Nyköpingspolisen vädjar till stenkastande invandrare: ”Vi är människor”


BROTTSLIGHET. I den invandrardominerade stadsdelen Brandkärr förekommer regelbundna bråk, bränder, stenkastning, skadegörelse, knarklangning och ibland sprängningar, mord, rån, misshandel m.m. 

I helgen utbröt ett upplopp i stadsdelen där polisen attackerades med både stenar och flaskor när de patrullerade i området. Nattvandrarna i området, 40 st vuxna, tar dock parti för de stenkastande invandrarungdomarna i Brandkärr. Mahad Shekh, som är engagerad i den lokala somaliska föreningen, gick ut i Södermanlands Nyheter och tog parti för de stenkastande förortsligisterna. Nattvandraren menade att ”det var lugnt innan polisen kom”.

Nu vädjar Nyköpingspolisen på Facebook

”Stenkastning mot blåljuspersonal i Brandkärr.

Vid ingripande under förra veckan har stenkastning förekommit vid upprepande tillfällen mot polis och väktare.

Vi poliser kommer fortsätta att ha en hög närvaro i Brandkärr för att skapa trygghet för de som bor där och ingripa mot individer som begår brott.

Vi kommer att ha ökad närvaro och finnas där för de medborgare som vill att vi ska vara där. Så länge vi upplever att det finns oro, otrygghet och kriminalitet så kommer polisen vara en del av stadsbilden.

Oavsett om man blir provocerad eller inte vill ha polisen närvarande kastar man aldrig någonsin stenar. Aldrig. Vi blåljuspersonal är människor och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset.”

/ Poliserna

-Pettersson menar att nu har polisen vädjat och haft dialog i minst tio år och det har inte hjälp. Det kanske är dags att stenkastning och annan jävelskap får konsekvenser. Den som kastar sten mot poliser borde riskera att polisen skjuter tillbaka med skarp ammunition och vid gripande leder stenkastningen till åtal för försök till grov misshandel alternativ mordförsök samt återvandring till Somalia.

Föräldrarna ska givetvis drabbas när barnen är omyndiga.

Om Brandkärr på bloggen…

 

Foto från Polisen i Nyköpings Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “Nyköpingspolisen vädjar till stenkastande invandrare: ”Vi är människor”

 • rune

  ”och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset.”
  Tror knappast stenkastarna har något arbete.

  Gilla

 • Våldsamt invandrarupplopp i Nyköping, igen. | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] konstaterar att det hjälpte inte med polisens vädjan på Facebook efter förra helgens oroligheter. Ungdomarna lyssnar eller inte på de vuxna i bland annat […]

  Gilla

 • Kalle svensson

  Stoppa den här satans förbannade flykting strömmen o invandringen,, riv o förstör alla moskéer, tillåt inga muslimska skolor mm här i Sverige, stäng gränserna för invandrare, o flyktingar, omröstning, nya val här, rösta för sverige åt svenskar, inte muslimer, o flyktingar, över 300 miljarder kronor om året går till invandrare o flyktingar,stoppa dt,inga terrorister o deras barn får komma tbaks t sverige, utvisa alla terrorist anhängare o resten, allt ökat våld o brott kravaller stenkastning mm kommer ju från invandringen, låt polisen fängsla dom mm

  Gilla

 • Berra Fors

  Stefan Löfven kan komma med saft och bullar till sina älskade islamister. Då blir det ordningen och reda. Hahaha. Inom en snar framtid har vi inbördes krig om detta jävla vansinne får fortsätta. Ut med skiten bara. Dom har inget här att göra. Bidragsflyktingar som aldrig kommer att tillföra Sverige ett enda dugg.

  Gilla

 • Maja

  Svenska polisen bör strejka en vecka!
  De bör få en prestationslön, en skala från 1 till 10 .Högsta ersättning / bonus av ett löst mord eller hindrande av densamma . I samma skala nummer 10 förhindrande av terrodåd .
  Längst ner en farbror som har druckit för mycket och avvisas från T banan som ” en fara för medtrafikanter”.

  Gilla

 • Fjodor

  Det är illa ställt när polisen vädjar till brottslingar att de ska vara snälla. Vem ska de ta hjälp av när det inte hjälper? Ska de ringa polisen?

  Gilla

  • Maja

   Ett specialkommando kallad ”Stormgruppen t.ex ” ,I Finland Björnligan, bör tillsättas i Sverige. De har andra befogenheter och är rustade för riktigt krig med både utbildning, kondition och mental styrka.
   De tål inte bli bespottade eller hånade.

   Gilla

 • Kattsand

  Vad väntar dom sig i dessa tider när man i media konsekvent avhumaniserar alla de som drabbas av terrordåd?
  Politiskt korrekt media kan väl fortsätta i samma anda och göra lite snyftartiklar om stenkastarna och deras vänner…
  Lite underligt att våra makthavare och myndigheter aldrig tröttnar på det, sätt in militären eller gör något.

  Gilla

 • age

  Hur röstade nyköpingsborna i senaste valet?
  Ska vi gissa att de inte röstade på SD?

  Importerar man infödingar så blir det ”djungelns lag” som gäller.

  Gilla

 • Tony

  Tänk att det kan va så svårt att sätta upp en REGELBOK
  för alla som söker sig till Sverige, och att dessa regler ska
  följas, och att det i slutändan kan röra sig om utvisning.

