Medias rapportering

MEDIA. Tidigt i morse när jag skrev inlägget om invandrarupploppet i Nyköping var jag inne på lokaltidningen Södermanlands Nyheters hemsida för att se om de visste något mer än mig. 

SN, som har Nyköping som huvudort, har en kort artikel, som nummer fem uppifrån, efter bland annat ”här kan du ladda din elbil” och ”Nyköpings nya skyline”, värre kanske är att lokaltidningen som i många år lovat att de ska bli bättre på lokalnyheter hänvisar till Expressen och givetvis skrivs inget om att det är invandrare som bråkar.

När jag ändå kritiserar media kan jag passa på SVT och TV4. De är som kopior av varandra, samma nyheter anses viktigt.

  • klimathotet
  • högerextremism
  • Donald Trump

kanske lite överdrivet men det var samma  rapportering igår som varje dag det senaste året.

Jonathan Stray granskade 800 nyhetsartiklar om det kinesiska dataintrånget hos Google. Bara sju av dem kunde sägas bygga på eget journalistiskt arbete, och bara 14 av dem hade skrivits med hjälp av medarbetare i Kina. Resten hade skrivit av varandra, så går det till i mediabranschen.

Men sådant är inte viktigt. Det är viktigare att kritisera alternativa medier för fejkade nyheter, fast jag skulle tro att alternativmedia har färre fel än de etablerade.

-säger Pettersson som hämtar nästan alla nyheter på nätet men försöker tänka till och göra en egen vinkling. Men jag är inte journalist och har ingen lön för mitt obetydliga arbete…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

12 thoughts on “Medias rapportering

  1. Det är tack vare att Pettersson inte gått på Journalisthögskolan som tilliten är så pass hög. Det vore vansinnigt intressant att mäta folks tilltro till de etablerade media VS de alternativa. Jag tror folk i gemen har betydligt högre tilltro till de senare.

    Det går sakta, men de alternativa media har för länge sedan gjort de etablerade vinst-fria och att fegisarna gått ur TS-statistik visar bara vilka metoder de kör med. Allt för att trolla prenumeranterna. De högdragna nollorna som skriver ledare i DN har väl minst förtroende hos folket.

    Men, vi ska inte glömma bort att det finns en andel hjärntvättade svenskar som tror på MSM och därför inte vågar gå in på alternativa media även om den skaran krymper.

    Det ska bli roligt att se vad det blir av dem när det Pettersson skriver blir norm. De kommer naturligtvis svara med några käppar i hjulet men makten förlorar de för alltid.

    • De som tillhört Petterssons läsarskara lite längre, vet att jag a l d r i g läser PK-organen,el. tittar på Stats-TV !
      Nåväl en av mina döttrar sände in ett erbjudande om gratisprov av lokalblaskan. Denna kommer nu varje veckoslut,och därför ögnar jag över propagandaorganet.
      Tyvärr är det endast dödsannonserna o. korsordet som är värda att titta närmre på.Därför förblir organet i övrigt oläst,när det återvänder dit det hör hemma…..i soprummet.
      Det som mest förvånar mig (över spaltfyllnaden),är att de skribenter som författat smörjan,tycks helt leva i sin egen lilla vänster-värld.
      Naturligtvis är intressesfären olika för olika åldrar.
      Likväl Stenbock har ju haft fördelen leva under den tid verklig journalistik existerade.Det som idag presenteras av dessa politiskt envägs-utbildade skribenter är rent av skrämmande,i jämförelse med gångna tiders.
      T.o.m. sport,matlagning,väderutsikter och börssidorna är ju numera helt politiserade !!!!

  2. Fake Media här är inte bara regeringens medhjälpare och
    försvarare, men ibland blir det komiskt i kvadrat.
    Har media glömt att för ett år sen hade vi skogsbränder
    här i landet som vi inte klarade av, utan fick ta hjälp från
    Italien o Polen när vårt eget undermåliga brandförsvar

    inte räckte till, Häpnadsväckande, media här tror att vi
    inte minns vad som hände för ett år sen, dom har inte
    förtroende för folket, men väl för den enorma katastrof
    som är chef och orsak till mycket av det elände som inte
    har fungerat., Vart han visar sig blir det bara pannkaka,
    Minns Försäkringskassan, minns Rikspolischef, och
    nu MSB, en ledare som skulle ha fått en toffla i baken
    redan efter första chefsjobbet, men får chans på Chans..
    Detta är baksidan när Tjänstemän inte ska ha något ansvar.

    Att sen en tidning i Sverige ger goda råd till ett av
    världens största länder i brandförsvar blir bara så
    patetiskt, när dom egentligen menar att Brasilien bör
    byta ledare!

  3. Tack Pettersson för att du inte är journalist. Då hade du inte kunnat skriva så ärligt om tillståndet i Sverige! Och du hade inte kunnat tillhandahålla ett kommentarsfält…

  4. Jo och trots att de numera vet att det är en anti-politisk handling i Brasilien, mot deras President o. regering fortsätter Abzurdsk PK-press,trycka upp en massa lögner.
    Nya antydningar och nytt rabbel om orsaken.Men inte ett ord om att det är de Grönas politikers aktivister,som på detta sätt söker största landet i kris.
    ”Så kan du motverka bränderna i Brasilien”, skriver de i X-pressen.
    Lilla sket-landet här i Norden,talar till ett av jordens största,och blandar sig likt skitstroppen i Paris,i deras inre angelägenheter….
    Luktar som vanligt mer än illa.

  5. Vänster media gör precis det Vänster media alltid gjort, undanhåller sanningen och ljuger.
    Men har du inte sett igenom slask pressens lögner och köper deras alster är du hopplöst korkad.

    • Sveriges sista journalist var Ulf Nilsson på Expressen. En journalist med ryggrad och som kallade en spade för en spade.

      RIP Ulf.

Kommentera