Vad gjorde du mormor under den muslimska ockupationen?


INSÄNDARE. Jag minns. Sent 60-tal. Med tysk mor frågade jag henne en gång, vad hon gjorde under nazi-tiden. Det var inget vi någonsin annars diskuterade. Vi levde i tidens anda med stora bilar, enormt hus och utan bekymmer. Jag frågade morfar också en gång när jag var på besök i Bayern vad han gjorde under kriget, men han ville inte svara. Kanske förstod han inte min tyska med amerikansk brytning. Eller.

”Spelade med”, var mors svar. ”Som alla andra.”

Adolf Hitler talar i riksdagen den 23 mars 1933. Hitler tillsattes efter demokratiska val för att sedan avskaffa demokratin.

Som naiv nyss historielärd tonåring fortsatte jag. ”Var du med i partiet?”

Jag minns ännu, femtio år senare, hennes svar, ord för ord. ”Det var alla. Alla var med. Det var obligatoriskt. Du förstår,…..  alla barn som var med i ungdomsförbundet fick ledigt på lördagarna i skolan för att delta i idrotts- och scout-aktiviteter med Hitler-Jugend och BDM. De få som inte var med fick gå i skolan som vanligt. På så det blev det lätt för myndigheterna att se vilka föräldrar som inte anslöt sig till consensus. Och dessa kunde de enkelt straffa”.

Straffa? Hur då? ”Ja, judarna hade ju redan fått sparken som lärare, läkare och andra offentliga tjänster. Som advokater. Omgående när Hitler tog över. Men de få arier som vägrade följa den gemensamma (nationalSOCIALISTISKA) åsiktskorridoren fick det svårt på privata arbetsplatser också, eftersom företagsledningen pressades att avskeda och frysa ut alla dem som vägrade följa den allmänna uppfattningen. NationalSOCIALISTERNA hade listor och visste EXAKT vilka dessa personer var.”

Men inte du, mor? Eller morfar? ”Nej, nej, vi spelade med. Morfars firma hade ju många beställningar från staden och det var helt otänkbart att öppet kritisera samhället. Vi – alla – hade ett porträtt på Hitler i vardagsrummet, som folk kunde se när de kom på besök. Din morfar  var medlem i partiet sedan länge – annars hade firman gått i konkurs. Var och en tänkte egentligen bara på sig själv. Och sin familj, Sin försörjning. De var oftast inte alls nazister i hjärtat. Men. Samhället kräver. Och samhället belönar.”

”En dag, tidigt, kanske redan 1933″ mindes mor detaljerat ”kom parti-funktionärer från det nationalSOCIALISTISKA partiet på besök och hjälpte oss att sortera ut all otysk litteratur från bokhyllorna _ även mina barnböcker; de körde en lastbil med sig och tippade alla böckerna på ett bokbål. Sen gick det inte längre att köpa ’otyska’ böcker eller låna på bibliotek. Otyska tidningar förbjöds och sen blev det förbjudet att lyssna på utländsk radio.”

Känns det som om historien går igen? Facebook. Twitter. Google. Expressen. Expo. Research-gruppen. SVT. Denna sida har stängts på grund av brott mot reglernaDitt konto har avslutats på grund av brott mot reglerna. Vilka då jävla regler? Din Internet Service Provider har blockarat denna anslutning. Visst är det kusligt nära i Europa 2020. Ny teknik men samma gamla system. Regler. Frestelser. Gallra. Förbjud. Hänga ut och låta folk begå social harakiri. Eller bara döda dem med några slående rubriker och bilder i lokalpressen. Här är högerextremisterna i ditt kvarter. Och flotta (skattefinansierade) belöningar till de lojala. Välkommen ett lyssna till Öss Nujen i 30 minuter för 50 000 kronor. Gratis fritidsaktiviteter som integrationsbefrämjande idrott. ”Jag fördömer henne” säger en svensk statsminister om den talangterade och vackra Katerina Januch efter att hon i Tjeckisk TV berättat om det allvarliga läget i Sverige. Alla som lajkar Malena Ermanns inlägg registreras och arkiveras. Alla som kommenterar negativt på SVT registreras. Du är sedd. Och bokförd. And will be held against you in a court of law.

Så vad svarar DU dina barnbarn när de om 70 år frågar DIG vad DU gjorde? Vad gjorde DU för att förhindra att de hårdföra muslimska tankegångarna tog över vårt gamla samhälle? Tankar som att öppet bespotta och fördöma alla flickor som inte bär huckle? Tankar som öppet och utan krumbukter och frågor från media tvingar kvinnor att bära heltäckande klädsel? Tankar som att helt resolut vägra dela kök med svenskar ”för de tillagar oren mat”. Tankar som att helt sonika säga sig vägra dela simhall med svenskar ”eftersom de visar naken hud”. Tankar som att det är ens kultur att tvinga sitt barn att gifta sig med den person som familjen bestämt.

Vad svarar du när dina barnbarn frågar hur blonda svenska flickor som av ren självbevarelse var tvungna att färga håret svart för att inte bli antastade? Och alla de hyggliga blonda pojkarna som inte ville/vågade vara med i de nya våldsamma lekarna och ritualerna. Som vägnade snatta energiryck. Som inte ville skära benen av levande djur eller krossa alla rutorna i skolan? Eller sälja stulet gods.

Vad säger barnbarnen till alla lärare som inte tordes protestera mot sexualiserandet av små barn eller ihörnfösandet av kvinnor. Vad säger barnbarnen till de kommunala beslutsfattare som godkände byggnader som redan i bygglovshandlingarna hade inskrivet ”ingång för kvinnor”; beslutsdokumenten lär finnas kvar för framtidens forskare. Rektorer som öppet i media ansåg att det var helt i linje med ett modernt samhälle att flickor med mens inte att gå i skolan. Hur kunde DU inte protestera aktivt mot detta. Och förhindra att det skedde?

Och kommer DU att svara lika taffligt som min mor, att det var inte lönt att göra motstånd eftersom åsiktsdiktaturen – demokraturen – var så finurligt konstruerad, så sinnrikt elakt arrangerad att människor gick snällt och godtroget in i fällan och när väl tillräckligt många var i fällan hade dörren gått i baklås. Samhället var kapat.

Vad gjorde DU, mamma, för att hejda Hitler? ”Ingenting alls, det gick inte att göra något. Tvärtom. Jag var en del av ondskan – de gjorde ondskan till en trevlig gemenskap. Och denna skam  får jag leva med tills jag dör. Men… jag hade inget annat val…”

Vad gjorde DU, mormor, för att hejda den muslimsk-kulturella ockupationen, den vänster-kultur-politiska consensus-tsunamin som lägger sig över Europa? Och du svarar: (spara artikeln och fyll i svaret om 70 år)

Ja, säg det. Hade du något val, dear reader?

Jag själv kan med fog säga att jag stöttade den underjordiska (snart förbjudna) pressen som Petterssonblogg och Avpixlat och jag twittrade sanningar som en toka för ett urval av modiga följare tills mitt konto stängdes ner. Kanske borde jag gjort mer. Kunde gjort mer. Men rädslan om mina barn och barnbarns välmående begränsade mina möjligheter. För Storebror ser. Allt. Och Storebror kan. Mycket. Och Storebror AGERAR. Slagkraftigt och utan reson. Med samhällets alla juridiska redskap. Med medias stora verkningskraft. Hela släkter döms. Precis som naziterna på 1930-talet.

Historien upprepar sig. Cirkeln är sluten.
1930-talet blev ingen lärdom; det blev en instruktionsbok.

Mary-Agnes.
Visiting the multi-cultural social and financial experiment called Sweden.


