Det behövs ett invandringsminus…

ÅTERVANDRING. För några dagar sedan tog debatten om migration en liten nygammal vändning när Ivar Arpi ledarskribent på Svenska Dagbladet började tala om återvandring. Arpis twitter fick PK-etablissemanget att gå i taket. Nu var inte Ivar Arpi först långt därifrån. 

Många på alternativmedia har skrivit om återvandring fast kanske oftare kallat det massutvisning. Sverigedemokraterna har drivit frågan i kanske tio år men lite lamt. Alternativ för Sverige, AfS, som lanserades i mars 2018 har drivit och driver återvandring som sin huvudfråga.

Nåväl, även  Migrationsverket har som uppgift att hjälpa till med återvandring. Både med de som vill återvandra och de som inte vill. Den som återvänder frivilligt kan till och med få bidrag.

Jimmie Åkesson, partiledare och Paula Bieler, migrationspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna publicerade i går en debattartikel i Aftonbladet, några korta stycken nedan.

Sverigedemokraterna är tydliga. I praktiken behövs ett asyl-minus. För att nå dit ser vi tre huvudsakliga fokusområden, som vi kommer lyfta i förhandlingarna:

  • Sverige måste sträva efter en nollnivå med bäring på asylmottagningen tills vi fått ett grepp om den kaosartade situation vi befinner oss i. Vi bör under inga omständigheter gå längre än vad vi förbundit oss till genom internationella åtaganden. Till detta hör att i ord och handling kräva av andra länder att de – i egenskap av säkra länder på vägen till Sverige – hanterar asylströmmarna.

  • Vi behöver omöjliggöra ett liv i det så kallade skuggsamhället. De som befinner sig i Sverige illegalt måste förmås att självmant lämna landet. Den som trots allt stannar måste snabbt och effektivt identifieras och omedelbart föras till förvar i avvaktan på en snar utvisning.

  • Migrationsverket behöver tydligare arbeta med återvandring. Det sista steget i en ansvarsfull flyktinghjälp måste vara att bistå även med återuppbyggande och återvändande när läget bedöms vara säkert nog. Vi har i vår budget initialt föreslagit en extra miljard för sådana insatser.

Utöver detta måste synen på migration förändras. Medborgarskapet får inte längre vara något som närmast delas ut per automatik till den som varit här länge nog. I stället måste det tydligt kopplas till den gemenskap och de kriterier som det svenska samhället vilar på, och till såväl skyldigheter som rättigheter.

Som ett minimum ska den som blir svensk medborgare kunna svenska, förstå och respektera svenska lagar och regler, samt visa förståelse för sociala koder, normer och värderingar.

Det är med detta som utgångspunkt vi går in i migrationskommitténs arbete. Vi kräver intensitet. Vi kräver fokus. Vi kräver att gamla sanningar förkastas och att en mer verklighetsbaserad politik sjösätts med start nu. Låt oss tillsammans vidta de nödvändiga åtgärder som krävs och ta ansvar för Sverige.

Jimmie Åkesson, partiledare
Paula Bieler, migrationspolitisk talesperson

-Pettersson har i många år kört en lite annorlunda variant…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Det behövs ett invandringsminus…

  1. Visst, Åkesson har helt rätt, men han
    glömmer en mycket viktig och stor sak:

    Vi måste förmå våra LANDSFÖRRÄDARE,
    socialdemokraterna, att komma ur de
    förpliktelser som kontraktet från 1999
    med Muslimska Brödraskapet innebär!

    Så länge kontraktet gäller står Sverige i
    beroendeställning till muslimerna
    (Saudi Arabien?), och kan inte genomföra
    det Åkesson lägger fram.

    Ta upp det med Åkesson och SD!

  2. Ja jag kan inte begripa att myndigheterna vill ha massor av människor i landet som man inte vet ett förbannat dugg om? Ja det måste både ske en återvandring, men också ett slut med dom förmåner som gör att det är bättre att gå på bidrag än att söka en försörjning!

  3. Varför ska man lämna Sverige? Som illegal i Sverige for man Fri sjukvård (50kr.), fri tandvård (50kr), barn till illegaler får gå i skolan. I vissa kommuner rätt till socialbidrag polisen får inte aktivt spåra upp personer som gömmer sig i Sverige. Varför ska de lämna Sverige när man ha bättre förmåner jämfört med en Svensk skattebetalare. Den enda skillnaden mellan en illegal och en Svensk medborgare är Svensken få betala skatt och ”Rösta”.
    Men i vissa politiska kretsar kräver man även rösträtt för dessa individer.
    Så att de kan ”påverka sin egen situation” !

  4. Invandrare är som mygg, de fördärvar ens vardag utomhus, speciellt på sommaren. Men precis som mot mygg så finns det motmedel även mot detta.

  5. Jag tycker att Paula Bielerska på samma gång kräva att alla dessa miljarder som den migratns flykten har. Nu ska dessa pengar gå till svensk födda fattig pensionärer och inget annat.
    Kräv detta.
    Och!sen biljetten tillbaks!
    Hur kom dom hit?
    De ska betala själv.

Kommentera