Fotbollsmatch avbröts – polis tillkallades

IDROTT. En match i en Stockholmsserie för pojkar 18 och 19 år gamla fick avbrytas och polis kallas till platsen efter ett stort bråk. En spelare i hemmalaget och domaren Noel har lämnat in varsin polisanmälan om misshandel. Trots det hävdar ledaren för det andra laget att ingenting har hänt, skriver Aftonbladet

Domaren Noel märkte efter hand hur atmosfären blev allt mer tryckt. – Det låg i luften att det skulle hända något och när bortalaget ville ha straff blev det irriterat. En spelare spottade mot mig två gånger och fick rött kort för det. Sedan gick han mot mig och försökte först skalla mig innan han också försökte slå mig. Slaget kunde ha tagit mycket hårdare men det träffade över käken. Sedan kom det massa människor från olika håll med bortaspelare som hoppade in och ville åt mig och vad jag vet gick hemmaspelare emellan också. Det slutade med att jag sprang därifrån.

En spelares mamma skriver på Facebook att sonen ”blev slagen gång på gång, flera gånger i bakhuvudet, en gång i magen”. Hon beskriver också hur sonen fastnade i ett strypgrepp och fick dra sig loss med hjälp av föräldrar och lagkamrater. Han fick under kvällen uppsöka sjukhus för sina skador. ”Jag är så jävla arg, ledsen och trött nu. För att min son får stryk när han spelar fotboll, för att domarna är så utsatta och ensamma, för att så många ungdomar har så uppenbart dåliga förebilder och ledare i sin närhet, och för att våldsamma lag och ledare får fortsätta att vara med och göra fotbollen farlig”, skriver mamman.

Rågsveds IF:s ledare på plats säger sig dock inte känna igen någonting av det motståndarlaget, mamman eller domaren beskriver.

-Pettersson ser att Aftonbladet inte nämner något om vilka lagen var och att 18-19 åringar kallas pojkar men är nog inte AB:s fel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Fotbollsmatch avbröts – polis tillkallades

    • Varför inte, att Domarna får bära vapen. Pistol, och batong….
      Det skjuts i samhället, så varför inte, inom idrotten…

  1. Nu räcker det inte med polisbevakning av supportrarna utan även för domarna. Stäng av laget för gott. De har inget intresse av fotboll.

  2. Naturligtvis inte en antydan om att det var blattelag inblandat. Fan vara fotbollsdomare de skulle i alla fall ha ett saftigt risktillägg när de dömer invandrarlag.

  3. Nu räcker det inte med polisbevakning av supportrarna utan även för domarna. Stäng av laget för gott. De har inget intresse av fotboll.

Kommentera