Stolta Margot flyr för vågen…

KORRUPTION. FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar, UNRWA, är en organisation för arabiska så kallade ”palestinska” flyktingar. ”Palestinierna” är det enda folk som har en egen organisation finansierad genom FN. Alla andra flyktingar sköts och hjälps centralt. Största delen av det arbete som UNRWA utförs av flyktingarna själva i flyktinglägren i Libanon, Syrien, Jordanien, Västbanken och Gazaremsan. Arbetet på plats är ofta utformade som projekt. UNRWA:s verksamhet är uppdelad i fem program: hälsovård, utbildning, mikroekonomi och entreprenörskap, social välfärd och nya projekt.

Steget Efter

UNRWA upprättades 1949 och var tänkt som en tillfällig lösning för de c:a 700.000 palestinier som 1948 flydde eller flyttade från det som blivit staten Israel.

Allt eftersom årtiondena gått har organisationens verksamhet kommit att inbegripa undervisning, matransonering och annan välfärdsverksamhet. Antalet ”flyktingar” uppgår numera till närmare fem miljoner.

Sverige och Sveriges avgående utrikesminister Margot Wallström har varit en stor försvarare av UNRWA och Sverige en av de största finansiärerna.

UNRWA utreds för närvarande för omfattande korruption och antisemitism, anklagelser som ser ut att stämma och allt fler givarländer ifrågasätter UNRWA:s legitimitet.

Sverige donerar mer till UNRWA än vad USA gör, samt fem gånger mer än Danmark och 12 gånger mer än Finland. Margot Wallström har stadigt slagit bort kritiken mot organisationen och höjd biståndet i stället.

-Pettersson med flera undrar om det är därför Wallström avgår för att slippa vara i närheten när skandalen med lyxliv och svågerpolitik för svenska skattepengar exploderar.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Stolta Margot flyr för vågen…

  1. Hade hon väntat lite så hade hon mist sin statsrådslön på 140 000/ månad och fått hålla tillgodo med pension. Hon har ju 80 000 / månad från EU så det borde räcka just för att överleva. Fin tant som skor sig.

  2. All offentlig makt utgår från folket….”
    Men inte i Sverige. Det är så skenheligt som det kan bli.

  3. Det blir nog inte så roligt framöver.
    Jag tror att nu kommer lågkonjunkturen, som denna gången för ovanlighetens skull inträffar under populistiska sossarnas period.
    Arbetslösheten stiger hastigt. Socialbidragen stiger. Bostadsbristen stiger.
    Folk får gå från hus och hem samtidigt som brottsligheten och skatterna stiger och börsen faller.
    Nu gäller om någonsin att ha mängder med is i magen.
    Det skulle vara skönt för fler populistiska sossar än Margot att gå hem.

  4. Nej det kan handlar om pengar som Expressen skrev om
    MW eller ”utrikesblondin” fyller 65 den 28 september och avgår hon före hon fyll 65 får hon behålla sin lön i 12 månader mot bara 6 månader om hon avgår efter hon fyllt 65 samt när hon fyller 66 så får hon 80000 kr från EU.
    Snacka om ”fullblodegoist”

    • Men hinner hon avgå innan den 28:- sept.?
      Ingen uppsägningstid alltså? Nejvisstja, vi pratar om en politiker nu…

  5. Jag tycker den individen är en ond individ.
    Individen kan flytta till påskön och ta sina pengar med sig.
    Påsk-kärringar passar där.

  6. Det enda hon borde vara stolt över är att hon lyckats med att förse sig väl av samhällets resurser, dom resurser som många äldre idag inte kan ta del av, eftersom dom inte räcker till!

  7. Jag antar att Sverige så småningom kan bättra sig och börja ge bistånd till de, som förtjänar hjälpen. Sverige ska inte stödja terror och kriminalitet. Det känns frustrerande att biståndsvansinnet inte verkar ha några gränser.

  8. Nu är Margot mätt och belåten dags att resa sig från smörgåsbordet av förmåner med fickorna fulla av pengar och ingen kan vågar eller kommer att göra någonting åt saken, vi det där s.k vanliga svenskar som alla politiker föraktfullt kallar oss kan bara morra lite hemma runt köksbordet !
    Kan något vara lättare än att vara politiker i Sverige med en totalt naiv och konflikträdd infödd befolkning ?
    Nej det kan det inte.

Kommentera