Skilda skildringar från Portland

Igår hölls en stor manifestation i Portland, initierad av den amerikanska Vit makt-rörelsen. Spänningar mellan denna och den amerikanska grenen av Antifa gjorde att polisen samlade alla tänkbara resurser för att det förväntade våldet inte skulle urarta.

Det har förstås rapporterats om denna manifestation i svenska medier, men dessa skiljer sig lite från internationell medias bevakning.

Sveriges Radio, också den numera finansierad av oss skattebetalare, hade en version som lutade betänkligt åt ena hållet. Så här beskriver man bl.a. situationen efter en intervju med en f.d. vänsteraktivist.

”Universitetsstaden Portlands progressiva profil har gjort den känd som en sorts amerikansk huvudstad för vänstergrupper och -aktivister, för antirasister, feminister och HBTQ-personer. Det gör att USA:s nynazister och nyfascister, vita nationalister och Vit makt-förespråkare valt ut Portland som en symbol för allt de är emot”

Amerikanska CNN gjorde också de ett reportage om manifestationen igår. I den intervjuar man en av ledarna för Vit makt-gruppen Proud Boys och han sade ungefär så här:

”Vi kommer hit så länge som Ted Wheeler (borgmästare i Portland) inte kallar Antifa för vad de är”

Bakgrunden är att Vit makt-rörelsen vill att Antifa klassas som en inhemsk terroristorganisation, något som Donald Trump förklarat att han är villig till. Att just Portland är föremål för dessa manifestationer beror på att staden är ett starkt fäste för s.k. antifascistiska grupper.

Det gick förhållandevis lugnt till igår. Några ingripanden gjordes av polisen, men de våldsamheter som förväntades ser ut att ha uteblivit.

Här kan ni kan jämföra rapporterna från svenska SR och amerikanska CNN. Apropå den film som visas på CNN finns två intressanta saker att lägga märke till.

Just det. Ledaren för Vit makt-gruppen Proud Boys är latinamerikan. Borde nog förvåna en och annan.

Precis. Vi har att göra med kommunister. Lyssnar ni på intervjun med denna maskerade individ får ni höra varför. ”Vi vill inte bli igenkända av polisen och våra motståndare så att de gör besök i våra hem”. Notera att Vit makt-medlemmarna uppträder utan maskeraddräkt.

9 thoughts on “Skilda skildringar från Portland

  1. Hej Stefn K. The Proud Boys är inte en Vit makt-grupp och inte heller Gavin McInnes dess grundare. Undersök deras hemsida läs om dem
    vad dom tycker och står för genom att vara lite aktivt undersökande och journalistisk!
    Frid ut…

  2. Märkligt att Vänster grupper, antifa och annat slödder inte flyttar till Afrika,
    Där slipper dom den vite mannen och fär känna på våldet från den svarte mannen som dom så mycket vurmar för.

  3. Det finns ingen ”vit makt rörelse”, däremot organisationer som arbetar för att rädda de vita folken från utrotning i deras egna länder! som t ex Sverige.

    • Tror inte det hjälper att försöka rädda, inom en mycket snar framtid existerar inte längre kombinationen vit och kristen i Sverige !
      Det behöver man inte vara Einstein för att begripa, är bara att se sig omkring vart man än går i dagens s.k trygga mångkulturella och Islamistiska satelitstat Sverige.
      Det bara kryllar…..
      När man anno 2019 känner sig som en främling i sitt eget fosterland, då är den absoluta gränsen nådd.

Kommentera