”Rasisten” Donald Trump levererar, rekordlåg arbetslöshet bland svarta i USA

ARBETSMARKNAD. När vi får nyheter från USA är det ofta när vita skjuter svarta, fast det oftast är svarta som skjuter och när USA:s president Donald Trump twittrat om sådant som vanligt folk säger vid köksbordet. 

Jag tror inte SVT kommer att rapportera att gapet på arbetsmarknaden mellan arbetslösa svarta och den vita majoritetsbefolkningen, nu har krympt till det minsta gapet någonsin sedan mätningarna startade i början på 1970-talet.

Arbetslösheten bland afroamerikaner har aldrig varit lägre än i augusti 2019. Och skillnaden i arbetslöshet har aldrig varit mindre än nu mellan svarta och vita.

Nu är arbetslösheten bland afroamerikaner 5,5 procent enligt amerikanska arbetsmarknadsdepartementet. För kvinnorna minskade arbetslösheten till 4,4 procent, medan den för män är 5,9 procent.

Bland de som räknar sig som spansktalande minskade arbetslösheten i augusti till 4,2 procent vilket också är en historiskt låg siffra, men inget rekord.

Arbetslösheten bland vita var i augusti 3,4 procent. Det betyder att snittet för hela den amerikanska befolkningen är arbetslösheten 3,7 procent och den totala arbetslösheten i USA är den lägsta på 50 år.

Mer på CNN… 

-Pettersson konstaterar att detta sker medan ”idioten” Donald Trump är president och jag tror inte han uppnår resultat med högre skatter och mer i bidrag.

I Sverige ligger arbetslösheten på 6,9 procent, trots miljardstöd. Enligt SCB:s arbetskraftsundersökningar uppgick arbetslösheten bland utrikes födda till 15,4 procent år 2018. Bland inrikes födda var motsvarande siffra 3,8 procent.

Gruppen utrikes födda är dock diversifierad och beroende på hur man delar in den ser bilden väldigt olika ut. Till exempel är arbetslösheten relativt låg för personer födda i Europa, Sydamerika och Nordamerika.

Däremot är arbetslösheten väsentligt högre bland personer födda i Afrika och Främre Asien. 47,4 procent i juli 2019 bland dem som skulle rädda sjukvården och våra pensioner. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

12 thoughts on “”Rasisten” Donald Trump levererar, rekordlåg arbetslöshet bland svarta i USA

    • Icke att förglömma är de flesta ”jobb” vår kommunistregering ser till att arbetsskygga får hoppa på är subventionerade. Alltså torde den verkliga arbetslösheten vara högre i Sverige eftersom det finansieras med pengar som vi vanliga människor knegat ihop i form av skatt.
      Jag kan inte betona nog hur mycket jag hatar socialdemokratin. Det finns ingen drivkraft i människor som stöder socialism.

  1. Trump levererar till alla grupper
    Stefan Löfven levererar kaos och höga bidrag till dom som inget bidrar.

  2. Det är en enorm likhet mellan Pettersson och Trump tycker jag. Men Trump trodde ingen skulle bli vald och de som styr USA trodde det var lugnt med sina propagandakanaler. Hur som helst gillar inte amerikanare pedofilskandaler på den nivån, så kärringen Clinton (med dussintals mord i bagaget) åkte ut med badvattnet.

    De fick nog Epstein i slutet men en lista på övriga mord familjen troligtvis ligger bakom finns här. https://lasvegas.cbslocal.com/2016/08/10/the-list-of-clinton-associates-whove-died-mysteriously-check-it-out/

  3. Det kommer inte att rapporteras om detta, för SVT har Carina Bergfelt som skall rapportera om såna Nyheter och hon har varit anställd på Aftonbladet i 10 år. Så jag förmodar att hon kräcks hellre än att rapportera sådan nyheter

  4. den största rasismen står vår svetsare för med hans följe och deras media.
    Och det är rasism mot oss ursvenskar först o främst.
    det är precis som vi inte är värda något.
    sen har de stiftat sjuka lagar mot oss ursvenskar så vi knappt kan yttra mot detta.
    Detta sjuka land som där nu har kommit in en stor varböld.
    Varbölder ska man ta bort

Kommentera