S-politikernas nödrop till Löfven


INVANDRING. Här har du nästa kommunala nödrop, Stefan Löfven. Över 2 000 arbetsplatsombud runtom i landet slår larm i en ny rapport från fackförbundet Kommunal. Fyra av tio säger att bemanningen i sommar varit otillräcklig eller katastrofal – hälften svarar att vikarierna saknat tillräcklig kunskap i svenska för att kunna utföra sina arbetsuppgifter, rapporterar Expressen.

– Det är fullständigt oacceptabelt – och det går åt fel håll, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin – och kräver att S, MP, C och L agerar omedelbart. – Detta är en rejäl larmsignal till de som nu förhandlar om Sveriges budget.

Var fjärde svarande i undersökningen säger att arbetsgivarna inte lyckats anställa önskat antal vikarier och nästan lika många säger att ingen av vikarierna har haft utbildning inom vård och omsorg.

Mer än varannan säger samtidigt att de sommarvikarier som arbetsgivarna lyckats rekrytera saknat tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna utföra sina arbetsuppgifter.

-Pettersson tror inte att vikarierna lär sig jobbet och svenska om budgeten höjs. Där är kommunal fel ute. Vi måste stänga gränsen och börja återvandring i stor skala så alla tiotusentals som nu arbetar i invandringsindustrin kan göra något vettigt.

En vikarie som inte kan jobbet och inte förstår instruktioner gör saken dubbelt värre för de ordinarie personalen.

Från juni 2015

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “S-politikernas nödrop till Löfven

 • grunehetgrot

  Det finns idag 3 kända företagsgrupper som saknar Svenskar.
  1. TAXI
  2. De som sitter i offentliga telefonväxlar.
  3 Sjukvården.
  Tar man t.ex. sjukvården så är det av största vikt att man skall kunna konversera med sin läkare och tala om vad man lider av för symtom.
  När inte läkaren begriper ren Svenska är detta mycket svårt.

  Gilla

  • Maja

   Eller som en läkare på en vårdcentral sade till mig häromdagen att det går bra att betala svart en behandling, 1800 i stället för 2500.

   Gilla

 • Realist

  Sent ska ”syndarna” VAKNA !!!
  Nej nu 1) MÅSTE VI HÖJA SKATTEN 2) SLUTA SLÖSA PENGAR PÅ VÅRD/SKOLA/OMSORG och 3) ÖPPNA ALLA GRÄNSER FÖR ALLA !!
  Detta är vad jag personligen tror att de 7 partier nu förhandlar om för att lösa alla SKJUTNINGAR / BOMBNINGAR & ÖVRIGA VÅLDSBROTT !!!
  Hoppas att jag har ”gruvligt” fel för alla laglydigas bästa ……

  Gilla

 • Tony

  50? Där skulle va tre nollor bakefter .

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Löfvens svar blir nog som alltid: Käbbel, med lite Metoo och LAS

  Gilla

 • S Eriksson

  Det krävs givetvis vissa uppoffringar om man ska uppnå målet med EUs lägsta arbetslöshet 2020. Blod svett (svets?) och tårar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Patetiskt att partierna inom den landsförädiska 7 klövern som ställt till dagens mångkulturella kriminella helv……i Sverige nu sitter och försöker hitta lösningar på problemet!
  Dessutom har de ännu inte kunnat enas om någonting.
  Det är skrattretande men naturligtvis inte ett dugg förvånande i dagens genomruttna och sjuka idiot-Sverige.

  Gilla

  • grunehetgrot

   7-klövern kommer inte om dom så skulle sitta och dricka sin fina Whisky i hundra år att komma till skott.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Regeringen med C och L i uppkrupna i röven bryr sig inte ett dyft om hur det ser ut i verkligheten, bara statistiken är positiv som säger att icke svenskar är ute på arbetsmarknaden !
  Jobbar numera lite extra som timvikarie inom äldreomsorgen och kan säga att det fungerar inte bra framför allt muslimer (de är inte helt oväntat flest) som inte kan prata svenska med varken svensk personal och ännu mindre med de äkta svenska patienterna, de fattar och förstår ingenting när en slöjbeklädd kvinna börjar mumla något helt obegripligt.
  Blir katastrof inom vården i framtiden.

  Gilla

 • Billy Boy

  Bild från Ledarsidorna,se / MÄKI

  Politikfakta

  Gilla

 • Nitram

  Men varför skriver blaskorna om detta nu? Det var ju inga problem för Svedala för 5 år sedan.
  Jag tror tidningarna gått och blivit rasister för sådana här saker kan ju bara SD komma på…….tänk vad ”lite” invandring från pissländer kan förstöra. Men Stefan fokuserar på sin högerextremism och bekämpandet av densamma. Jag tror fan han är Don Quijote med sina väderkvarnar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: