Debatten om flaggning

INRIKES. Ilan Sadé, är jurist, debattör och politiker med bakgrund i Centerpartiet. Han är sedan 2016 partiledare för Medborgerlig samling. Sadé äger nättidningen Nyheter Idag och är homosexuell. 

Ilan Sadé twittrar och är inte så imponerad av debatten om flaggning i Sölvesborg.

-Pettersson är heller inte så imponerad. Sölvesborg har ändrat sin flaggpolicy och tillåter inte andra än de officiella flaggor som svenska flaggan och FN-flaggan. Prideflaggan har aldrig varit tillåten men den tidigare ledningen i Sölveborg har gjort undantag.

Prideflaggan, påstås signalera alla människors lika värde men både Medborgerlig samling, med homosexuell partiledare har nekats deltaga medan rörelser som Revolutionär Pride, Queers Against Fascism Allt åt alla tillåts vara med.

Pride borde vara en rörelse som står upp för varandras rättigheter, men har blivit en i raden av vänsterextrema organisation som är antidemokratiska.

För mig låter HBTQ som en diagnos. Vad är det för fel på att vara människa? 

Varför blir det mer debatt för en icke hissat Prideflagga än för en bränd svensk flagga. Tycker Pride-förespråkarna inte att Sverige är värt att försvara?

Twitter Det hade varit kul att se reaktionerna om tuffingarna i Liberala ungdomsförbundet eldade upp exempelvis en palestinsk flagga

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Debatten om flaggning

  1. All heder åt Sölvesborgs politiker !
    Helt ok för vem som helst att vifta med en fjollig Pride-flagga hemma mellan fyra väggar men på Kommunhuset som tillhör alla skattebetalande medborgare ska bara den blå/gula och korslagda svenska fanan vaja.

  2. Officiella byggnader ska inte missprydas med symbolflaggor
    det räcker att dom visar upp dem när dom går omkring och
    fjantar sig på gator och torg.

  3. Prideparaden är för innefolket och kändisar som är rädda för att glömmas bort samt ”hippa” HBTQ-personer. Många vanliga människor känner sig exluderande. De skulle känna sig som en katt bland hermelinerna i detta tåg. Känner öppet homosexuella som aldrig skulle gå med i Pride-paraden. Denna flagga som en gång i tiden var ett berättigande då homo och transor m m var stämplade som patologiskt sinnes-sjuka av det etablerade samhället men nu har Prideflaggan har kapats av den snobbiga innevänstern.

  4. Jag själv aldrig gick till någon Priđe. För mig personlig gäller statliga flaggor och inte av rörelse. Jag är själv homo men det betyder att jag lever som vanlig heter singel. Inte alla homo springer efter varje person. Ensam, seriös, lesbisk, tar hand om familj och stödjer dem sedan 1994. Jag bryr mig ej vad SD gjorde. SD är bondesparti som vill ha hetero värde och homo tillbaka dragen utan mycket ljud. Ni som etnicitet kämpar att överleva och det blir inte utan barn.

    • Jag känner mig bara kränkt som människa när jag ser denna fruktansvärt fula snusnäsduk fladdra som en fågelskrämma i någon flaggstång.

  5. Jag undrar varför BARA ”alla andra” ska inkludera och ge utrymme och förståelse för de 7 olika diskriminerings grunderna.

    Varför är det inte krav på inkludering och förståelse hos de 7 diskriminerings grunderna mot alla andra?

    Hur många hetro får vara med i hbtq och får chefspositioner?

    Hur många judar sitter med i islamistiska styrelser som hedrar inkludering?

    Hur många vita får vara med i svenska afroförbundet och inte blir diskriminerade?

    Varför ska ”alla andra” bara anpassa sig och varför ska vissa bli särbehandlade och har rätt att umgås med sina och sin kultur och sin tribe?

    Hade blivit ett jävla liv om man hade en förening för bara hetro vita där vi vill utöva våran kultur och leva med vår tribe.

  6. Svenska flaggan är en symbol för landet Sverige,
    Pride Flaggan är bara en symbol för vissas sexuella
    läggning och det har inte hela Svenska folket med
    att göra Löjlig demonstation.

  7. Bögflaggor är en politisk symbol som ej ska finnas på officiella byggnader. Vänsterextremisterna har ju kapat allt från patientföreningar, nykterhetsföreningar, bög föreningar etc som ju egentligen borde vara öppna för alla oavsett politisk åsikt.

  8. Jag säger det igen korkade jävala politiker som sade att vi svenskar skulle föda fler barn, men marknadsför homsexuallitet och div avvikande sexuella beteende, staten betalar p-piller ochp barnbegränsning, hyllar abort och subventionerar inte potensmedel.
    Konstigt att det blir barn överhuvudtaget.

    • Det måste bli så att det bara är de som kan bevisa att dom inte kan producera barn av medicinska skäl skall ha rätt att adoptera.
      Är man bög eller flata så får man lov att fortsätta prova på naturlig väg och finna att man kommer att misslyckas gång på gång.

