Är ankarbarn en rasistisk myt?


INVANDRING. Ankarbarn är en benämning för en grupp av ensamkommande barn som söker uppehållstillstånd i Sverige eller något annat land för att när de fått uppehållstillstånd ansöka om att få ta hit sina föräldrar eller andra anhöriga till landet genom anknytning till barnet.

2012 påstod SVT och Sveriges radio, efter att tagit del av statistik och presentation från svenska migrationsverket, att påståendena kopplade till begreppet ”ankarbarn” är en myt.

Sedan dess har det sagts att ankarbarn är en rasistisk myt som används av vissa grupper i politiskt syfte av dem som är negativt inställda till invandring.

Det har sedan 2009 beviljats 33.295 uppehållstillstånd för föräldrar till s k “ensamkommande”. De flesta fick beviljat direkt, 1423 fick avslag men sedan beviljat i andra instans.

Så var det med den rasistiska myten. Sug på den!

-Pettersson konstaterar att SVT och Sveriges Radio en än gång har spridit fejkade nyheter.

Alltså, vi har på tio år gett 33.000 som saknar asylskäl uppehållstillstånd på grund av bedrägeri med ankarbarn. Vi borde undersöka möjligheten om inte dessa familjer kunde återvandra tillsammans med andra som har ljugit till uppehållstillstånd.

Mer hos Uvell.se…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Är ankarbarn en rasistisk myt?

 • Argus

  Statsmedia rapporterar i dag att vissa datum är fulla så Skatteverket tvingas tilldela personnummer på angränsade datum.

  Jag har en teori, de asylsökande har inte förstånd att inte följa mallen alltför noga. ”- Jamen, det står juh här att jag ska säga det här.”

  Gilla

 • ruben

  Det var det djävligaste. Myndigheterna låter bedrägerierna pågå framför deras öppna ögon. Är myndigheterna t.o.m. allvarligt kriminella? De mänskliga rättigheterna ska även existera för svenskar och nationen Sverige. Vad sysslar myndigheterna med egentligen? Varje nation hjälper andra utifrån sina egna villkor och förmågor. En regering kan inte prioritera främmande människor, som samtidigt åsidosätter de egna medborgarnas säkerhet och nödvändigaste behov. Främmande människor, som bedragit eller tänker bedra myndigheterna ska förstås åka hem igen. Väljare, ge oss en regering, som vill sina skötsamma svenska medborgare väl.

  Gilla

 • Tore

  Ensamkommande män i 20-40års åldern från Iran som kommer hit och rånar och våldtar den Svenska befolkningen är utstuderad rasister. Svenskar som vill att dom ska få stanna med efterföljande familj är Landsförädare.

  Gilla

 • Realist

  När kommer det MYNDIGHETSANSVAR & ÄMBETSHANDELSANSVAR (fast jag inte tror att de på dessa myndigheter förstår vad de gör de tar bara mot de ”mutor” de troligen får för sina falska utformligande handlingar) !!!!

  När pengar styr och ”vettet” försvinner vad gör alla myndigheter då ????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: