Idag 80 år sedan

HISTORIA. Molotov–Ribbentrop-pakten undertecknades 23/8 1939 av den Sovjetiske utrikesministern Molotov och hans kollega Ribbentrop från det av National Socialister (Nasister)  styrda Tyskland.

Avtalet var en icke angreppspakt , med en hemlig del som delade upp östeuropa i ”intressesfärer”!

En vecka senare, första september anföll Tyskland Polen och andra världskriget var igång.

Vänstern stödde Hitler

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941. Den ledaren och Aftonbladets historia nämner aldrig socialdemokraten och desinformatören Anders Lindberg.

”Det av västmakterna inringade Tyskland har sprängt sina bojor och går nu med fri och ökad styrka till sin europeiska, sin världshistoriska mission att krossa den röda regimen som utgjort ett ständigt hot mot själva frihetens princip. 

Hitler och Stalin hade slutit en fredsöverenskommelse “Molotov-Ribbentrop pakten”, så ryssarna var helt oförberedda. Hitlers anfallskrig mot Sovjet ”operation Barbarossa” startade kl 03:15 den 22 juni 1941 med att över 3 miljoner tungt bepansrade soldater bröt igenom gränsen och påbörjade ett flerårigt utrotningskrig, mot dom ryska “undermänniskorna”. Detta var alltså “Europas frihetskrig” enligt Aftonbladet.

Längre ner i artikeln fortsätter Aftonbladet: “Nu har Tyskland tvingats att först göra rent hus på den servilt styrda kontinenten…”

15 thoughts on “Idag 80 år sedan

  1. Stalin och de andra sovjetledarna hade under hela första halvåret 1939 försökt övertala England och Frankrike att gå med i en pakt, ”Trippelalliansen”, för att hejda NaziTysklands planer på krig i Europa. De båda västmakterna vägrade dock detta och därför ingick Stalin och Molotov nonaggressionspakten med Hitlertyskland, då Sovjet inte ensamt ännu kunde hävda sig militärt mot NaziTyskland. På så vis fick man ett andrum och kunde upprusta för det kommande kriget Tyskland-Sovjet.
    Saken är alltså mer komplicerad än som vanligen påstås.
    Kan nämnas att också Estland och Lettland ingick icke-angreppspakter med NaziTyskland – i Berlin 7 juni 1939, vilka ratificerades 24 juli samma år. Litauen hade redan tidigare en sådan pakt med NaziTyskland.
    Historiker.

    • Måhända kan Storbritannien och Frankrike kritiseras för att inte ha lyssnat till Moskvas inviter. Men man bör minnas Stalin år 1938-39 var den störste mördaren av alla Europas diktatorer. Han hade haft livet av många fler människor än Hitler, bara Franco framstod som en seriös konkurrent vad gäller människoslakt. Det var synnerligen förmätet av Stalin att tro att västmakterna skulle gå med på hans förslag om ett förbund för att stoppa en annan diktator.
      Ja, de baltiska staterna hade icke-angreppspakter med Tyskland. Fanns det också några hemliga tilläggsprotokoll fogade till dem, till exempel om uppdelning av andra länder i ”intressesfärer”?
      Icke-angreppspakter fanns också mellan andra länder, till exempel hade Finland och Sovjet en dylik sedan 1932 eller 33. I november 1939’använde Stalin och Målåtåfsen pakten som dasspapper, allt till livligt bifall från sina lakejer i Sverige, det nuvarande ”antirasistiska” och ”feministiska” ”Vänsterpartiets” bedrövliga föregångare.

  2. Kommunism självdör förr eller senare, hade det varit
    en bra ideologi så hade Ryssarna och övriga östeuropa
    haft kvar den.

    Kommunism = lika med bakåtsträvan, stagnation, förfall
    tomma butikshyllor, idag ser dom gamla kommunistländerna
    ut som vilket västland som helst, så fort man slapp oket?

    Och då måste ju Sverige försöka att bevisa att det går?
    men det är lika dödfött även om man kallar det annat.

  3. SKP med Sven Linderot gillade Hitlers pakt med Stalin och man hejade på Stalin under hans vinterkrig mot Finland. Snacka om rötter hos ett parti som nu under täcket stöttar pakten Löfven, Lööf, Sabuni och Bolund/Lövin.

    • Helt riktigt, ”Vänsterpartiets” sekellånga historia som lakej, marionett, hejarklack och rövslickare till några av förra seklets grymmaste tyranner kan aldrig framhävas alltför ofta.

  4. Räddade Hitler hela Europa ifrån Stalin och kommunismen?

    Vinnaren skriver historien….

