Flickor ska gå i skolan, inte föda barn

I tidningen Vi i Villa finns en annons för Plan International Sverige om flickor som över hela världen blir diskriminerade och nekade utbildning. I allt för många länder går färre flickor än pojkar i skolan och över 130 miljoner flickor kan varken läsa eller skriva. I stället tvingas flickor sluta skolan för att gifta sig. 

Plan Sverige vill naturligtvis samla in pengar till flickorna. Bra eller dåligt? Det bedömer ni, jag tycker biståndet vi betalar med skatten räcker och att dessa 51 miljarder kunde användas bättre.

-Pettersson blir dock sur på vår regering när jag läser om flickor som inte går i skolan och gifts bort som små. Efter sommarlovet är det många flickor som inte kommer tillbaka till Sverige och återvänder till skolan. Myndigheterna befarar att det rör sig om att barnen har blivit bortgifta i sina föräldrars hemländer, jag tycker att man med tanke på barnens bästa ska utvisa hela familjen. Flickorna behöver sina föräldrar och Sverige behöver inte vuxna som inte kan hålla reda på sina barn.

Sedan är det konstigt att världens första och enda feministiska regering och humanistiska stormakt satsar många, många miljarder på ljugande unga män när man kunde få mycket bättre avluta för pengarna genom att ordna skolgång för flickorna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Flickor ska gå i skolan, inte föda barn

  1. Bortgift och könsstympning hör till Multi Kulti.
    Ska Alla äta ärtsoppa varje torsdag ? Ska vi sluta fira jul?
    Nä Just det!

    Sen att dom ska bo i Sverige när dom håller på så säger jag Nej till….

  2. Jag är också tveksam och skulle hellre se att biståndet först går till svenska fattigpensionärer. Men om det blir något över får det gärna gå till skolgång för flickor i fattigare länder hellre än till terror, korruption och oförtjänt lyxliv av översittare. Kanske det på lång sikt skulle minska hedersförtryck, fattigdom, misär och konflikt, som tvingar eller lockar folk på flykt.

Kommentera