Rekordhöga temperaturer i september

GOTT OCH BLANDAT. I går, måndagen den 2 september 2019 klockan klockan 21.24 publicerade Sveriges Radio rubriken ovan och nedanstående. Rekordhöga temperaturer och åska, det är vad årets första höstmånad – september – hittills har bjudit på, säger Henrik Reimer som är meteorolog på SMHI.

-Pettersson säger att det var lite tidigt att rapportera om september och hade varit bättre med en sammanfattning av augusti eller sommarmånaderna.

SMHI skriver lite om sommarvädret här…

-Pettersson hade +9 i morse så det blir nog inte så många ”sommarfåglar” att titta på som det varit den senaste tiden, några av dem nedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Rekordhöga temperaturer i september

  1. Veckobrev från Isbrytaren Oden 2019-09-02.

    Hej på er!

    ”Då har vi avverkat fjärde veckan på Ryderexpeditionen. Under veckan har vi flyttat oss söderut från Ryder Fjorden och ner mot Nares Straight. Sundet är tillräckligt smalt för att vi visuellt skall kunna se Kanada på ena sidan och Grönland på den andra.”

    Fortsätt och läs om deras expedition på länken……

    http://sjofartsverket.se/pages/113049/Veckobrev%20från%20Isbrytaren%20Oden%202019-09-02.pdf

  2. Apropå fina praktfjärilar och hur vädret växlar……

    Svenskt fartyg loss ur isen vid Svalbard.

    Det svenska fartyget MS Malmö, som fastnade i isen vid Svalbard i lördags, har tagit sig loss, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB.

    Fartyget var på en expedition sydväst om Hinlopenstretet, med 16 passagerare ombord. Bland dessa fanns filmproducenter som skulle dokumentera klimatförändringar.

    Alla de 16 passagerarna evakuerades med helikopter och fördes välbehållna till Longyearbyen på Svalbard. De sju i fartygets besättning blev kvar ombord för att försöka få loss fartyget ur isen, något de lyckades med under tisdagskvällen.

    Fartyget satta efter det kursen mot öppet hav. Besättningen hoppas kunna fortsätta expeditionen, som följer samma rutt som den norsk-svenska Ahlmann-expeditionen från 1931.

    https://www.gp.se/nyheter/sverige/svenskt-fartyg-loss-ur-isen-vid-svalbard-1.17748320

  3. OT. Sprängning i Malmö. ”Lägenheten är skadad men ingen verkar ha varit hemma, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral i Region syd.”

    Va bra ! Och Erik ”Myten” Ullenhag befinner sig på ensamsegling jorden runt 1000 varv, (han har hunnit ett kvarts varv, fast åt fel håll). Skönt, Vi slipper se honom på ett tag! Vad pågår i landet?!

  4. Stenbock tittar ut genom fönstret,på min ute-termometer. I morse var det +11 i Hbg. I övrigt har tyska o. danska sändare bra väderrapporter.
    I morgon kommer ni i M-Sverige att drabbas av ett kraftigt lågtryck.Vi i söder tycks ha tur denna gång.Det ser dock inte ut att bli något ”nytt värmerekord” !

  5. pratade med en båtägare idag och hans kommentar var..
    vikken d-a kall sommar…nu tar vi upp båten som knappt blivit använd.. också norrlansdskusten…

  6. SMHI tillhandahåller ”öppna data”. Jag laddade ner data från min närmaste mätstation bara för att jämföra. September började mycket riktigt varmt, över genomsnittet och medianen men ingalunda rekord och nu är det på väg neråt.

    Men data biter inte på faktaresistenta.

Kommentera