I Nybro rings det i kyrkklockor för afghaner och det planeras bygge av en moské

INVANDRING. Svenska Kyrkan kommer att ringa i kyrkklockorna i Nybro varje onsdag klockan 11:55 under september månad för att fokusera på utvisningar av ensamkommande män från Afghanistan, skriver Thoralf Alfsson på sin blogg

Nybro moské, ska bli samlingslokal, skola och moské.

”De säger att de tar hänsyn till barnkonventionen och ska ta barnens bästa i fokus. Ändå kan de skicka hem asylsökande till länder i krig, säger Linda Lawner Wåhlin som är engagerad i arbetet med att hjälpa de ensamkommande ungdomarna.”

Linda Lawner Wåhlin tycks inte vilja acceptera de lagar som gäller i Sverige. Hon jobbar på Svenska Kyrkan och utnyttjar nu den anställningen för att använda kyrkklockorna. Det märkliga är att ingen annan från Svenska Kyrkan uttalar sig om det lämpliga i att använda kyrkan för detta ändamål. Är det ett egenmäktigt beslut av Linda Lawner Wåhlin eller är det ett gemensamt beslut av kyrkorådet i Nybro?

På Svenska kyrkans webbsida i Nybro finns inte en stavelse om denna klockringning på onsdagar.

”Kyrkringningen i anslutningen till en bön är till för att uppmärksamma hur asyllagen fungerar i praktiken och hur den används. Nybro Kyrka vill uppmärksamma om hur svårt det är att få asyl och Linda Lawner Wåhlin liknar det vi ett lotteri som avgör vem som får stanna eller inte.”

Det händer uppenbarligen mycket i Nybro just nu. Undrar om befolkningen instämmer i detta spektakel?, avslutar Thoralf med.

Nybro är en kommun i den småländska skogen knappt fem mil nordväst om Kalmar med 20.000 invånare i hela kommunen.

Nu rapporterar den från Sverigedemokraterna uteslutna f.d. riksdagsledamoten Thoralf Alfsson och lokala tidningar om att Nybro kommun beviljat en 600 kvadratmeter stor moské till Islamiska kulturföreningen i Nybro kommun. På pappret i sin bygglovsansökan beskriver föreningen moskén som en ”klubblokal”.

Islamska kulturföreningen i Nybro har nära kontakter med Islamic Relief som baserar sin verksamhet på islamisk värdegrund och anklagas för att finansiera terrorism. En stor del av deras verksamhet finansieras med svenska skattemedel.

-Pettersson menar att målet för den Islamiska kulturföreningen i Nybro och alla andra islamska föreningar är att sprida islam och se till att segregationen upprätthålls. Den egna religionen och kulturen är viktigare än allt annat. Den sanningen har uppenbarligen inte gått upp för politiker och journalister i Sverige och Nybro! Dessutom tror jag att Svenska kyrkan ringer fr sin egen begravning fast de inser inte det.

På bilder från den islamska kulturföreningen i Nybro ses könssegregation och hijaber på små flickor.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “I Nybro rings det i kyrkklockor för afghaner och det planeras bygge av en moské

  1. Svenska Kyrkan Linda Lawner Wåhlin.
    Varför ringer ni inte i kyrkklockorna när svenska flickor blir gruppvåldtagna av afghanska män som tagit sig in i landet genom att ljuga om sin ålder.
    Tack. Då vet jag var du och svenska kyrkan står i den frågan.

  2. Vad mysigt, bara att vänja sig vid att Islam har tagit över Folkhemmet !
    Tack alla vidriga femtekolonnare och landsförrädare.

  3. Den distriktsordförande som uteslöt Thoralf som medlem i SD håller tyst. Han är sålunda nöjd med en moské och att man får köpa marken till underpris. Ska inte alla medlemmar i Kalmar län skämmas?

  4. Tur man gick ur kyrkan redan 1986. Dom har helt missuppfattat sin roll i samhället. Vem vill betala för detta vansinne ??

  5. Kan någon vänlig Nybrosjäl med lite jäklaranamma i sig sabotera klockspelet. Kyrkan har ändå spelat ut sin rätt i dagens samhälle så de kan lika gärna framföra sina förkunnelser i det tysta.

  6. Svenska kyrkan gör bara som det feministiska kalifatet gör för religionen som vill mörda oss.
    Det finns ingen heder eller normalitet när dårskapets tagit över rodret.
    Kryp för din bödel, Ärkebiskopen vits ord.

  7. Vad trött man blir på alla dessa naiva s.k.” goda människor ” som tror att dom uträttar något i mänsklighetens tjänst.Dom tror på alla historie dom får höra och kan ej acceptera när saker och ting är uppenbara lögner.Dom har rätt ändå !! Dessa baaaarn spelar med för man biter ju inte den hand som föder en.Att Svenska kyrkan är med på detta spektakel gör ju ingen förvånad längre !! Det skulle ju vara intressant att veta hur resterande befolkning i Nybro tycker om kulturberikningen som dom nu fått på halsen.

  8. Kommer de att ringa under böneutropet och under hela fredagsbönen också eller gör klockorna uppehåll då? Hela natten? Kling-klong hör man i många tyska och österrikiska orter varje hel timme, det tycker många är vackert och andra anmäler det som buller.

  9. ”Svenska kyrkan ringer för sin egen begravning.”
    Sorgligt men sant. Sent skall syndarna vakna, heter det…men då kanske det är för sent.

  10. Bra att utvisningarna uppmärksammas så att alla kan sätta fart och utvisa så många som möjligt så fort som möjligt.

Kommentera