Greta på Atlanten


KLIMAT. Aktivisten Greta Thunberg och team Malizia seglar på i bra fart. De har kommit betydligt längre än halvvägs till målet i New York. Farten är när jag tittar 13,7 knop (25 km/tim) och de har fått rejält varm + 32 grader. Gänget har 1000 sjömil (185 mil) kvar till New York, fågelvägen. 

Live Tracker

Greta har inte twittrat något om läget de senaste dagarna men la ut bilden på skolstrejken i går och jag tycker hon ser lite blek ut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


22 responses to “Greta på Atlanten

 • Realist

  Nu ”vaknar” flera ang. ”Gretasyndromet” i övriga världen !
  Se å främst LYSSNA på denna dam, tyvärr på Engelska !

  Gillad av 1 person

  • Amanda

   ”tyvärr på Engelska!”
   Verkar som ni inte kan engelska här inne. Då vart det sant som det blev sagt, rasister som ni är lågpannade, obildade bonnläppar!

   Gilla

 • Maja

  Attacker mot Petterssons blogg ökar för varje dag ser jag.
  Har inte vänsteranarkister egna sidor ? Jag antar att de är för lata för att starta en diskussion okunniga som de är, så de häckar här.

  Gilla

 • villervalle03v

  Greta kommer snart att upptäcka Amerika. Liksom Columbus och vikingarna kommer hon med segelskepp. Nu kommer hon att ordna klimatet, Vi heilar Greta, som är ett barn och inte vet bättre. Men föraktar hennes föräldrar som utnyttjar sitt barn för kommersiella intressen.

  Gilla

 • messkalle

  @Argus, precis så. Det som kan rädda stora delar av mänskligheten är barnbegränsning. Den frågan törs inte FNs medlemmar bestämma om.
  Färre barn mer välstånd med hushållning av jordens resurser
  Sexstrejk är dock en utopi. Det krävs andra styrmedel än fria kådisar.

  Gilla

 • robbcos

  vore det inte lättare att flyga?

  Gilla

  • Mary Agnes

   Men det hade inte gett ett enda medie-poäng. Vitsen med hela Gretas kampanj är att skapa spaltmeter och rubriker. Om hon hade gått i skolan som vanliga barn, så hade hon inte haft några happenings alls. Det handlar bara om att Greta AB ska tjäna pengar, stora pengar, mycket stora pengar. Snart kommer filmen om Greta och den har garanterat SVT varit med och finansierat. Och vem får betalt? Jo Greta AB…

   Flyga är SMART, tidssmart, miljövänligt och super-ekonomiskt. Det som flyget släpper ut i avgaser är helt försumbart i det hela. Och dessutom påverkar det inte klimatet alls.

   Gillad av 1 person

 • Reinhard

  Det var många som förutspådde att hon inte skulle klara ens några dagar på Atlanten. Nu går det som planerat verkar det som, då börjar det funderas på om hon inte borde ha flytväst på bilden.
  Det låter som att de flesta här har seglat över Atlanten….

  Gilla

 • Mary Agnes

  Mon dieu, hon har ju tappat minst 5 kilo, mager i ansiktet och eländig. Men det är kanske inte så konstigt om man har spytt upp allt man ätit i två veckor. Alla sa från början att hon är inte har vad som krävs för denna resa, att Soc. borde anmäla föräldrarna för misshandel och oaktaskt risktagande. —> Notera gärna hennes T-shirt från Yacht Club de Monaco… där lär jag aldrig bli medlem.

  jag passerade (någotlunda) Gretchen-båten på vägen (dock komfortabelt och kvickt i business class…) till Sverige härom dagen, jag hade beställt in en flaska champagne och skålade med min stolsgranne, ”To the Wright Brothers and to Charles Lindberg”…. aviatorernas konungar när vi passerade Greta. Man made climate change? – my ass.

  Gillad av 2 personer

  • Stenbock

   Stenbock får välkomna dig tillbaka till sköna Abzurdistan…Skålar på avstånd för ditt mod,med en flaska Zwickel så här på lördan.
   Don¨t worry,be Happy !

   Gilla

 • G54

  Borde hon inte ha flytväst?

  Gilla

 • turrim

  Jag tycker hon ser ut som ett sådan magert barn som man i TV-reklamen vill att vi ska skicka 100kr/månad till.

  Nu gör jag inte det oavsett otäcka och utvalda bilder. För 98 kr går säkert till dem som driver kampanjen.

  Gilla

 • Stenbock

  Jo nu har de nått dit,där det kan bli lite sjögång… Hoppas hon får uppleva hur skönt det är,att huka sig över relingen och mata fiskar !
  Tyvärr är det ju fel tid på året för att uppleva,vad äkta sjömanskap innebär !

  Gilla

 • Maja

  Jag tycker att de seglar ända till Brasilien .Greta skulle nog kunna få Bolsonaro att lyssna på henne. Där har de verkligen klimatproblem att ta tag i ,med brända skogar .

  Gilla

 • Kent

  Sjön suger säger Greta och tittar längtande efter ett flygplan.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Skolstrejk? Har vi inte skolplikt i Sverige. När hade hon fullgöra sig sin skolplikt? Har för mig att det går att bötfälla föräldrar som inte ser om sina barns skolgång. Eller så fick hon godkända betyg i 9:an trots att hon var borta 20%.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Skulle inte Greta haft en flytväst på? Lite dålig PR för hur säkerheten ska vara på sjön. Speciellt när vi pratar om barn och en bild som ska lanseras ut över världen.

  Det gungar bra på Atlanten som synes.

  Gillad av 1 person

 • The proud swede

  Varför ser hon ut som en nioåring?

  Gilla

 • Argus

  Hon borde propagera för ”Sexstrejk för klimatet” i Afrika och Asien.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: