Ingen halalmat i Järfällas skolor

ISLAM. Järfälla kommun ligger två mil nordväst om Stockholm. Där bor nästan 80.000 människor varav 43 % har utländsk bakgrund och 30 % är födda i ett annat land än Sverige. 

Från och med höstterminens början den här veckan kommer eleverna i Järfällas skolor inte längre att erbjudas halalkött på lunchen. Kommunen har i ett nytt livsmedelsavtal valt att prioritera djurskyddet och då lever halalköttet, som äts av många muslimer av religiösa skäl, inte upp till kraven. – De får välja mellan andra alternativ, till exempel vegetariskt, säger kommundirektören Christina Rapp Lundahl enligt tidningen Mitti.se

Utmärkt tycker Pettersson, enligt muslimernas egen bok, koranen behöver de inte äta halalkött. I koranen står att kommer man till ett land där det inte råder sharialagar ska man följa det landets lagar och regler. Det kallas darura eller på svenska ta seden tid man kommer.

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Ingen halalmat i Järfällas skolor

  1. Relaterat:

    Inför slaktfesten Eid al Adha nyligen, skulle imamen Sureki delta i den rituella offerslakten av fyra nötkreatur och sjutton getter i den indonesiska staden Blitar.

    Men så blev det inte, för en av korna rymde och stångade imam Sureki rakt på hakan så han föll i marken, slog huvudet och dog.

    Outgrundliga äro Allahs vägar.

    https://www.thejakartapost.com/news/2019/08/14/muslim-cleric-dies-after-being-struck-by-qurban-cow.html

  2. Skönt att man tar ställning för djuren! Att de inte ska plågas enbart pga människors tro. För många nya svenskar saknar djur värde och blir fotbollar, skärs i när de står i hagen på natten mm. Man blir så ledsen när man läser om det…

  3. halalkött 🙂 Hahaha, man hör riktigt på namnet hur det suger maximalt. Ge dom en balja med varmt vatten och lite salt och ge pengarna till våra äldre.

  4. Så sinnessjukt att tro att djuren måste tortyrslaktas samtidigt som nån fåne rabblar ramsor som en ärkefåne hittat på en gång i tiden och sen är köttet ”rent”.. HAHAHAHAHA!!!! Monty Pythonklass på den.

Kommentera