler administratörer än läkare i sjukvården.
  Tidningsartikeln, som är skriven av Olle Felten, tar upp fler fakta.

  Och i samma nr kunde man även läsa om Sveriges engagemang i Afghanistan, där Sverige med svenska skattemedel driver 135 kliniker och flera sjukhus. Det har under årens lopp plöjts ner flera miljarder och det fortsätter.
  Man kanske kan skicka våra gamla med regeringsplanet dit. Vården kanske är bättre där.

  Gilla

 • blabaris

  ”Seasteading” – nya nationer för exklusivt utvalda på internationellt vatten.”’

  370 km utanför land och utanför territorialvattnen så finns det inga internationella ekonomiska zoner eller lagar.

  Så nu är det många planer på G där rika och företag skapar konstgjorda öar på internationellt vatten och startar nya nationer – länder med egna lagar och regler på dessa artificiella öarna.

  Med avsaltningssystem får du färskt vatten. Men Aeroponics och bio-pharming och Vertical Farming kan du odla allt utan jord redan idag året runt oberoende klimat eller sol. Skickar du upp din egna satellit får du internet. Via Hydropower – hydroenergy kan du skapa din egen el.
  Så det är bara att börja spara ihop till din egna nation och ditt egna land…..

  Gilla

 • Maya

  Mitt hjärta blöder.Hur kan man behandla en gammal människa på detta vis ? Jag hoppas att all denna värk och smärta
  och sömnnlösa nätter på grund av det här drabbar dem som skickade hem denna kvinna i detta tillstånd.Måtte fan ta er !! Det är så fruktansvärt cyniskt och om man kan kunde ställa dom till svars fråga om denna kvinna varit 30 år hade man då hade agerat på samma vis ?förmodligen inte och motiveringen hade väl varit att hon var så gammal så det spelade ingen roll längre..

  Gilla

 • Stenbock

  Ja så behandlas många äldre som inte är vana,eller våga ifrågasätta vad vårdarna befaller ! Stenbock har på nära håll under c:a 4-5 år upplevt vad en ”god vård” innebär.
  Utan mig hade mycket skett i det tysta. Efter att ha satt ner foten i ett fall jag råkade bevittna,förflyttades den s.k. sköterskan från avdelningen. Slår mig inte för bröstet,men finns ingen som står på de svagas sida är det ledsamt. Då skall vi veta att det ”Vårdhem” min fru tvingades leva sina sista år,tillhörde de bättre….
  Mina rader kunde lika väl ha handlat om våra sjukhus…

  Gilla

 • Opeter

  Glädjande nog är att de som röstar för detta samhälle kommer att drabbas själva en dag !!!!

  Gilla

 • blabaris

  När alla svenskar saknar skydd, nationella rättigheter och garantier i sverige.

  Bara alla 7 olika diskrimineringsgrupper får det braaaaa

  Gilla

 • Tanten

  Fy farao för att bli gammal i detta land!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: