Kvinnlig imam, det finns inget i koranen som säger att kvinnor ska bära slöja

ISLAM. Frankrikes första kvinnliga imam Kahina Bahloul utmanar sin religion genom att förespråka jämlikhet mellan könen och att inte bära slöja. – Jag anser att slöjan inte är en religiös skyldighet. Jag har studerat texterna och anser att koranen inte tvingar kvinnan att täcka håret, säger hon till den franska tevekanalen BFM.

Imam Kahina Bahloul, skärmdump 

Kahina Bahloul har examen i islamologi från högskolan École pratique des Hautes Études och är Frankrikes första officiella kvinnliga imam. Hennes vision är att öppna en liberal moské i Paris med en blandad församling där kvinnor och män kan be sida vid sida. Där skulle även homosexuella välkomnas.

Kahina Bahloul menar att det är viktigt för den muslimska religionen att införa ett nytt paradigm där män och kvinnor har exakt samma plats för tillbedjan och att kvinnor kan vara imamer precis som män. Bönerummen ska rymma kvinnor på ett respektfullt och värdigt sätt.

– Det huvudsakliga bönrummet är tillägnat män, det är inte acceptabelt på 2000-talet, säger hon till BFMTV.

-Pettersson undrar hur länge Kahina Bahloul får leva för de toleranta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kvinnlig imam, det finns inget i koranen som säger att kvinnor ska bära slöja

  1. Har hon läst samma koranen som jag?

    Koranen 24:31
    Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger [över era fel och synder]; kanske skall det gå er väl i händer!

    Koranen 33:59
    Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till [alla] troende kvinnor – att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

    • om hon nu är imam och har examen i islamologi borde hon väl veta vad som står i koranen..Inte för att jag betraktar ”islamologi” som någon utbildning direkt.

  2. Undrar vad vår feministiska regering i demokraturen sVERIGE skulle tycka och tänka, ifall detta fenomen skulle dyka upp här?
    I min värld behövs det många många många fler Kahina Bahloul !!

  3. Nej, men det står däremot i Koranen att kristna är huvudfienden och alla otrogna alltså icke muslimer är lovligt byte !
    Vet den landsförädiska Islamistiska 7 klöver detta ?
    De har förmodligen inte läst koranen.

  4. Lever hon inte med skyddad Identitet så kan vi hoppa upp och sätta oss på att hon snart är död….mördad och det brutalt.

Kommentera