  9. Varför ska JAG hylla andra människors narcissism ? Människor som kräver extra uppmärksamhet – kräver att alla ska hylla dem – kräver företräde och särbehandling – kräver att vi ska beundra dem.

    Jag SKITER i hur, med vem, hur ofta, hur lite, vart folk har sex med och med vem eller vilka. Ligg med 1000……ligg med en……håll ditt egna privat liv inne i ditt egna hem. Jag är helt ointresserad av andra människor sexliv. Fattar inte varför det ska ska vara så märkvärdigt med hbtq.

    Have an exaggerated sense of self-importance

    Have a sense of entitlement and require constant, excessive admiration

    Expect to be recognized as superior even without achievements that warrant it

    Believe they are superior and can only associate with equally special people

    Monopolize conversations and belittle or look down on people they perceive as inferior

    Expect special favors and unquestioning compliance with their expectations
    Take advantage of others to get what they want

    Have an inability or unwillingness to recognize the needs and feelings of others

    Be envious of others and believe others envy them

    Behave in an arrogant or haughty manner, coming across as conceited, boastful and pretentious

    Insist on having the best of everything — for instance, the best car or office

  10. En flagga som är politisk skall inte hissas på allmän mark. Förstår inte regnbågsvänstern detta kanske deras röstberättingade borde inskränkas…

  11. Sverige finns snart inte kvar längre.
    Var ska vi svenskar ta vägen?

    Känner många svenska pensionärer som vill flytta utomlands. Men hur ska det gå till? Svenska kronan är idag värdelös.
    Sälja här och köpa nytt i annat land? Går inte på grund av den värdelösa kronan och den vansinniga reavinst skatten! Enda land i världen som har evig reavinstskatt!
    Och de länder vi får ta vår pension till är inte många. Blir färre och färre. Magdalena lägger sig i andra länders beskattning av våra pensioner.

    Vi svenskar är inlåsta fångar.

    • Och den Svenska så kallade regeringen är orsaken till att Svensken idag är kidnappad och instängd i ett muhammedansk kloster.

  12. Hbtq-rörelsen har kidnappats av vänstern, precis som miljödebatten. Alla som inte ställer sig bakom ska svärtas ned i media och eftersom svensk media också är vänster ställer de gärna upp.

  13. År 2000 blev Sverige sekulariserat genom ett politiskt beslut. Då särskilde man stat från kyrka/religion. En sekulär stat är en irreligiös stat. En icke religiös stat som styr icke religiösa eller trosuppfattningar områden i landet.

    Staten skulle hantera landet via demokrati och demokratiska lagar och vara en rättsstat byggt på lagar. Religion och dess betydelse ska inte påverka hur landet styrs. Sverige har ingen statsreligion eller religiös status. Undervisningen i den svenska skolan ska vara icke-konfessionell.

    De som ville ägna sig år religiösa frågor och trosuppfattningar fick vända sig till religioner själv i sitt privatliv. Vi har religionsfrihet dvs man får tro på vad man vill. Men det betyder inte att man får välja om man vill följa religiösa lagar eller landets lagar som man vill. Alla i sverige ska följa landets lagar utifrån lagboken.

    I en sekulariserad stat så stöttar man inte bara vissa som ingår i de 7 olika diskrimineringsgrunderna. Utan nu har staten inkluderat detta inom alla lagar. Att bara särbehandla ”regnbågs familjen dvs htbq” blir då diskriminerande mot alla övriga 7 diskriminerings grunder som också vill ha samma status som hbtq.

    kön

    könsöverskridande identitet eller uttryck

    etnisk tillhörighet

    religion eller annan trosuppfattning

    funktionsnedsättning

    sexuell läggning

    ålder.

    Vi har äldre – änkor -änklingar – autism – samer – romer – 100 tals olika trosläror- religioner. Men alla dessa får offentliga bidag till att ha föreningar och organisationer som de får styra själva.

    Låt kommuner få vara kommuner och utföra de kommunala obligatoriska saker som de är ålagda att göra.

    Varför stöttar inte polisen kortväxta när de träffas?

    varför dansar inte militären med på discon för människor med downs syndrome?

    Varför ska staten bara välja ut några gullegrisar som ska få all uppmärksamhet?

    30% av svenska folket har astma och allergi och jag ser INGA myndigheter som stöttar dessa särskilt.

    Så antingen allt åt alla eller inget åt ingen

    • Eftersom vi har religionsfrihet i detta F.D. land så är min stora gud PIPPI LÅNGSTRUMP. Jag menar att den ena sagofiguren är väl lika bra som den andra.
      Skillnaden mellan pippiböckerna och bibeln är att författaren till Pippi är känd, men det är inte författaren till Bibeln. Han är och förblir okänd ända tills han blir avslöjad som en av världshistoriens största bedragare.

  14. Att vara FÖR något tappar sin betydelse om möjligheten att få vara EMOT icke existerar. Jämför gärna med Nordkorea där man på valdagen endast har EN relevant kandidat att rösta på.

  15. En äcklig flagga som borde bannlysas på alla allmänna flaggstänger.

    Sköt det sexuella hemma eller i alla fall inte publikt vi normala vill helt enkelt inte se skiten BEGRIP.

Kommentera