23 responses to “Vad gjorde du mormor under den muslimska ockupationen?

 • Andersson

  Sablar vilken bra artikel. Bullseye!!

  Gilla

 • eugenecork

  mkt bra artikel detta, inte mycket på igår och idag!

  Gilla

 • Pelle

  Tack för en bra insändare och härligt du engagerar dig i att svara på några av kommentarerna som helt missat matchen. Du har helt rätt att svenska politiker och journalister mer och mer liknar likriktningen i Hitlers Tyskland, Stalins Sovjet och Ulbrichts DDR. Fast denna gång heter ideologin Islamism och vill ta oss till en intellektuell medeltid.

  Men flera av kommentatorerna glömmer snabbt våra 2 miljoner bidragsberoende muslimer för när du kritiserar Hitler för allt är ju trots allt de 20.000 judarnas fel som alla jobbar som företagare, konstnärer, musiker, lärare, läkare mm. Tänk om våra politiker hade haft samma stake som Netanyau som slår till redan när Hesbollah fibblar med att ladda sina mördardrönare.

  Gilla

 • sukolev.

  Påminner om socialism, alla skall med.

  Gilla

  • Wargot Mallström

   I socialist länder är det bara dom med partiboken i vänstra bakfickan som ska med, skitsamma vilka floskler dom skyltar med. Alla ska med gäller den fria världen med yttrandefrihet för alla, där alla pratar med varandra, utan politisk åsikts-/ politisk mobbning.

   Gilla

 • G54

  Att judiska statsanställda fick sparken är kanske inte så konstigt. Redan 1932 förklarade det judiska världssamfundet krig mot Tyskland. Dom tyska judarna blev således fiender till Tyskland. (J.fr USA´s internering av japaner)

  Gilla

 • Stenbock

  Så många Islamizter och medlöpare som Mary-Agnes rader lockat till bloggen,måste vara nytt rekord ! 😉
  Sällan har socialister,varmhjärtade och de invandrade parasiterna,enats i en fråga som dagens gemensamma ”tum-tryckning”….

  Gilla

 • Mike E

  Allt detta har gjorts möjligt genom årtionden av hjärntvätt via statlig undervisning, en massiv och dominerade ”public service” och en skattefinansierad homogen journalistkår,

  Gilla

 • Sofia

  Kanske ska artikelförfattaren fördjupa sig i tiden innan 1930-talet och 1:a världskriget? Vilka som anstiftade det, regisserade freden och krigsskadeståndet? Läsa om alla tyska företag som köptes upp av ”utländskt guld” och hur dessa manövrerade sig in i statsapparaten och fick tyskarna utbytta i myndigheter, läroverk och i näringslivet som de köpt upp efter att de gjort den tyska valutan helt värdelös och ekonomin blivit slagen i sank med miljontals tyska familjer som svalt, många ihjäl eller blev sjuka och dog som konsekvens.

  Gilla

  • Mary Agnes

   Hej Sofia, tack för ditt svar.

   Man får inte lära sig så mycket om Europas historia i amerikanska skolor men jag har satt mig in ganska väl i dolkstöten i den tyska ryggen och den grymma orättvisan i ”freden” på senare tid. Och hur tyskarna led med svält och nöd under hela 20-talet och särskilt efter börskraschen 1929.

   Men jag ville i mitt inlägg bara peka på likheten mellan två totalitära diktaturer (den ena i historien och den andra in the making) och att våra barnbarn kommer (förhoppningsvis) att fråga oss om VARFÖR vi inte gjorde något. Och nästan alla kommer att svara att de inte gjorde något alls utan bara flöt med i slöjförtryck, kvinnoförnedring och halal-standard i skollunchen. Man tordes inte säga något om ensamåkandes förmåner och man tordes inte låta bli att komma när nån på jobb kallade till mångfaldsjippo.

