En gripen efter mordet på den kvinnliga läkaren i Malmö

BROTTSLIGHET. Under eftermiddagen har en man gripits och förhör har hållits under kvällen. Mannen är misstänkt för delaktighet i mordet. Enligt polisen kan det bli aktuellt att anhålla mannen under kvällen.

– Jag kan inte säga om han är misstänkt för själva mordet eller om han är inblandad på något annat sätt. Vi diskuterar med åklagaren just nu om vi kommer att anhålla mannen ikväll eller inte, säger Mattias Sigfridssson, biträdande chef Malmö polisområde.

Enligt honom arbetar polisen nu intensivt med att skaffa sig en bild av vad som har hänt, och med att hitta en bakgrund eller motiv.

Kvinnan som mördades var läkare, hon har tidigare förhörts i mordfallet vi skrev om tidigare idag.

Hon ingick i vårdteamet som tog emot åtminstone en av de skadade efter attacken. Endast en man åtalades för mordet, 22-årige Isac Drivhall Welin, som på måndagen dömdes i hovrätten till elva års fängelse. Mördaren på Censorsgatan får skärpt straff.

Isac Drivhall har en bror, Jacob Drivhall, det var han som sköt vaktmästaren i Malmö så denne fick men för livet. Jacob dömdes för mordförök men har rymd och dömts igen.

Om Drivhalls på bloggen…

Jacob Drivhall, dömd för mordförsök, till 3 år ungdomsvård. Hade han varit vuxen hade straffet blivit 16 år. Efter det är han dömd för andra våldsbrott. 
Isac Drivhall, dömd för mord till 11 års fängelse. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “En gripen efter mordet på den kvinnliga läkaren i Malmö

  1. Två män väntar på kvinnan och hennes man. Den ene av dem går fram till dem och tar fram sin pistol. Han riktar vapnet mot kvinnans huvud och trycker av tre fyra gånger. När hon fallit till marken och ligger still, skjuter han två skott till mot hennes livlösa kropp.

    Varför?

    Kvinnans man är f.d. grovt kriminell och för sig möjligen fortfarande i kriminella kretsar.

    Rykten gör gällande att kvinnan, som var nästan färdig läkare, anlitades eller tvingades utföra operationer typ skott- och knivskador på kriminella – utanför sjukhuset. Att ha en läkare i innersta kretsen som kan behandla ljusskygga skadade gärningsmän är en stor tillgång. Frågan är, om kvinnan nu vägrat utföra behandling varefter den skadade avled eller om kvinnan – i mördarens ögon – felbehandlat någon skottskadad så att denne senare avled och att detta skulle vara orsaken till avrättningen av henne, diskuteras.

    Det är inte alls säkert att mördaren har någon koppling alls till kvinnan utan var en lejd skytt.

    • Sara:
      Kan tillföra dina teorier,att en av PK-organens ”experter” påstår detta mord är ”extremt ovanligt” ! Märkligt de 24 andra morden i år, har ingen ”expert” fått uttala sig om,i godhjärtade Slaskpressen !
      Ja kanske i Abzurdistan men i de länder deras importer stammar ifrån,är detta vardagsmat….Hämtar de hit M-östern/Afrika kommer detta skjutande/sprängning m.m.,att öka lavinartat framöver.
      Senast igår lade ju Fjärran Östern in en Video på bloggen,med samma slut.

  2. Om den misstänkte mannen hade varit Svensk så hade garanterat både bild och namn varit officiellt.

  3. Läkare !
    Är titeln på den mördade kvinnan viktig i sammanhanget, hade det även stått lokalvårdare?

  4. De mest primitiva barbarer från Afrika tar livet av de bästa. Och dessa barbarer hyllas och beskyddas av Sverige journalistkår.

    • Håller med om barbarer,men det är tydligen ”tattarsläckten ”” driwhall är inblandade som tillhör zigenare som kanske är bördiga från egypten eller indien..

  5. Nu har nymoderatledaren upphävt sin stämma.
    SvD idag, ”Kristersson: Kriminella leder kampen mot staten”

    Nej du Kristersson. Det var din gamle företrädare, Fredrik Reinfeldt som när han som statsminister drog lans mot allt vad stat hette.

    Har du inget minne, Kristersson???

    • Snor man lägenheter framför näsan på behövande kvinnor och därefter vägrar bemöta frågor om detta saknar man dessutom moral.

Kommentera