Högskolor skapar AI för att identifiera ”näthat”, det visar att minoriteter är de värsta brottslingarna

INTERNET. Forskare från University of Cornell skapade och upptäckte att system med Artificiell intelligens (AI), alltså konstgjord intelligens utformade för att identifiera kränkande ”näthat” upptäckte att etniska minoriteter var värst på ”hets mot folkgrupp”.

Flera universitet använder AI som är konstruerade för att övervaka sociala medier och webbplatser och rapportera användare som använder ”näthat”. I en studie som publicerades i maj upptäckte forskare vid Cornell att systemen ”flaggar” för språk som sannolikt kommer från svarta på sociala medier än vita, enligt Campus Reform.

Studiens författare fann att enligt AI-systemens definition är missbruk skrivna på afroamerikansk engelska betydlig vanligare än de som troligen är skrivna av vita.

-Pettersson säger att det kanske är något för Näthatsgranskaren Tomas Åberg att fundera på när han för skattemedel jagar pensionärer…

Dessutom är den så kallade vita majoriteten en hotat minoritet globalt sett…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Högskolor skapar AI för att identifiera ”näthat”, det visar att minoriteter är de värsta brottslingarna

  1. Bara namnet AI ( Artificiell Intelligens ) säger ju att det handlar om något konstigt. Påhittad klokhet tillhör sagornas värld och är inget man skall tro på.

  2. Kalla dig ”antifascist” och du kan med fascistoida metoder hänsynslöst förfölja och bekämpa dina meningsmotståndare.
    Kalla dig ”näthatsgranskare” och du kan med hatiska metoder hänsynslöst förfölja och bekämpa dina meningsmotståndare.

  3. ”det visar att minoriteter är de värsta brottslingarna”
    ”Dessutom är den så kallade vita majoriteten en hotat minoritet globalt sett”
    Globalt sett är alltså vita de värsta näthatarna!

    • Utan överdrift måste det sägas att den mest utsatta gruppen människor i Sveriges land är RÖKARE. Det finns ingen grupp människor som blir utsatta för så mycket hat som dom.
      Det är bättre att hälla på sig en flaska STINKANDE parfym och hälla i sig ett par liter alkohol och sedan gå ut och slåss än att ta ett bloss.
      Nej förbjud dessa stinkande människorna som gör livet till ett helvete för många andra.

  4. Grisen Tomas Åberg. Vi på genusavdelningen tål inte höra ”hans” namn.
    varje gång namnet nämns så spyr alla på avdelningen.

    Karma kommer sen. alt. kast med liten gris i Valhalla.

Kommentera