   Det var inte konstigt att tyskarna VALDE Hitler med tanke på den ekonomiska livssituationen då. Men nog fan är det konstigt att västeuropa ”väljer” att underkasta sig hårdför muslimsk kulturyttringar. Jag har själv invandrat till Sverige två gånger… och jag har aldrig krävt 500gr T-bone-steaks, pommes och Pecan-pie med 1 liter Coke varje dag till lunch till mina barn i skollunchen i svenska kommunala skolan. (Det får man som bekant inte i Texas heller… man får oftast ingen betald skollunch alls, precis som i Syrien och Irak…)

   Gilla

 • Stenbock

  Mary-Agnes:
  Mycket arbete du offrat för med ditt inlägg. Men så blev det också en bra sammanfattning,om såväl dåtiden som dagens situation.
  Min fråga till de 82 %-en,som lagt er röst för en sådan framtid,kommer ni också att ångra er,när ni tvingas ligga på knä i Moskén på fredagar,med r-ven i vädret ?
  När er mormor då tvingas gå kring i tält,med ansiktsmask framför trynet ?
  Betänk ni yngre,att redan 2050 består Abzurdistan av 30 % Islamister och med tanke på hur de ”ynglar”, lär siffran snabbt nå över de 50 %-en.
  Kanske redan under din levnad P?

  Gilla

  • Mary Agnes

   Nja, svenska förtappade orena albyl-vita kvinnor i kortbyxor och urringat linne slipper nog beslöja sig… utom när de åker buss mm, men villebrådskänslan kommer att förmörka livet för ALLA kvinnor i alla åldrar.

   Svenskarna kommer inte att tvångskonverteras, men bli slavar och en underklass som betjänar den nya överklassen. Det räcker med att titta på hur de ”nya svenskarna” kastar sopor i (eller i närheten av) skrällespannen – sopåkaren och fastighetsskötaren står inte högt på samhällstrappan i denna strikt hierarkiska härskarkultur om man sarr så.

   Min vän, visste du förresten att det är (eller var i alla fall) KRAV i franska personalmatsalar att man MÅSTE tillhandahålla vin till maten (för dem som önskar). Det tycker jag man borde införa i alla länder. Zum wohl, prost.

   Gilla

 • Dino

  Hade sj en tysk mor och det var knäpptyst om just den tiden men många tyskar led under Hitlers tid men det upprepar sig i form a S

  Gilla

  • Dino

   Aj fn vad sossar och vänster det var inne och tummade ner men med er syn så är jag ju invandrar barn även om min mor var tysk för blanda inte ihop tysk med nazist och många tyskar led lite som vårt folk gör idag under S vilket jag likställer med vad Hitler gjorde mot sitt folk

   Gilla

 • ponnsan62

  Oj…Tack Mary-Agnes!

  Gilla

 • Patrik Andersson

  Sverigevänner, de som älskar svenskar, behöver organisera sig. Det är nyckeln! Och det är där svenskarna är svaga numera, men våra mor- och farföräldrar var däremot starka. Vi måste hålla varandra om ryggen, även när vi har interna konflikter. Vi måste förstå att trots interna olikheter och konflikter, måste vi stå enade mot den yttre fienden. Detta är grunden för nationalism, och det våra globalister till politiker har fått oss att glömma bort, sedan 60-70-talet. Vi måste lära oss detta igen. Sedan kan svensken frodas. Judarna runt om i världen idag behärskar detta till fulländning…

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Hmm, låter bekant på något sätt. (S) och lobotomi mot oliktänkande, tvångsterelisering mot icke önskvärda gener, barnhemsbarnen, skallmätning och att homosexualitet var en sjukdom..
  Sverige, med dess historia, kanske skall ligga lågt i att kritisera andra länder och dess historia.

  Gilla

 • Kent

  Är framtiden ljus eller mörk? Det går mot natt tror jag.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Mycket bra artikel som borde läsas av alla dumma sossar som gått på alla lögner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: