Sverige är genomkorrupt av socialistiska tankar. CASTRO tillåtet men TRUMP förbjudet

KORRUPTION. En person på Västkusten nekas använda teckenkombinationen TRUMP på sin personliga nummerplåt eftersom den kan uppfattas som stötande. Mannen som har en stor svart amerikansk SUV med V8-motor ansökte hos Transportstyrelsen om en så kallad personlig fordonsskylt, men fick avslag, rapporterar SVT

”Den teckenkombination ni begärt kan uppfattas som stötande”, skriver Transportstyrelsen i beslutet.

– Personliga registreringsskyltar får inte väcka anstöt eller medföra olägenhet. Därför avslås skyltar som bedöms vara olämpliga, till exempel om de innehåller politiska budskap eller stötande ord, säger kommunikatör Sofie Andersson på Transportstyrelsen.

-Pettersson har inga synpunkter på detta om inte om fanns. Transportstyrelsen verkar inte ha något som helst konsekvenstänk. Man har nämligen godkänt CASTRO som registreringsskylt. Den vänsterstyrda organisationen kan tydligen inte tänka sig att någon blir kränkt av en kommunistisk massmördare och diktator.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

21 thoughts on “Sverige är genomkorrupt av socialistiska tankar. CASTRO tillåtet men TRUMP förbjudet

  1. Vore det inte enklare om du erkände att du faktiskt har fel i sak och inte har kollat fakta? Om någon av de tre svenskar som själva heter Trump hade sökt men nekats att ha det på skylten, kunde det kanske vara en intressant principiell fråga. Men nu var det inte så, utan han som ville ha Trump heter själv något annat, medan han som har Castro på sin skylt heter just det, ett inte alls ovanligt namn. Vilket för övrigt många antikommunistiska exilkubaner också heter. Din tes om att det handlar om en kommunistisk sammansvärjning på Transportstyrelsen saknar alltså stöd i verkligheten. Det finns för övrigt ingen som har skylten Lenin, Stalin eller Marx heller. Lika lite som det finns någon Obama eller Clinton. Däremot finns faktiskt en som har skylten Bush, vilket väl ytterligare talar emot dina kommunistkonspirationsteorier. Inte så kul att stå med brallorna nere, men det blir inte bättre för att du inte kan erkänna ett misstag.

  2. Nu har jag kollat. Bilen med skylten CASTRO ägs av en person som själv HETER Castro. Han som ville ha TRUMP heter INTE Trump. Svårare än så var det inte. Kanske läge att tagga ned lite nu?

    • Och CASTRO var inte tyrann och massmördare för att han hette Castro eller vad menar du? Ser jag en skylt som det står CASTRO tänker jag naturligtvis på kommunisten på Kuba och ingen annan. Därför är CASTRO ett politiskt budskap. Det finns massor med personer som heter MAO i Sverige och jag tvivlar på att de skulle få en skylt godkänd. Transportstyrelsen har gjort ett misstag. Kanske läge att tagga ned lite och inse att frågan handlar inte om vad folk heter utan om TRUMP och CASTRO är ett politiskt budskap.

      – Personliga registreringsskyltar får inte väcka anstöt eller medföra olägenhet. Därför avslås skyltar som bedöms vara olämpliga, till exempel om de innehåller politiska budskap eller stötande ord,

      Sedan vore det trevligt om du använde samma signatur i dina kommentarer.

  3. Ingen av de totalt tre personer som heter Trump i Sverige äger någon bil. Däremot finns det över 1000 svenskar som heter Castro. Det är fullt tillåtet och knappast stötande att ha sitt eget namn på registreringsskylten. Kolla gärna fakta nästa gång innan du vevar på.

  4. Men hallå!!! Nu är du ute och cyklar på hal is med dåligt på fötterna och skägget i brevlådan. Jag vill vänligt upplysa om att det finns drygt ettusen personer i Sverige som heter Castro. Det är ett mycket vanligt namn i den latinska världen, och alltså inte helt ovanligt i Sverige heller. Att en med detta namn, alternativt med godkännande av en bekant med det namnet, har det på sin bil, är inte märkligare än att det finns Bengan eller Maggan. Det är fullt tillåtet med eget namn eller namn som man har fått uttryckligt tillstånd till från innehavaren. (Han som sökte skylt med Trump hette uppenbarligen inte det själv, extremt ovanligt i Sverige) Det är fullkomligt patetiskt att försöka spinna en konspirationsteori av detta. Får jag vänligt påminna om att det inte finns någon skylt i Sverige heller med Clinton, Obama, Macron eller Merkel. Ej heller Lenin eller Stalin för den delen. Kolla gärna fakta nästa gång. Detta är pinsamt.

    • Vad spelar det för roll om det finns personer som heter Castro i Sverige?

      – Personliga registreringsskyltar får inte väcka anstöt eller medföra olägenhet. Därför avslås skyltar som bedöms vara olämpliga, till exempel om de innehåller politiska budskap eller stötande ord,

      Det är nog många som tycker att CASTRO är ett politiskt budskap som växer anstöt. Du är pinsam som tror att jag inte kollat fakta. Om den som sökte skylten TRUMP hette Trump vet jag inte men det finns ett gäng som heter Trump i Sverige och det finns hundratals företag med ”trump” i namnet på olika sätt.

  5. Detta är en ganska vinklad och hårt kryddad historia.
    ————————

    Man har samma synsätt och regelverk som med varumärken och webbsidor, att om man faktiskt heter det man ansöker om, typ Sony, Ericsson eller McDonald, så ser man annorlunda på ansökan än om man inte har någon koppling till namnet i ansökan. Många kändisars namn är varumärkesskyddade, ex. Klyft. Mannen med Castro-bilen heter så i efternamn. Obama finns inte som pers-skylt.

    I USA hade en åldrig Mr. Toyota ett helvete i åratal men vann över den stora bilfirman varje gång; han hade ett litet enmans-företag och registrerade i Internets barndom toyota.com; det japanska bilföretagets arme av advokater försökte med ömsom hot och ömsom belöningar att få namnet; men misslyckades. Nu verkar det som om han gått i pension och sålt domänen. Eller så förlorade han till slut.

    Pettersson, för din info, skylten ”SVENSK” är redan upptagen och uppenbarligen inte anstötlig. ”BLATTE” har ingen…..BORIS är upptagen. Och REBEL är nån raggarbil… inte så kontigt. Men SOSSE är ledig… LÖFVEN likaså. Men antalet aspiranter på dessa ”personliga” skyltar är nog i dalande. Kanske HARAM och IS blir godkända i dessa dagar; de väcker ju inte anstöt eller så är registratorn ordentligt okunnig.

    PS – jag är en stor sympatisör av Trump men också jurist.

  6. Bilägaren som har fått avslaget borde skriva ett personligt brev till Donald Trump och berätta att hans namn som President i USA anses som kränkande men inte kommunistiska diktatorer och massmördare.
    Politiseringen av myndigheterna har nog passerat the point of no return.
    Det är helt enkelt inte möjligt att byta ut alla de stolpskott som finns i dag.

  7. När jag var liten och dum i huvudet tyckte jag denna man sa bra saker, tur att man växt upp och fått lite mer förstånd.

  8. Ordet SOSSE borde också vara totalförbjudet på en
    nummerplåt, det associerar till så mycket ont i dagens
    samhälle, vanvård av gamla,, Europas sämsta pensioner
    i ”Världens rikaste land”, tillåtet för importer att förnedra
    flickor / Kvinnor med fula ord utan att samhället reagerar,
    Löjliga straff för grova brott, och nästan inga ifall
    gärningsmannen är Muslim? Men för dessa krälar Sossarna
    i stoftet!. Vidrigt att skåda!

  9. Här kommer ett gott råd till personen på Västkusten.. Byt efternamn till ”TRUMP”. Sedan kommer det att gå lätt som en plätt att erhålla den personliga nummerplåten om vi nu ska tro på Transportstyrelsen. Men gör det kvickt innan någon PK-idiot byter efternamn i rent blockeringssyfte.

  10. Kontraktet, som LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna
    har med muslimerna sedan 1999 är ett exempel på denna
    korruption!

    När ska LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna och
    SÄPO ställas inför rätta för detta kontrakt?

    SÄPO har ju accepterat LANDSFÖRRÄDERIET och måste därför
    betraktas som LANDSFÖRRÄDARE också!

Kommentera