Syriska ”flyktingar” som åker hem på semester kan förlora sin asylstatus


INVANDRING. Migranter som åker på semester från Tyskland till landet de ’flytt’ ifrån kan förlora sin tyska asylstatus. Den tyska inrikesministern Horst Seehofer vill dra in flyktingstatusen för syriska asylsökande som – även om de påstår sig förföljda i sitt hemland – regelbundet återvänder dit. 

Det röda området är under kontroll av regering Assad. De andra under kontroll av olika Assad-motståndare (grönt: fri syrisk armé, vit: Jihadist Jabhat Fatah Ash-Sham, gul: syriska demokratiska krafter – från april 2019. Bild: Wikipedia / Ermanarich (CC BY-SA 4.0), krone.at-grafik. 

Inbördeskrig har rasat i Syrien i cirka åtta år – sedan dess har cirka 780.000 syrier flytt till Tyskland. Stora delar av landet är under under kontroll av presidenten Bashar al-Assad, men i vissa delar är det fortfarande strider. I mars utvärderade det tyska federala byrån för migration och flyktingar säkerhetssituationen: det var inte längre en rikstäckande väpnad konflikt, asylbeslut för syrier kan skjutas upp.

Seehofer meddelar nu: ”Den som kallar sig syrisk flykting och regelbundet åker på semester till Syrien, kan inte på allvar påstås vara förföljd i landet, Vi måste beröva honom sin flyktingstatus. Om myndigheten får veta om sådana resor kommer en återkallelse av asylstatusen att kontrolleras omedelbart”.

Kronen Zeitung

-Pettersson säger att det låter klokt. I Sverige finns runt 150.000 människor födda i Syrien, svenska myndigheter beslutade att alla som påstod att de kom från Syrien skulle får permanent uppehållstillstånd och det lockade stora skaror, även ”syrier” från andra länder som bodde och verkade i Kuwait, Egypten, Libanon osv. samt Syrier från fredliga delar av landet, lockade av rykten om bidrag och bostad. Även tjuvar, bedragare och terrorister utnyttjar Sverige slappa migrationspolitik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


15 responses to “Syriska ”flyktingar” som åker hem på semester kan förlora sin asylstatus

 • Tony

  Jag har själv sett detta lämmeltåg med flygplan flyga i en riktning som annars inte brukar vara vanlig vid påsktiden, undrar vem som
  pröjsar dessa resor.

  Gilla

 • Sg

  Det här gäller även irakier-somalier-ethiopier-eritreaner-västafrikaner-uzbeker-afghaner mfl. Flygen från Europas flygplatser till dessa länder ökar och det är inte europeer som åker dit…..utan migranter som ”flytt för sina liv” som åker hem på mysiga släktträffar och semester med Nordeakonton fyllda med pengar. En del stannar hemlandet månadsvis ja tom år,,ibland åker de till Sverige för att fylla i något papper för att sedan åka hem igen…pengarna trillar in på BG-kontot iallafall. De lever som kungar med svenska skattepengar(bidrag) och en del bygger tom hus i landet de flytt 🙂

  Gilla

 • anne b rat

  Läste nyligen att från Göteborg/Landvetter går det nu fem (5) avgångar i veckan till DOHA och nu skall detta utökas till sju (7) alltså en varje dag. Vilka tror ni det är som åker med dessa flygturer?
  Inte f-n är det semestrande svenskar !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kommer aldrig att införas, bara att vifta med det berömda rasistkortet !

  Gilla

 • SVENSK

  ”Kan förlora sin asylstatus” det borde ju vara det primära och självklara!

  Gilla

  • Maja

   Det bör gälla muslimer som flyger till Mecka varje år också.
   Ut med alla som har ljugit sig in i landet.
   En normal statsminister skulle agera som de gör i Finland, falska papper ,återvändning till landet de kom ifrån.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Handlingen är så genomkriminell att det egentligen inte ens borde sägas, än mindre prövas. Kategorin ”Skyddsbehov” elimineras av sig själv i samma sekund som ”flyktigen” väljer att boka en resa tillbaka till landet från vilken den påstår sig ha flytt.

  Detta är per definition socialförsäkringsbedrägeri och måste hanteras som sådant. Om… OM… åklagarna fått/haft 1) info i fallen och 2) accept från självaste Justisieministern att lagfara personer som återvänder – oavsett tidslängd – till ex.vis Syrien.

  Gilla

  • Tomas.

   Hej Sara från Skåne!

   Jag tror att du någon gång skrivit att du är examinerad jurist.

   Jag antar att din kommentars andra stycke syftar på Sverige.

   Berätta vilket moment i Regeringsformen som anger att våra myndigheter skall styras av ministrar.

   Vänligen.
   Tomas.

   Gilla

 • Argus

  Ett typiskt tecken på att Die (Der?) Führerinn har tappat det. Tjänstemän som hittat ryggrad och sätter sig upp mot regimen.

  Gilla

 • Tony

  I Sverige vet man inte ens vart flyktingar kommer ifrån?

  Natten mellan Söndag Måndag knivskars en äldre man av
  en av våra berikare på Järnvägsstationen i Ystad.
  Polisen som grep dåren på plats, men tycks ha haft Svårt att
  fastställa Ynglingens identitet, Kanske inte så konstigt
  när allt släpps över gränserna obesett,

  Och det ynkligaste av allt inte en stavelse om detta i lokaltidningen
  Ystads Allehanda? Varför det Lars Mohlin, du som ständigt skryter
  om hur rediga ni är, eller ingår det i den nya trenden att vad som
  händer äldre människor inte har något nyhetsvärde??

  Gilla

  • Tomas.

   Hej Tony !

   Tack för din kommentar.

   Det är ingen ny trend. Våra fulmedia har i många decennier varit politiska propagandaorgan. Till exempel har du aldrig läst någon saklig beskrivning av korruptionen i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) och därav följande brott som myndigheter utövar mot Pursvenskar.

   Jag hoppas att du slutar konsumera fulmedia. Kanske får du lust att bidra till Petterssons-blogg.se och något annat alternativt nyhetsorgan. Bli dessutom en enskild aktivist och prata med andra svenskar om problemen.

   Mvh
   Tomas.

   Gilla

   • Töny

    har inte haft någon fulmedia på 10 år, men går ofta på
    bibliotek där kan man konstatera att någon förbättring
    inte är i Sikte..

    Gilla

 • Bo Eriksson/Trynbald

  Om mot förmodan Sverige inför hårda straff för den nationella utplåningen, så är listan lång på livstidsstraff eller ännu hellre dödsstraff.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: