Man åtalas – förvarade bomb i hotellrum i Bromma


BROTTSLIGHET. En man i 20-årsåldern åtalas misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse för att ha förvarat en bomb i ett hotellrum på Mornington Hotell i Bromma i västra Stockholm, skriver Mitt i.

Det var i samband med ett larm om bråk i februari som polisen kallades till platsen. Mannen greps då misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i rummet.

Under gripandet hittades en tejpad glasburk som visade sig innehålla runt 500 gram blixtljuspulver, som kan orsaka livsfara eller omfattande förstörelse.

-Pettersson säger att kvinnan är släppt och mannen lystrar till efternamnet Alptekin vilket jag tror tyder på kurdiska rötter.

TIDIGARE 2019-02-03. Båda begärs häktade efter bombfyndet på hotell

BROTTSLIGHET. Mannen och kvinnan som greps i samband med ett bombfynd på i en lägenhet på Mornington hotell i Bromma i Stockholm begärs häktade, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

På en av kvinnans Facebookprofiler finns denna bild på stridande kurdiska kvinnor. Varför låter du kvinnor slåssför dig Özz?

De misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Båda personerna nekar till brott. Mannen misstänks även för grovt vapenbrott.

Allmänfarlig ödeläggelse: Enligt brottsbalken kan allmänfarlig ödeläggelse handla om att göra sig skyldig till explosion, översvämning, ras, flyg- eller tågolycka, eller annat som medför fara eller omfattande förstörelse. Straffet för allmänfarlig ödeläggelse är fängelse i lägst ett år, högst arton år eller livstid.

TIDIGARE 2019-02-02. Anhållna kvinnan har praktiserat på Aftonbladet

BROTTSLIGHET. Den kvinna som greps med en misstänkt bomb i en lägenhet hos Mornington Hotell i Bromma i går har tidigare praktiserat på Aftonbladets redaktion. Damen heter Elife Demir men på Aftonbladet kallar hon sig Elif Demir, är född 1993, och är kurdisk muslim som för närvarande uppges arbeta i Ålesund, Norge. 

Elife Demir med kurdistans flagga i bakgrunden.

Kvinnan greps tillsammans med en man i 20-årsåldern. Båda är anhållna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Mannen misstänks även ha misshandlat kvinnan och är känd av polisen sedan tidigare, kvinnan är tidigare dömd för narkotikabrott.

Intressant är att SVT, lyckats hitta en till ”mannen på gatan” med en märklig bakgrund. Klockan 18:00 intervjuade de Mahmoud Aldebe, ökänd islamist som vill införa särlagstiftning för muslimer och vars fru var nämndemannen som ville fria en åtalat för att han kom från en ”fin familj”. Läs på bloggen.

Att världen är lien märks av att reportaget är gjort av Diamant Salihu, tidigare reporter på Expressen känd för att göra hembesök och hänga ut oliktänkande, numera alltså på agenda mediet SVT.

Säpo bedömer ärendet som ett polisärende och då kan vi utgå från att det inte är terrorister utan andra dårar, men, men, vi får se.

-Pettersson säger inte så mycket mer än att Aftonbladet verkligen lyckats hitta pärlorna, från toppen till botten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Man åtalas – förvarade bomb i hotellrum i Bromma

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: