Tanka bilen idag

MELLANÖSTERN. Efter gårdagens drönarattacker mot Saudi Aramcos två stora anläggningar är den stora frågan nu hur mycket olja Saudiarabien har i sina lager för att leverera till marknaden, säger Morningstar-analytikern Sandy Fielden till Reuters.

Kargh Island. Irans enda betydelsefulla oljeexporthamn.

För råoljan väntas nu ett prisrally – men frågan är bara hur mycket priset stiger, säger Ethan Bellamy, senior olja- och gasanalytiker vid R.W Baird till nyhetsbyrån.

Jean-François Seznec, verksam vid bland annat Georgetown University och Johns Hopkins University, säger att han tror att det är Iran som ligger bakom attacken. Huthirebellerna har tagit på sig dådet – men de har inte en sådan avancerad teknik att de ska kunna genomföra något sådant här, menar han.

– Ingen kommer att säga sanningen om omfattningen, så marknaden kommer att oroas. Jag blir mer och mer övertygad om att oljepriserna kommer att stiga rätt rejält, säger Seznec.

Under lördagen uppgav Saudiarabien att de stänger ner hälften, 5,7miljoner fat á 159 liter/dag av oljeproduktionen efter drönarattackerna.

Om skadan är betydande och Iran ligger bakom är det en krigshandling, då har knappast Saudiarabien något annat val än att slå tillbaka, och den enklaste och mest logiska platsen att slå till på är Kharg Island, Irans enda meningsfulla oljexportpunkt.

Så Pettersson säger, tanka bilen idag, i morgon blir det nya rekordpriser på drivmedel utan regeringens skattehöjningar och för er som har aktier blir det ingen rolig dag.

https://twitter.com/Obs_IL/status/1172892261362937856

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Tanka bilen idag

  1. Axeln Saudi – Israel – USA tror jag har en stor del i att det kommer islamiskt folk hit till Europa . Är ju planen de har att förgöra Europa . Islam i sig har väl inte själv den förmågan efter vad som skrivs på sidan . Soros förser dem med reseinformation sägs det . Oligarkerna på Wall Street och i London gnuggar sina giriga händer nu . Mvh Sjöström

  2. När muslimjävlarna inte kan hålla sams mellan sina länder hur fan ska dom kunna sams med oss kristna, Stefan Löfven?
    Tyvärr fattas det ett par högskolepoäng för att han ska förstå problemet.

    • Han fullföljde väl ams (40 veckor) svetsarutbildning. Han gick samhällsvetenskapli linje och påbörjade högskolan där han hoppade av termin 1.
      Så det enda han har åstadkommit är ett högt arvode, utan någon utbildning…

    • Så sant som det är sagt. Problemet är bara att Löfven skulle släppa in ett par miljoner flyktingar till i Sverige.

      • Vaddå?
        ”Ett par miljoner”!
        – det har vi redan drabbats av.
        – några 10 tals miljoner är mer troligt.

    • Kent:
      Olika faller ödets lotter,Kent !
      Tror att det är fler i Abzurdien som liksom Stenbock,är helt beroende av en bil. Fundera över alla oss,som inte längre kan cykla eller förflytta oss på annat sätt ! Utan min gamla bil vore jag helt isolerad i min lägenhet. För inköp av livets nödvändiga,o. en och annan gång färd till kyrkogården,för att sköta min hustrus sista viloställe.
      För att kunna åka ut till en promenad utmed Sundet o. andas frisk luft… Ja för allt detta behövs ett fordon och pengar.
      För denna frihet betalar Stenbock skatt för bilen,skatt för bensinen,skatt för registeringsmyndighet,m.m.
      Men igen gäld besparar jag Staten en mängd kostnader för t.ex. hemhjälp eller än värre ett ”Vårdhem”…

    • – eller snarare skönt att min 30 år gamla bil
      (Med katalysator och extremt lågt Co2)
      i trim.
      Då slipper jag köpa elbil, som har sänt ut
      20 TON Co2 innan den är startad.

      => Jag är extremt miljömedveten!

  3. Låt oss anta att bensinpriset höjs med 5-10 kronor/liter.
    Alla som tror att regeringen kommer att minska bensinskatten med motsvarande summa räcker upp en hand.

  4. Nu frågar jag mig vilka som tjänar storkovan på att sälja sådana missiler till dessa medeltidsfigurer ? Samtidigt vilka finns som kan hantera dem ?
    Ingen som sett dessa pyjamasklädda på nära håll,skall inbilla Stenbock att dessa analfabeter kan hantera sådana,långt mindre avfyra dem.
    Märkligt att de ”sakliga korrekta PK-journalisterna” inte ställer sig denna fråga !

  5. Familjen Thunberg drar Sverige till konkurs med sin klimathysteri.De är som en sekt som hetsar folket till klimathalleluja och en kollekt som gåva, som familjen stoppar i egen ficka.
    Århundradets skådespeleri.

  6. Tänkte på samma sak.Hur mycket höjs bränslet nu när svenska klimathysteriker kommer att rida på den här vågen och dubbla bensinen och dieseln.
    Hoppas att politikerna som åker gratis med Limousiner och taxin tvingas att beskatta de förmåner.

Kommentera