Taxiförare hjälpte svårt sjuk – förlorar körkortet efter fortkörning

SJUKVÅRD. När patienten på grund av resursbrist inte kunde få en ambulans tog han en taxi. Chauffören körde i ilfart till sjukhuset, men fastnade i en fartkontroll. Nu har förvaltningsrätten beslutat att han ska förlora körkortet i två månader.

En boende i Ystads kommun blev akut sjuk och ringde 112. Någon ambulans fanns inte att få, så istället rekommenderades han att ta en taxi.

Svårt sjuk satte han sig den 29 juli i taxin och berättade att han behövde komma till sjukhus så snabbt som möjligt och taxichauffören satte fart.

PÅ VÄGEN TILL SJUKHUSET HADE POLISEN en rutinkontroll och taxin klockades för 121 kilometer i timmen på en 80-väg.

Taxichauffören skrev på och godkände ordningsboten och det visade sig vara ett ödesdigert misstag.

För både transportstyrelsen och för förvaltningsrätten har mannen nämligen förklarat att det var en nödsituation och han körde så snabbt för att rädda passagerarens liv och hälsa. Varken transportstyrelsen eller förvaltningsrätten tar någon hänsyn till det, eftersom mannen godkände ordningsboten. Det innebär att han erkände brottet i sak.

I domen som kom den 21 augusti instämmer förvaltningsrätten och först i slutet av september får mannen tillbaka sitt körkort.

Läs mer på Lokaltidningen…

-Pettersson säger att detta är sjukvård i världsklass. Det finns ingen ambulans på grund av resursbrist, taxi ersätter ambulans och det är bråttom, taxichauffören förlorar körkorten och lönen i två månader plus böter.

Några kommentarer minister Strandhäll?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Taxiförare hjälpte svårt sjuk – förlorar körkortet efter fortkörning

  1. Ja våra kära byråkratiska tjänstemän skiter i anledningen till fortkörningen
    Ty deras allt för höga lön dimper in på kontot varje månad ändå,
    man kan ju alltid hoppas att dom själva inte kan få Ambulans när dom behöver.Ytterligare ett bevis på inkompetenta byråkrater.

  2. Det är läge för penninginsamling/crowd funding för två månadslöner åt taxichauffören!

  3. Men om det hade varit ett grottmongo så hade han fått en klapp på axeln och det hade bara varit att köra vidare. Svenskarna blir diskriminerade i sitt eget land. Det är för jävligt hur det har blivit.

    • Det kallas ”prioriteringar” nåt som aldrig sker till vår fördel bara till fördel för nyadeln

  4. Helt enl. regelboken i Abzurdistan !
    Undvik därför att bli sjuka,Stenbock får lida i resten av livet,p.g.a. att det inte fanns Ambulans tillgänglig,när jag fick en propp i benet 2011 !
    Kom in för behandling för sent,att rädda musklerna i mitt högra ben… Tack o. lov var det duktiga läkare,som efter c:a 5-6 timmars operation,räddade mig från knä-amputation.

    • PS.
      Skall tillföra att denna miss med Ambulansen,kostade regionen mer än en miljon kronor. Tre veckors Lasarettet-vård ,med ytterligare efteroperationer,och c:a ett halvt års efterbehandlingar….Pengar som kunnat användas för inköp,av två nya fordon.
      DS.

  5. 112. Var god dröj. Vi har inte tid tag en taxi i stället.
    Hög klass enligt Strandhäll. Kokoko ko.

Kommentera