Världens dyraste saluhall?


EKONOMI. Östermalms Saluhall eller Hallen som damerna på Östermalm säger är byggd på rekordtid sex månader och invigdes den 30 november 1888 var säkert i stort behov av renovering, men när budgeten från början ligger på 585 miljoner hallen och det slutar på minst 1000 miljoner börjar det verka löjligt och det är inte färdigt ännu. 

Renoveringstiden är heller inte imponerade, ursprungligen, och ganska länge gällde påsken 2018 som måltid för saluhallen, så småningom började man tala om våren 2019. Nu är målet att bli klara för öppning igen under januari 2020.

Även priset har justerats med tiden. Först talades om 585 miljoner kronor, men snart uppjusterades detta till 635 miljoner som var målet när arbetet drogs igång. Så småningom kom en ny beräkning som sa 725 miljoner kronor och för ungefär ett år sedan gick stadshusets politiker med på en beräknad kostnad på 980 miljoner och det återstår fortfarande minst ett halvår.

-Pettersson ser på Sveriges Radio att fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) ska se över hur de kan jobba med kostnadsstyrning i liknande stora projekt i framtiden. Jag menar att sedan Hallen byggdes på ett halvår 1888 så har det byggts många stora projekt i Stockholm och någon gång borde man lära sig styra kostnader och leveranstider…

Men, men, det är inga riktiga pengar, bara skattepengar som kan vältras över på skattebetalare och kunder. De som aldrig lär sig något behåller löner och förmåner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Världens dyraste saluhall?

 • volse

  Mina damer och herrar!
  I själva verket är den ekonomiska lösningen ganska enkel. Bygg några hundra modulhus på Gärdet och låt analfabeter bosätta sig där. På sikt kommer dessa levande guldgruvor att ha finansierat av minst 10 dylika saluhallar!
  All inclusive, så att säga.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Ja, vad ska man säga, kostnaden är helt absurd. Jag är djupt lättad att OS-satsningen gick i stöpet, vågar knappt tänka på pengarullningen som annars hade blivit verklighet. För övrigt finns det många minnesmärken, kulturhistoriska byggnader och andra saker att vårda och bevara, men de vill politikerna riva eller tillåter att de förfaller eller växer igen och försvinner, då är man inte beredd att skjuta till en enda skattekrona. Den utvecklingen tycker jag är vidrig.

  Gilla

 • Stenbock

  Nu får jag försvara Lidl… Precis som i andra affärer väljer ju kunden själv vad som skall köpas. Ska ge er några exempel eftersom Stenbock varje vecka provianterar,delar hos dem.
  En tandkrämstub för 9:50 (hos Willy/Citygross) c:a 12:50. Idag ryggbiff för 149:-Kg. I de andra båda uppåt + 200:-Kg.Mjölk som många hushåll köper, är c:a 2:-.billigare hos Lidl…m.m., m.m.
  F.ö. har de denna vecka något som kallas ”Alpveckan” med många goda erbjudande o. lite annorlunda smak.
  ”Sök o. ni skall finna” sade redan Jesus.

  Gilla

 • Olof.p

  Det handlar om modern upphandling. Nu när vi inte är gamla hederliga Sverige längre, utan en del av Europa och världen får vi anpassa oss till alla bedrägerier som finns i världen. Det finns i småskalighet hos hantverkare upp till hur man lurar svenska staten på miljardbelopp.
  Det finns numera ett departement för upphandling. Får se om dom kan få styr på alla vansinnigheter. Förmodligen inte.

  Gilla

 • Maja

  Vem har råd och lust att köpa mat där, när du kan få samma varor för halva priset i närområdet?
  En räksmörgås i dag för nästan 200 kronor, ett hekto lax för 70 ? Hur mycket mer smakar det bara för att bärs hem från ”Hallen”?
  Lidl säljer finsk lax till ett riktigt bra pris och smaken är fenomenal.

  Gilla

 • Mary Agnes

  På tal om ”mat”…. Burger King i Sydafrika slopar ”ham” /skinka/ i ”hamburgare” för att inte reta upp muslimerna. Men ”Ham” har inget med skinka att göra eftersom den görs på NÖTKÖTT; ”Ham” kommer från staden Hamburg i Tyskland där man, enl. amerikansk uppfattning, gjorde em macka med VARMT MALET KÖTT.

  https://summit.news/2019/09/12/burger-king-removes-ham-from-hamburger-to-avoid-offending-muslims/

  Gilla

  • Tanten

   McDonalds har numera halalslaktat kött i sina burgare.

   Vilka burgare har griskött??

   Gilla

   • Mary Agnes

    Inga alls. The name ”Ham” comes, as stated, from the German city of Hamburg and dates back to the the 800s, and -ham- is the word for bend in a river, angle etc. Burg is castle.

    But perhaps it is impossible to explain hard facts to the local muslims or they are indifferent to the truth, what do I know.

    I never eat at McDonald’s in any country.

    Gilla

   • Pettersson

    McDonalds har inga halalslaktade produkter enligt deras hemsida.

    Gilla

   • Maja

    De svarade att de har halalslaktat i andra länder, inte i Sverige.Men jag undrar ….

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: