100 företag står för 70 procent av utsläppen

KLIMAT OCH MILJÖ. Drygt 70 procent av utsläppen som påverkar klimatet kan kopplas till 100 företag, visar en ny studie från Stockholms universitet. Den starka koncentrationen innebär att internationella regleringar kan ge stor effekt, menar forskarna.

Pixabay

– Det kan finnas en genväg mot tydliga förbättringar genom att jobba med de största aktörerna, säger Henrik Österblom, lektor vid Stockholm Resilience Centre och en av forskarna bakom studien.

Pressmeddelande om nyheten här

-Pettersson säger att det är självklarheter, man åtgärdar de största felen först och man använder pengar där de gör mest nytta.

Därför har miljöpartiet i Sverige lyckats tvinga de andra partierna i januariöverenskommelsen att lägga skatt på plastpåsar som är miljövänliga, energieffektiva och billiga, man subventionerar elcyklar och straffbeskattar landsbygden. Man flyttar folk från söder till norr vilket är fullständigt vansinnigt hur miljö och klimatsynpunkt. Man ägnar sig åt symbolpolitik och fanatism eftersom Sveriges utsläpp globalt är helt försumbara.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “100 företag står för 70 procent av utsläppen

  1. MP kommer statuera exempel med de företag som släpper ut minst och införa krångliga restriktioner som kommer tvinga på dessa företag nya mlijöovänliga åtgärder som de inte behövde innan….

  2. Abzurdistans totala CO 2-utsläpp utgör c:a 0,05 % av jordens totala…. Tyskland som klandras liksom oss,har under 2 %(1,88) av densamma… Detta skylles på bilar o. två kolkraftverk !!
    I Kina bygges enbart i år c:a 100 nya Kolkraftverk…

    • rfsl får många miljoner varje år kommunalt, landsting och stat och sedan SÄLJER de dyra hbtq certifieringar till myndigheter och företag jävligt dyrt. Så löjligt.

  3. företag släpper ut mest mest men betalat minst klimatskatt i sverige.

    folkek släpper ut minst och står för 80% av klimatskatten i sverige.

Kommentera