Hanif Bali petas från politiska uppdrag, kritiserade Carl Bildt

INRIKES. Moderaten Hanif Bali uppmanas lämna sina politiska uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott, vilket Bali har accepterat. Bali har fått stark kritik efter att ha kritiserat partikollegan och den tidigare statsministern Carl Bildt på Twitter

Bali har enligt moderatledningen vid flera tillfällen gjort övertramp i sociala medier som partiet finner oacceptabelt.

Hanif Bali attackerade sin partikamrat Carl Bildt, tidigare statsminister och utrikesminister – för hans relation med Iran. ”En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin”

-Pettersson tycker Bali är en frisk fläkt som twittrar under eget namn till skillnad från de socialdemokrater som i valrörelsen twittrade falska ”nyheter” om Sverigedemokraterna från Lögnfabriken på Sveavägen 68, socialdemokraternas huvudkontor och ändå fick behålla sina jobb.

Carl Bildt hade i varje fall rätt en gång: Ett misslyckande är ett misslyckande och skall kallas ett misslyckande” sa Bildt efter ha misslyckats med försvaret av den svenska kronan som ledde till krisen i början på 1990-talet. Man önskade att flerpolitiker vore så ärliga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Hanif Bali petas från politiska uppdrag, kritiserade Carl Bildt

  1. Hanif Bali pudlade på tv. Han bad om ursäkt för det han har skrivit.
    Nu kommer han krypa framåt.

  2. Moderater fy fan vad dåliga ni är!
    Ynkryggar är ni.
    Ni slickar nassesossarna där bak
    Lämna partiet om ni har något vet i skallen

  3. Att då och då bli utsatt för kritik, mår man bara bra av. Positiv som negativ, bara den är konstruktiv och relevant. Att vara så pass stigmatiserad att man ej kan tåla några som helst tillrättavisningar, är ju egentligen ren mobbing. För det skulle ju innebära att personen ifråga anses så dum att man ej kan begära någon större tankekraft. Dessutom är det ju ifrågasättande och kritik som för verksamheten framåt. Eljest går man baklänges in i framtiden.

  4. Hanif bali är ju den enda moderaten som vågar säga sanningar….
    Klart han måste tystas då ju.

  5. Bali är rak och ärlig, Bildt har sålt sig för flera årtionden sen. En gång respekterade jag Bildt, det var i slutet på åttiotalet. När han blev statsminister köpte dom honom, och han har sen dess fjamsat för hans herrar som står för fiolerna.

  6. Det är oacceptabelt säger Kristersson om Balis påstående,
    Och ännu mer oacceptabelt var Bildts Lögner i fallet
    med Estonias förlisning, men det var ju bara Svenska folket
    som blev förda bakom ljuset, och det är ju inte så noga
    enligt politikerna, för där var mycket runt den förlisningen
    som inte kom fram i ljuset, och mycket dolt av just Carl Bildt!

  7. Bali får väl fixa sig ett svartjobb som de andra babbarna. Han skulle säkert trivas som kebabsvarvare. Duger han till något mer? Tveksamt.

      • Till viss del har du rätt, men man skall akta sig för att se honom som svensk med svenska värderingar. Det är han inte och kommer aldrig att bli.

    • Till Tony, Hessa och andra efterblivna:
      Bali är långt mer svensk än du i alla fall. Rakt i ryggen, ärlig och på folkets sida. Gå och runka färdig innan ni lägger dig.

  8. Carl Bildt satt en hel natt då Estonia gick under.
    När han kom ut på morgonen visste han direkt att orsaken varit ett lossnat bogvisir!
    Carl Bildt var en nyckelperson i att mörklägga sanningen om Estonia!
    Tänk ett sånt enormt lidande för alla anhöriga bara för rädda karriären på kanske en handfull oansvariga korrupta politiker!
    Sverige är lika med sjuklig korruption och statliga lögner på nivå bananrepublik!

    • Ryssland hade utrustning för att rädda personer instängda i luftfickor i sjunkna fartyg. Erbjöd sin hjälp men avböjdes av Bildt. Därigenom kan många människoliv ha utsläckts som knude ha räddats genom Bildts agerande. Bildt kan därmed ha mördat många människor. Han ville förvägra hjälp från Ryssland därför att Estonia medförde ryska vapensystem som sålts av kvarvarande ryska soldater.

      • Genom att förbjuda Ryssland att skicka hjälp som kunde räddat fler personer i luftfickor idet sjunkna fartyget är ju Bildt att betrakta som massmördare, enbart för att dölja för Ryssland att man stulit deras vapensystem.

  9. Det som upprör mig är fallet Estonia i samband med Bildts roll i det hela. Att ingen talar om det ?

    • Fallet Estonia upprör inte dig som tummar ner. Du skall skämmas ordentligt. Nästan 900 drunknade. Och du tycker att det är OK att Bildt bytte ut hela personalen veckan innan olyckan?

  10. Moderaterna övergår till parti med bara syltryggar. Vem röstar på ett nonsensparti? Ungefär lika intressant parti som Kalle Anka partiet..

    • Ja detta var spiken i kistan för syltryggen Kristersson.Vi har sagt det många ggr att Moderaterna under Kristersson går inte att lita på.Nu blir det ett tioprocentsparti och då kan sossarna regera i 40 år till. Det finns ingen opposition över huvud taget.Han sa att som Bali gör kan man inte bete sig.Hur betedde han sig och sjuklövern förra året
      på gaygalan när dom mobbade och hånade Jimmy Åkesson och SD? Han är det stora barnet i rummet.En riktig jävla skithög.

  11. Hanif Bali imponerar på mig. Sakpolitiskt finns det ju inget fel, i det han skriver.

    Att moderaterna inte tillåter inbördes kritik och debatt. Är skrämmande , för att komma från ett parti, som hela tiden pratar om valfrihet, på alla nivåer.

    Fast mest sorgligt är att moderaterna tycker det är viktigare att lyssna till AB och Expressen. I frågan hur moderaterna ska styras som parti. Moderaterna har verkligen gått i ”vänster-fällan”, på ett enkelt sätt.

    Om väljare får välja på att rösta på moderaterna utifrån valet, Bildt eller Hanif.

    Vem tror ni moderaterna kommer att ha mest nytta av för framtiden?

    • Ja Bildt har aldrig haft rätt i någon analys han gjort.Han går vänsterns ärenden. Han är en vänsterliberal pk pajas.

  12. Det är farligt att ha rätt i detta land och att säga sanningen Hanif Man är fort som f.n ute i kylan

  13. Bali har ju helt rätt när det gäller Bildt, Bildt är en dryg besserwisser som åkt räkmacka hela sitt politiska liv. Glöm inte vad USA diplomater i Sverige kallade Bildt på 90-talet, ”a medium size dog with a big size dog attitude”

  14. Inte för att jag skulle rösta på Nya [sic!] Moderaterna öht – men där försvann det enda tänkbara skälet.
    Jäklar en sån fullträff: ”En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin.”

  15. Tror att Hanif Bali inte känner någon större saknad om han åker ut som suppleant i EU nämnden eller arbetsmarknadsutskottet . Hanif är en frisk fläkt inom Moderaterna som dom ska vara rädd om , för han är en kille som många gånger sätter fingret på alla galenskaper som försiggår i landet och vore moderaternas partiledare av samma kaliber så vore moderaterna större än vad dom nu är i dagsläget .

Kommentera