50 återvändare till Afghanistan


ÅTERVANDRING. 50 återvändare var med på Polismyndighetens senaste återvändandeinsats, som idag landade i Kabul. Samtliga accepterades av afghanska myndigheter vid ankomst.

Nedan några bilder från Rektor Hamid Zafars resa till Kabul, Afghanistan

Alla återvändare som var med på flygplanet hade lagakraftvunna utvisningsbeslut. Återvändarinsatsen var polisens största och bland återvändarna fanns tre brottsutvisningar som var överlämnade från domstol, övriga ärenden hade överlämnats från Migrationsverket. Samtliga var män, inga var minderåriga.

På återvändandeinsatsen fanns endast personer från Sverige, men insatsen var delvis finansierad av EU:s gemensamma gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex. På plats i Kabul möttes återvändarna av polisens återvändandesambandsman och afghanska myndigheter, och då övergår ansvaret från Sverige till Afghanistan.

I Polismyndighetens uppdrag ingår att verkställa avvisnings- och utvisningsbeslut fattade av Migrationsverket eller allmän domstol. Migrationsverket kan överlämna utvisningsärenden för verkställighet av beslutet, där det bedöms att det kan behövas tvång för att kunna verkställa beslutet, eller om personen har avvikit.

– Allt polisens arbete utgår från ett humant, medmänskligt och rättssäkert bemötande. Personens grundläggande rättigheter ska tillgodoses och särskild hänsyn ska tas till exempelvis ålder eller fysiska och psykiska hälsotillstånd, säger Patrik Engström, chef för nationella gränspolissektion vid polisens nationella operativa avdelning, Noa.

Det finns flera skäl till att beslut om utvisning verkställs i form av återvändandeinsatser med chartrade flygplan. Ibland handlar det om säkerhetsskäl båda för återvändarna, personalen och eventuellt övriga resenärer. Om platserna fylls är det mer kostnadseffektivt att flera åker samtidigt. Användning av chartrade flygplan innebär också en större integritetshänsyn för återvändarna.

Med på flygplanet finns eskorterande personal från Kriminalvårdens nationella transportenhet, NTE, och personal från Polismyndigheten ombord. Även tolk, sjukvårdspersonal och en oberoende monitor som rapporterar till Frontex och EU-byrån för grundläggande rättigheter.

-Pettersson tackar polisen för det lilla, men takten behöver ökas rejält. På Arlanda igår fanns extremisten Elin Ersson och hennes polare och protesterade.

Polisen

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “50 återvändare till Afghanistan

 • Stenbock

  Instämmer med er som tycker det är allt för få,som skickas hem. Men trots allt bättre än inga alls !
  Har använt uttrycket”ett piss i Östersjön” någon gång,som jämförelse. Vill minnas den lille dvärgen talade om 80.000,som saknade anledning att parasitera på oss skatteslavar i Abzurdien,

  Gilla

 • volse

  WOW!
  PK-medial sensation att ynka 50 utvisas.
  Med takten 50 per dag, och om vi för övrigt stoppar all invandring, skulle det ta över 100 år innan vi skulle få lite ordning i landet!

  Gilla

 • age

  Jag har varit i Thailand flera gånger men aldrig blivit erbjuden
  gratis hemresa med eget flyg!

  Visst ja, Thailand har ju inte socialdemokratisk regering,
  som är LANDSFÖRRÄDARE eller har kontrakt med muslimerna!

  Gilla

 • ossie

  Ett par såna här exporter om dan så kan det bli nån ordning i detta arma land. Tänk om kunde skicka denna pajasregering till Afganistan också enkel resa,

  Gilla

 • Anders

  Skicka dom över nordvästtpassagen eller nordöstpassagen i en container det skulle bli billagare.

  Gilla

 • Janne

  Varför släpps dom in över huvud taget, helt vansinnigt?!
  Och varför ska vi sen bekosta ett specialchartrat flyg för dessa varelser?
  Har dom inte ben att gå med?

  Och 50 st, är ett piss i havet och hur ofta händer det? Inte ens en gång i veckan skulle jag tro. Men även om det vore så, så blir summan på ett år 2600, samtidigt släpps det in långt över 200.000 per år numera.
  Så dessa 50 är bara ett sätt för myndigheterna att vilseleda oss, lura oss att tro att dom har läget under kontroll, vilket inte alls är fallet. Det är precis tvärt om, dom har totalt tappat kontrollen.

  Gilla

 • Utvandrad

  Tydligen ingen flygskam bland skäggbarnen.

  Gilla

 • Upp Till Bevis

  Nu du Fatemeh.. Nu ska vi se. Enligt dig så möter dessa 50 nu då en SÄKER död. Det har du stått och gormat om i flera år nu. SÄKER DÖD! Blir bråttom att kontakta någon i Kabul som kunde utföra ett sådant massmord för en liten slant så fort planet landat, annars kan ju du käre Fatemeh förlora ansiktet och bli stämplad som lögnare. PS: Psykologisk död räknas inte.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hela 50 stycken ?
  Det var inte dåligt, skulle tro att de snart är tillbaka i det Islamistiska paradiset Sverige.

  Gilla

 • Bajen666

  Håller med det går alltför sakta, minst 50 varje vecka tills vi tömt landet på våldtäktsafghaner.

  Men man får vara glad för det lilla, blir att öppna en iskall pilsner trots arbete klockan sju.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: