Europeiska drömmar vs massmigration


av Giulio Meotti  •  8 september, 2019

 • Tyvärr vägrar det europeiska tankesättet inse faktum, som om utmaningen är för stor för att ta itu med.

 • Det är en falsk marxistisk idé bland unga här i Europa att om man är framgångsrik eller välbeställd så kan det bara vara på bekostnad av mänskligheten: ”Om jag vinner så måste någon annan förlora.” Det verkar inte finnas någon idé om ”win-win” – ”Om jag vinner så kan alla ni andra också vinna: alla kan vinna!” – vilket understryker den fria ekonomin och har tagit en så stor del av världen ur fattigdom på ett spektakulärt sätt.
 • Det är viktigt att … förkasta den rådande trenden av självförnedring. Europa verkar drabbat av en skepticism om framtiden, som om Västs nedgång faktiskt motiverade ett straff och en frigörelse från det förflutnas missgärningar … ”För mig, idag”, noterar Alain Finkielkraut, ”är en europeisk civilisation det viktigaste”.

Europa framställer sig själv som en förtrupp för enandet av mänskligheten. Som resultat har Europas kulturella rötter hamnat i riskzonen. Enligt Pierre Manent, en erkänd fransk politisk forskare och professor vid School for Advanced Studies in the Social Sciences i Paris:

”Den europeiska stoltheten eller självmedvetenheten beror på förkastandet av Europas historia och Europas civilisation! Vi vill inte ha något att göra med de kristna rötterna och vi vill absolut vara mycket välkomnande för islam.”

Dessa ord uttryckte Manet till den franska månatliga tidningen Causeur. Han citerade Turkiet som exempel:

”Det var mycket tydligt att den massivt islamistiska karaktären (till och med innan Erdogan) inte bara var ett hinder utan ett slags motiv, en anledning till att ta in Turkiet i EU. Man skulle äntligen ha ett definitivt bevis på att Europa hade tagit avstånd och frigjort sig från sin kristna avhängighet.”

Läs vidare


One response to “Europeiska drömmar vs massmigration

 • Tony

  Ja när man ser den högsta ledaren från Svenska Kyrkan
  ilandet närmast niga o krypa i stoftet för pedofilsekten
  så blir man lätt illamående. Sparka ut vänstern från kyrkan,
  dom är inte heliga bara skenheliga!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: