31-årig man fifflade med pantburkar – döms till fängelse och utvisas

BROTTSLIGHET. En man i 31-års åldern ska med hjälp av påklistrade streckkoder lyckats panta burkar som inte ingår i det svenska retursystemet. Det handlar om tyska burkar som fått svenska etiketter. Nu döms han till fängelse och utvisning, rapporterar SVT

Bild från Pixabay

Det var under kvällen den 25 juli som personal i en livsmedelsbutik i Kalmar reagerade på att det lämnades in flera pantkvitton på höga belopp. Det rörde sig om 300 till 400 kronor per kvitto – vilket butikspersonalen ansåg vara mycket ovanligt. Under omgångar kom det in män som lämnade in flera pantkvitton som sammanlagt kunde landa mellan 700 och 1000 kronor per tillfälle.

Mannen har tidigare dömts för samma sak två gånger – då i Uppsala och Borås – och har sammanlagt nio anmärkningar i sitt belastningsregister.

-Pettersson säger att det går när myndigheterna vill. Brottet begånget 25 juli, den 19 august är han dömd och ska utvisas. Typisk klantskalle.

Burkpantaren skulle ha våldtagit någon eller åkt till Syrien och som terrorist så hade han sluppit utvisning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “31-årig man fifflade med pantburkar – döms till fängelse och utvisas

  1. Missbruka pantburkar ?
    Mycket allvarligt brott sådan kraftigt kriminella kan vi inte ha i Sverige till skillnad mot de som bara ägnar sig åt våldtäkter knivmord och dödssdödsskjutningar som 7 klövern rädd om och vurmar för.

  2. I detta landet blir man utvisad för pantburksbedrägeri.
    Däremot ger brott som stöld, rån, misshandel. gruppvåldtäkt, mord, terrorhandlingar, mordbrand, bilgrillning, stenkastning mot blåljuspersonal m.m. per automatik permanent uppehållstillstånd. Jag börjar nästan tro att regeringen har ”fel värdegrund”.

    • ”per22”!

      Har du läst kontraket, som socialdemokraterna,
      våra värsta LANDSFÖRRÄDARE i modern tid,
      skrev med Muslimska Brödraskapet 1999 och
      som är alltjämt gällande?

      Om du läser kontraktet så får du svar på din fråga.
      Du finner massor med artiklar om kontraktet, förutom
      kontraktet på : www// ”socialdemokraterna kontrakt 1999”.

      Dessutom har Pettersson skrivit och berättat om kontraktet
      flera gånger.

  3. Ja Pettersson,hade han begett sig till Solkusten i Spanien,hade han dessutom blivit svensk på köpet !
    F.d. Sverige är fantastiskt…

  4. En kväll när jag åkte till en återvinnigsstation såg jag någon med flera stora fyllda sopsäckar som höll på att fiska upp burkar ur containern där.
    Och i mataffären i närheten hade dom satt upp en skylt där det stod att om man pantar för mer än 100kr kommer de att göra undersökning…

  5. Jaha, men det förklarar ju varför poliskonstaplarna och dumstolarna har så förtvivlat svårt att beta av de enorma högarna med ouppklarade våldtäkter, mord och överfall. De äro numera helt ursäktade för sitt klena förstånd.
    I min barndom brukade vi smågrabbar plocka tappade 25-öringar som folk förlorat under telefonkioskens golvplankor. Hoppas verkligen att detta är presskriberat nu, annars släpps nog själva fa-an lös.

Kommentera