Regeringen ordnar ännu högre byggkostnader

BOSTÄDER OCH SKATTER. Skattebetalare, hyresgästerna, byggbolagen, anläggningsföretagen, väg- och järnvägsbyggare tackar regeringen för ännu högre produktionskostnader.

Twitter

-Pettersson är övertygad om att skattehöjningarna behövs för att finansiera asyl- och anhöriginvandringen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Regeringen ordnar ännu högre byggkostnader

  1. Jag undrar gällande både bygget med det nya Karolinska samt bygget av Slussen hur det är möjligt att överskrida budgeten så kolossalt. Det nya Slussens bussgarage kommer att kosta 750 miljoner mera än vad som står på kontraktet.
    Om man lämnar en offert och får jobbet är det inte byggnadsbolagets ansvar om de överskrider det ursprungliga beloppet?
    Hur är det möjligt i Sverige ? Anta att ett annat bolag har lämnat en offert som var litet högre ? Har inte de rätt att överklaga beslutet nu när man ser hur pengarna rinner genom fingrarna på det utvalda byggbolaget?

  2. Apropå de ökande byggkostnaderna i Sverige. Dagsfärsk statistik från SCB på det.

    Byggkostnaderna har ökat med 3,6 procent på ett år.

    ”Bland entreprenörernas kostnader ökade byggmaterialkostnaderna mest – med 4,1 procent. De största ökningarna i byggmaterialgruppen hade, även denna månad, järn och stål inklusive armeringsstål och material för målning som höjdes med 10,8 respektive 7,1 procent.
    Kostnaderna inom övriga byggmaterialgrupper ökade också, om än i mindre omfattning.

    Kostnaderna för gruppen transporter, drivmedel och elkraft steg med 2,6 procent. Omkostnaderna höjdes med 3,1 procent medan kostnaderna för maskiner och löner steg med 2,2 respektive 1,9 procent.

    Byggherrekostnaderna ökade med 5,9 procent på årsbasis. Den främsta anledningen var att räntekostnaderna ökade med 17,3 procent.”

    https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/priser-och-konsumtion/byggnadsprisindex-samt-faktorprisindex-for-byggnader/faktorprisindex-for-byggnader-fpi/pong/statistiknyhet/faktorprisindex-for-byggnader-juli-2019/

  3. Det ska finnas en graf som visar genomsnittliga byggkostnader inom EU (såg den i ett ekonomiprogram) där nästan alla ligger på en låg nivå utom naturligtvis Sverige, vi ligger skyhögt över de andra. Se bara på nya karolinska som tydligen per m2 blev en av världens dyraste byggnader. I Tyskland lär man ha byggt två likadana sjukhus för samma kostnad. Nu ska allt göras ännu värre, och vi vet också varför. Jag undrar bara, när ska majoriteten av svenskarna börja fatta vad som pågår? Vi plundras inpå bara skinnet. Stackars Sverige.

    • De miljoner invandrare som får betalt av S för att rösta på dem kommer ALDRIG att ändra sig, var så säkra.

  4. Man har haft grupparbete i regeringen med uppgift att ta fram listor på allt som ännu inte är beskattat.

  5. Desperationen är total nu med att krama svensken på mer skattepengar för att hålla igång flyktingindustrin.
    Detta är bara början det kommer att bli värre allt eftersom socialdemokraterna måste köpa stöd från tokarna och tokorna i miljöpartiet, centerpartiet och islamister för att behålla makten.
    Det slutar säkert inte heller med bara ekonomi utan staten kommer att bli mer totalitär i desperationen av att skydda makten .
    Vilket annat ställe skulle alla de stolpskotten som sitter i regeringen i dag få ut de lönerna och förmånerna?
    Helt omöjligt vill jag påstå.

    • Egentligen borde en politiker inte ha högre lön än vad den har haft på sitt tidigare jobb som denne dessutom måste ha skött ordentligt och gott vitsordat. Steffe skulle således kunna få max existensminimum eller eventuellt nybörjarsvetsarlärlingslön.

  6. Redan idag är markanläggningskostnaderna så höga och marknaden så monopolartad att bergtäktsägarna skär guld med grävskopa. Ex. visade det sig att markanläggningskostnaderna i Flyinge utanför Lund, när det planerades ett flyktingläger med tält, skulle bli 250 000 kronor per 8-pers-tält. Per. Tält. !!

    Bergtäkterna ägs av några få bolag och de ligger långt från byggena, vilket ger enorma transportsträckor. Armador av stenkrssbilar kör skytteltrafik och en enda ganska liten bergtäkt kan ledigt ha 100-200 lastbilspassager per 10 h arbetsdag, alltså 10-20 per timme, en var tredje minut.

  7. vilken regering.
    Skitstövlar som inte kan ta hand om sitt land.
    Vi behöver en Svensk Trump annars går vi under.
    Och det bråskar

  8. ”DET BLIR EN VINST FÖR SVERIGE” och ”TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE” ska betalas !
    Mer och än fler sinnessjuka skatter och avgifter kommer att följa….
    Den verkliga sanningen måste döljas till varje pris.
    Svenskarna ska lida, ekonomiskt och fysiskt…islamiseringen SKA genomföras.

    Vill du ha än mer terror och sjukt beteende!?
    Fortsätt att rösta för Socialdemokraterna och deras allierade knähundar, för fortsatt förnedring och lidande av svenskar.

    • Detta skattepåslag drabbar absolut inte INVANDRARE eftersom dom inte betalar varken hyra eller skatt.

  9. Man kan bygga hus otroligt billigt. Men byggarbetarna som jobbar vitt är inte gratis. Byggmaterial som väljs väljs främst genom att man har kontakter. Inte varans pris/kvalitet. Jag uppskattar att 2/3 av pengarna inom byggbranschen går i fickor på ljusskygga individer. I alla led skor sig några. Jag tillverkade alla möjliga produkter åt ett av företagen och jag vet hur de ville ha det.

    Bygger man en normal 3:a borde det kosta max 1 miljon. Vi borde ta bort rätten att äga mark man själv inte bor på. Det skulle göra att summan stannade vid 1 miljon. Underhåll av lägenheten (1 hel renovering) städning trapp och klippa och snöröja kostar nog också 1 miljon på 100 år. Kostnaden blir alltså 2 miljoner på 100 år. Det blir en kostnad på 1.666 kronor i månaden för en 3:A. Girige banken vill naturligtvis sko sig så 2000:- skulle det sluta med. Banken bör vara statlig och NOGA kontrollerad.

    2000 för en 3:a alltså, betalar du mer kan du räkna ut med pellevitten vart de pengarna går.

  10. ”Regeringen” gör vad de kan för att bromsa bostadsbyggandet. De enda som har råd att efterfråga nya bostäder är väl snart våra importer som inte behöver betala själva.

Kommentera