Nynäshamns ångbryggeri tackar nej till mer än en miljon kunder

Bara i Sverige går det att göra politik av ölprovning

34 thoughts on “Nynäshamns ångbryggeri tackar nej till mer än en miljon kunder

  1. Nej, de utestänger inte 1 miljon svenskar. De utesränger inte en enda. Alla ät välkomna att köpa deras öl.
    Det de var gjort, vilket majoriteten av alla företag har gjort, är att gålla sig politiskt neutrala, dvs INGA politiska organisationer tillåts att boka in sig på en sammankomst i sitt partis namn. Däremot är de välkomna som privatpersoner.
    Vidare så är det inte diskriminering då man inte kan diskriminera en organisation genom att neka dem tillträde till sin fabrik.
    Att få besöka deras anläggning är inte en rättighet man har. De har, precis som alla företag, rätt att säga nej till besök av andra företag, organisationer och, ja, även privatpersoner MEN som de alltså inte har gjort.

    Deras adresa, där deras anläggning ligger, är att jämställas med företagets hem. På samma sätt spm de har rätt att säga nej så kan även du, på din hemadress, säga nej till att (S) vill komma hem till dig och ha en sammankomst där du skall visa dem runt i ditt hem

    • Givetvis besstämmer bryggeriet vilka de ska ta emot som besökare och kunder. Synd att deras policy inte sattes på pränt förrän de nekat Sverigedemokraterna.

      ”Tyvärr är policyn angående hur vi hanterar vår rättighet att inte göra affärer med politiska grupperingar, partier eller andra organisationer inte på pränt ännu. Vi har liksom inte behövt den förrän nu”, skriver bryggeriet.

      Det låter inte riktigt trovärdigt.

  2. Är det inte olaglig diskriminering? De kan omöjligt få sälja ut öl via statliga systembolaget. Jag godkänner inte politisk åsiktsdiskriminering och det borde inte statliga företag acceptera heller. Vad sysslar JämO med egentligen?

  3. Ingen pratar om Massor med alkohol, detta fenomen hör hemma i Skandinavien, vist finns det i övriga Europa också de som inte kan hejda sig men bland Civiliserade Europäer hör det till undantag medan det hör i Sverige och övriga Skandinavien till regel.

  4. Kork-skallar pur.

    Tänk hur mycket ÖL de hade sålt – i Skåne bl.a. om de hade marknadsfört BLONDT SVENSKT ÖL med 7% alho-halt och med några folkdräkts-rågblonda flickor på etiketten.

  5. Den där hästpiss kan de behåller för sig själva, Inget gå över ett glas Düsseldorfer Altbier. 🙂

      • Kurt:
        Jo en Zwickel… Var tidigare en Alt-trinker men skiftade sedan jag första gång prövat en Zwickel.
        Av Mary-Agnes rezept att döma,är detta vad som i dagligt tal nämnes ”Ale”. Ungefär som Kölsch och den får vara,för min del.
        Nu bara 14 dagar kvar till Oktoberfesten startar. Stenbock bin dabei… 😉

      • Mary Agnes:
        Mach ikk…Leider bleibe ikke im Börlin… Aber da gibts ja Auch wat zu trinken !! Soll Eine specielle,”zum Prost” für dich, nehmen….. 😉

      • Ingen pratar om Massor med alkohol, detta fenomen hör hemma i Skandinavien, vist finns det i övriga Europa också de som inte kan hejda sig men bland Civiliserade Europäer hör det till undantag medan det hör i Sverige och övriga Skandinavien till regel.

      • Ingen begär ”att man skall sätta i sig”,som du uttrycker det.
        I Tyskland m.fl. länder på Kontinenten är Bier en dryck man sitter och avnjuter,i glada vänners lag.
        Därför bör de få svenska som finns kvar,försöka inse att denna dryck inte är avhängig,av några %-satser !!
        De som önska berusa sig rejält,skall välja starkare varor….

  6. Detta är hur demokrati, öppenhet, tolerans, allas lika värde, värdegrund, mångfald fungerar i verkligheten, när pk politiker styr.
    Allt man säger sig stå för, går man emot på punkt för punkt.

  7. Blev mycket förvånad att detta bryggeri inte bjuder in Sverigedemokrater på studiebesök. SD har ju blivit mer rumsrent de sista åren. Personer pratar öppet om att de röstar på SD idag vilket de inte kunde för ett antal år tillbaka då de hade blivit brunstämplade. Säkert flera på detta företag som röstar på SD. Det kan ju knappast vara någon batikhäxa eller velournisse som påverkar vem som få komma på studiebesök. Dessa PK-ister jobbar oftast i den offentliga sektorn eller i media-världen

    • Hej.
      Du säger att ”SD har blivit mer rumsrent dom sista åren”
      Verkligheten är faktiskt tvärt om.
      I sin begynnelse var SD ett parti man kunde lita på, vars politik grundade sig på invandringsstopp och återvandring. Det var inget man tummade på.
      I dag är tyvärr partiet lite urvattnat och slätstruket och har inte alls samma goda status som förut.
      Men med ”rumsrent” så kanske Du avsåg dom 7 skurkpolitikernas omdöme om SD?
      MVH
      Janne

  8. Vem fan köper dyröl när det finns sofiero 7. 5 för säkert minst 1/4 av vad findrickaröl kostar…

  9. Dessa vänster-stolpskott satsar ju klart och tydligt på dom 2+ miljoner jättetörstiga ölsugna muslimer som stortrivs i landet. En strålande businesside’ ! Kunde ju börjat med att trycka etiketter på arabiska. Önskar erat bryggeri lycka till, får se hur det går när man blandar in politik i affärer. Är lite orolig över att enda sättet erat bryggeri kommer överleva är om Henrik Schyffert med sina polare köper upp hela ert lager. Ni kanske kunde bli officiell öl-leverant åt Aftonbladet och SVT? Slå er ihop med Greta så räddar er öl planetens klimat också. Det är krångligt att vara öl-vän idag, personligen så gillar jag ju småbryggerier och en god öl, men det är svårare och svårare för mig varje dag att hitta bryggerier vars produkter är garanterat rasistiska, islamfobiska och vars ägare är kända nynazister. Det är tufft med mina kriterier, men inget är godare efter bastun än en stor kall arisk öl.

    • Jag brukar köpa 7.2 an från åbro, 13:90 kostar den. Den är stark OCH smakar gott. Dyr? Tja, den är väldigt dyr om man jämför vad öl kostar i Kina och i andra mindre nogräknade länder men i Sverige är den billig.

    • Om ni bara väntar något år till så kommer det med all säkerhet att bli totalt förbud mot alkoholhaltiga drycker i Sverige, det kommer muslimerna att se till för vad jag förstår så får dom inte dricka sprit.

  10. Vilken fjant till V.D.Man häpnar.Han har nog inte mycket att säga till om på det stället.Hoppas att lönsamheten sjunker rejält efter det här.Personalens politiska åsikter har ingenting på en arbetsplats att göra.Den skall hållas neutral från PK trams.

  11. Bra, då vet jag i vart fall vilken ölsort jag inte kommer att ta i,
    Skulle tro att dessa herrar är lika enkelriktade som skämtet
    till statsminister som igår vid regeringsförklaringen gaggade
    om tacksamheten mot dom äldre generationerna som byggt
    upp Sverige till ett välmående land???

    Synd då att dom för det blir förlänade Europas sämsta pensioner,,
    och en del av dem får tillbringa sitt liv som uteliggare, eller
    avstå från Medicin till förmån för en lågpris falukorv.

    Det är väl det som dessa tunnhåriga bryggare är så stolta över?

    • Jag hade aldrig hört talas om det här bryggeriet förrän jag läste om nyheten. Deras öl nog ändå ingenting att ha ändå, även om min strupe är politiskt obunden.

  12. Bra att sånt här trams kommer upp till ytan så man inte av misstag köper en öl från det bryggeriet.

    • Nej varhelst jag stöter på personer som lägger sig i vad
      andra gör för partival blir dom persona non grata.

Kommentera