  Köper inte skitsnack som att dom har flytt för sitt liv, och
  när dom kommit över gränsen så börjar dom bråka med
  med alla?

  Gilla

 • Nisse

  Använd era vapen poliser då blir det lugnt på en vecka !!!

  Gilla

 • Fathi-Baneh, Farokh

  Allt är islams fel. De tycker att svenskar är hedningar. Islam är likvärdig med terrorism. Jag tycker också att polisen bör skjuta tillbaka med skarp ammunition. Å andra sidan det är sossarna, moskepartiet(miljö partiet) och, C, L, V, s fel det är de med deras flyktingpolitik som låter de här terroristerna komma till Sverige. Dessutom det är bra av er att avslöjar sanningen.

  Gilla

 • Golonka

  Hösten 2005, när invandrarungdomar gjorde upplopp i en förort till Paris, sade dåvarande franske inrikesministern Nicolas Sarkozy, att han skulle ”spola ut slöddret med en högtryckstvätt”.

  Sarkozy hade klart för sig. Daltande hjälper inte. Istället måste man visa, vem som bestämmer. Alltså: tårgas, vattenkanoner, gummikulor, schäferhundar, batonger etc. Kommer någon invandrarungdom till skada, så får han skylla sig själv. De har ju själva valet, att bråka eller inte bråka.

  Gilla

 • fete

  Stefan löfvens guldgossar släng ut skiten ifrån sverige även stefan l…..

  Gilla

 • Monica

  Vad är det för poliser? Det bara speglar ett land i sönderfall och denna ordningsmakt är totalt bakbundna av PK-maffian. Att poliser fegar är inget nytt. Kom ihåg från min ungdom hur de kunde vara brutala mot A-lagare och luffare när Sverige var betydligt lugnare. Minns en luggsliten gubbe som dagligen stod och höll tal på samma fläck på Värnhemstorget i Malmö. Han stod och pratade en massa rappakalja men han var totalt oförarglig och till slut blev ett underhållande inslag i gatulivet. Ofta fick han åka polispiké in till polis-stationen för förargelseväckande beteende. Men de kunde inte hålla honom kvar så varje dag så stod han på samma fläck på torget och höll sina ”svavelosande ,politiska och religiösa predikningar”. Även ett myndighetförakt fanns på denna tid. Hörde en som sa att denne gubbe borde sitta i riksdagen. Man hör inte vad de säger och bra betalt har de också.

  Gilla

 • Maja

  Biskop Eva Brunne;
  ”Låt stenarna tala var hennes bön på Sergels Torg 2010. Gud har hört hennes bön!

  Gilla

 • Autodidakt

  Det hjälper alltså inte med dialogpoliser, handhjärtan, korvgrillning eller saft och bullar. Då har de väl bara den slutgiltiga lösningen kvar…..Snuttefiltar.
  Vad kan gå fel?

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Polisen vädjar till stenkastande invandrare Ha ha ha

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Vad vi ser och upplever är ett VM i ”näspetning”, de ”busar” ni plockar hjälper inte mot stenkastarna. Visa istället att vi har lagar i detta land, och gör det med det våld som erfordras. Våld är tyvärr det enda språk dessa människor förstår!

  Gilla

 • Damien Thorn

  Det är ju så naivt så man knappt tror att det är sant. Verkligheten är ju att stenkastarna inte betraktar polisen som människor, utan kuffar. Precis som dom betraktar oss. Det är kört för landet med genusifierad kvoterad polis och militär samtidigt som våra politiker importerar muslimer.

  Gilla

 • Tore

  Fy fan va ynkligt
  Snälla babbar kasta inte sten på oss.
  Ta bort dom där fåniga toffsarna ni har i håret, ta fram batongen gör det vi betalar er för att göra.

  Gilla

 • Maja

  Polisen bör ha en säck med stenar i beredskap och kasta tillbaka mot dem.

  Gilla

 • ponnsan62

  Skäms…
  Ni skiter i Svenskar som blir drabbade av våld och annant satygg..
  Själv vill jag inte att mina skattepengar går till er
  .

  Gilla

 • ponnsan62

  Å fan!
  Tror ni dom förstår det!
  Jag tror inte det.
  Vad tror ni muhammed tycker.
  Knorr på knorr blir ? !

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Kan införas i morgon dag: 1) Utegångsförbud för alla under 21 lokalt i vissa stadsdelar och 2) gummikulor till polisen. Behövs ingen lagändring.

  Gilla

 • ståfräs

  Ni är inget annat en en parodi på en parodi, Kling o Klang och förtjänar ingen respekt alls från oss Svenskar som behöver skydd mot alla terrordåd som Ni idioter förklarar bort som, ”utanförskap, trångboddhet, dåliga betyg” föraktar Er, skulle aldrig hjälpa en snut i nödläge utan bara titta på, det förtjänar Ni.

  Gilla

  • Kurt

   Tro knappast att det är polisens fel, felet ligger högre upp bland politiker som ha bakbundit polisen ivrigt på hejat av PK pressen.

   Varje polis som gör ett ingripande stå med ena foten redan i fängelse eller riskera jobbet.

   Ska det kastas sten ska de kastas på de som ha bakbundit polisen!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: