Man biten av krokodil under fest på Skansen

GOTT OCH BLANDAT. En man blev biten av en krokodil på Skansenakvariet på tisdagskvällen. Mannen var på en privat fest på akvariet. – Han har haft sin arm på fel sida skyddsglaset och då blivit biten av en av krokodilerna, säger Mikael Pettersson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral. 

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur allvarligt skadad han blev.

Mannen hade klättrat upp på en del av anläggningen som ligger intill glaset för att hålla ett tal till gästerna. Han stod med ryggen mot krokodilerna och sträckte en arm bakåt över skyddsbarriären då krokodilen bet honom.

Pressmeddelande från Skansen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Grundat av Artur Hazelius och invigdes den 11 oktober 1891.

Krokodilerna på Skansenakvariet är av arten kubakrokodil, som enligt Skansenakvariets hemsida kan bli 4,5 meter lång och är den krokodilart som lever mest på land och möjligen den mest intelligenta.

De två krokodilerna på Skansen har en intressant historia. De började sin världsomsegling som gåva till en rysk kosmonaut på besök på Kuba 1978. Han fick krokodilerna som en personlig gåva från Fidel Castro och tog med dem hem till Moskva. Efter en tid skänkte kosmonauten krokodilerna till Moskva Zoo. 1981 skänktes de vidare till Skansenakvariet och Vladimir Spitzin, chefen för Moskva Zoo, levererade dem personligen.

Filmen från 2011

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Man biten av krokodil under fest på Skansen

  1. Viktig nyhet !!!!!!
    Nyhetstorka i dagens trygga heliga och mångkulturella Islamistiska Sverige.

  2. En ”olycka” helt i de Grönas o. djurvännernas anda…
    Hade troligen fått lärt sig i skolan/TV,att dessa vilddjur är söta o. rara kramvarelser !
    Ett liknande äventyr läste jag om några sidor tidigare. Handlade då om en ”vandrare”,som tältade mitt i Grisslybjörnarnas territorium. Gick som det gick,och inte mycket blev över för en begravning.

    • Härom året var det en kvinna i Kanada, som joggade i ett vargtätt område. Även där blev det tråkiga konsekvenser, genom att inte naturen respekterades …

      • Jo men så blir det när TV o. förskolor mässar om våra kära vilddjur i naturen.
        I tysk TV propageras dagligen över ”gosedjur”… Vargen som liksom hos oss inte funnits där på snart 200 år,jublas det nu över. Miljoner Euro avsättes,för att ersätta fårskötselns dödade får/lamm.Jägarna är förtvivlade över alla hjortdjur-kadaver,runt om i landet.
        Likväl vill man nu importera Älg från oss i Norden,för att ytterligare berika deras landskap.
        Vildsvin finns i miljontal,t.o.m. inne i storstäderna !!
        Detta mitt bland alla 80 miljonerna invånare,och korsande vägar o. Autobahner överallt hela Riket !

      • Stenbock,

        Varför inte utökad jakt på vildsvin? Dock, för detta krävs skickliga jägare, något det är ont om …

Kommentera