    Ingermanländarna va på Hitlers sida.
    Enligt vittnesuppgifter skickade Stalin kontinuerligt sina Securitate mot dessa människor. En familj kunde bli väckt mitt i natten.. En grupp män tog pappan i familjen eller äldsta sonen.. gjorde säkert lite Xtra bonus övergrepp och lämnade.
    Den dom tog hördes aldrig ifrån igen.

    Tyskarna kom till Ingermanland och utrymde hela området pga det skulle bli en frontlinje där i kampen mot Stalin …
    Efter överenskommelse med Finland skickade Nazisterna så många Ingermanländare som i huvudsak var bönder.,.de kunde till Finland med tågtransport och en hel del åkte vidare med båt till Sverige…

    Det är vad jag har läst iallafall

    Efter kriget, efter förfrågan ifrån Stalin.., så skickade Sverige tillbaka Ingermanländare till Stalin som tog emot dom med Öppna armar och läger…

    Det är den uppfattningen jag har fått efter att ha läst lite…

    • Baltutlämningen är en stor skam. Sverige har inte gjort upp med sitt förflutna. Det finns flera bottnar aom alltid.
      Att S. lämnade ut folk till en säker död då man inte behövde utan kröp för Stalin är en skam. Kolla på gamla bilder då sossarna och vänstern frotterade sig med Östblockets kommunistledare. CH Hermansson finns det mycket blider på.
      Man får gå till utlandsarkiven då de svenska arkiven fortf är hemligstämplade trots att S. inte var krigförande land…

      • Ja ”Tanten” det finns mycket gömt under mattan i f.d. Sverige.
        Det du nämner hade en betydligt större omfattning än vad många kan föreställa sig. Har nämnt det tidigare,om alla de otaliga ryska tvångsarbetare som flytt från Norge,under kriget.
        Dessa skickades från Gävle m.fl hamnat i Norrland tillbaka i en säker död till Stalin ! Uppskattningsvis c:a 5,000 helt oskyldiga människor.
        Dessutom ligger på botten i Bornholms-gattet söder om Hanöbukten,c:a 3.000 baltiska,tyska, o. andra öststatsasylanter.Dessa sänktes som råttor i lastutrymmen,i de beslagtagna skepp som Stalinisterna nyttjade,och sänkte vid utlämningen från Trelleborg.
        Makabert i detta sammanhang är att Sverige/Trelleborg,nekar de efterlevande ett minnesmärke,över denna fega skamliga utlämning.

      • Och det där packet som idag kallar sig ”Vänsterpartiet” ville att också de civila baltiska flyktingarna skulle skickas tillbaka till Stalin. Till exempel förklarade den kommunistiske riksdagsmannen Gustav Johansson att det var en stor risk att låta över 30.000 ”kulturellt främmande balter” stanna i Sverige. Kolla boken ”De internerade balternas tragedi i Sverige” av Osvalds Freivalds från 1967.

  5. Icke att förglömma; ”Mellan 17 september och 5 oktober, när polska styrkorna var till stor del utslagna, intogs östra Polen av den 617 588 man starka sovjetiska armén”. (Wikipedia)

    Personligen anser jag att Hitler, Stalin och Georges Clemenceau är lika skyldiga till andra världskriget.

  6. Gick inte Hitler in i Polen pga Polackerna började slakta tyskar, i det område i nordöstra Polen vid Nordsjön , där det fanns några byar/småstäder, där det bodde tyskar.?

    Hitler visste först inte hur han skulle hantera situationen, men beslutade sig, efter många om och men, för att sända trupper genom Polen för att rädda de kvarvarande Tyskarna….

    • Det är dokumenterat att man själva med egna trupper gjorde en skenmanöver för att sedan kunna attackera för, som man sa, skydda sina egna landsmän.
      Det var polackerna som med sina kavallerihästar red mot de tyska tanksen. Det illustrerade hur illa rustade de var. Jag hade en polack anställd, hans farfar var en. Han sa, de visste att det var slut. De ville rida mot tyskarna trots att det var lönlöst, de visste det. De ville inte att tyskarna skulle få deras hästar. På morgonen drog de på sig stövlarna, sadlade upp. Sedan svepte de i sig vodka och red i full galopp mot tanksen.

  7. Undrar vilket år de import-kriminella Islamistiska rashatarna ska anfalla sina välgörare inom Vänstern?

    Hade inte en aning om övergreppen mot Tyskar i Polen före 1.September 1939 tills för några år sedan!
    Först då förstod jag också med vilken möda detta måste ha dolts för folk!
    Inte heller kände jag till de Sovjetiska planerna på att med stora styrkor anfalla Europa!
    Något som sannolikt inträffat max ett år efter 22 Juni 1941!

Kommentera