Heidis svammel


INSÄNDARE Malmö 18-8-2019

Till Heidi Avellan och andra ”sanningssägande” journalister på sydsvenskan

Angående din artikel, under betalvägg som behandlar tidningen Metros nedläggning, på Opinion i tidningen igår den 17-8 så måste jag säga att du numera tydligen inte drar dig för någonting när det gäller att både förtiga och förvanska sanningen. I och för sig inget nytt i sydsvenskan.

Jag citerar här dom mest häpnadsväckande meningarna ur ditt svammel: ”Metro var de mångas tidning. Vart tar de många läsarna vägen nu? Till andra tidningar eller seriös gratisjournalistik på nätet, kanske, men risken finns att det blir till dubiösa sajter där sanningen är en rar gäst.”

I din egen tidning så är sanningen så gott som dagligen en ovanlig gäst. Särskilt när det gäller att redogöra för all den invandrarkriminalitet som finns i våra städer och då kanske särskilt den staden du själv bor i. Gång på gång undanhåller du och din tidning både offrens och gärningsmännens härkomst med en åsnas envishet och ni drar er inte ens för att skända ert eget folk genom att benämna dom inblandade för att var svenska män. Ta t ex dom två somalier som för ca sex veckor sedan blev ihjälskjutna i Köpenhamn. Dom var väl väldigt svenska, eller hur Heidi?

Eller dom ”svenskar” som har härjat och troligtvis fortfarande härjar på den spanska sydkusten och lyckliggör befolkningen där med allahanda ”svenska” sedvänjor innehållandes allt från mord och sprängningar? Ni har ju i tidningen haft stora artiklar om detta men inte med ett enda ord har ni redogjort för varifrån dessa ”svenskar” härstammar. Vem är det som mörkar, Heidi?

Du svamlar vidare så här: ”För övrigt sajter som populister, nationalister och invandringskritiker ogenerat lyfter fram som sanningsvittnen – medan seriösa medier påstås ljuga och mörka. Sanningen är ointressant när allt handlar om att bygga det nya svarta narrativet om Bullerbyn som kraschar under bördan från invandringen.”

Mörka, det är ju precis det du och din tidning gör när ni undanhåller relevanta fakta vilka det är som i huvudsak numera utför all grov kriminalitet i vårt land.

Hur kan du beskylla andra för något som ni själva sysslar med i princip varenda dag? Snacka om att kasta sten när man sitter i glashus!

Ta och sopa framför din egen dörr först Heidi !

Sanningen är för dig och din tidning när det gäller att skriva sanningsenligt om tillståndet i landet som knakar under bördan av all invandringskriminalitet är tydligen helt ointressant.

Bara den dagen då ditt svammel publicerades i tidningen så kunde man bl a läsa om en 23-åring som sköts ihjäl i Rosengård inför en mamma med barn.

Fyra män står nu åtalade för detta dåd, samtliga med invandrarhärkomst vilket det naturligtvis inte nämns ett enda ord om.

Samma dag så knivskars en man livshotande i Pildammsparken och med all säkerhet så var dom inblandade också invandrare.

Sprängdådet i Köpenhamn nyligen är också troligtvis utfört av två ”svenskar” av utländsk härkomst eftersom man redan nu kan läsa att båda har sin hemvist i ett utomeuropeiskt land. Naturligtvis så kommer vi inte att få läsa om detta i sydsvenskan när dessa fakta blir officiella.

Ett annat exempel på undanhållna fakta i sydsvenskan är knivskärningen i Eksjö där en kvinna och hennes båda barn knivskars och fick livshotande skador.

Fanskapet som utförde detta dåd var ju naturligtvis också en våldsbenägen invandrare som tom namnges i alternativa medier med ett arabiskt klingande namn.

Mannen i Östersund som tydligen planerade ett terrordåd i stil som det som hände i Stockholm är tydligen uzbek kommen från Kazakstan och detta kan man otroligt nog faktiskt läsa i sydsvenskan. Anledningen till att tidningen skrev detta var väl enbart att det dagen innan redogjordes för detta både i Rapport , Aktuellt och TV4.

I detta fallet så insåg tydligen t om sydsvenskan att det inte gick att mörka detta faktum nu när man i TV sändningar ett flertal gånger redogjort för detta.

Under din och Pia Rehnquists ledning så har sydsvenskan blivit en oseriös nyhetsförmedlare som tydligen gör allt för att dölja dom negativa konsekvenserna som har med invandringen av primitiva varelser som gång på gång utför handlingar som faktiskt kan beskrivas som rena barbariet.

Tidningen censurerar relevanta fakta för sina läsare och man drar sig inte heller för att bannlysa insändare som på något sätt för fram kritik mot den rådande invandringspolitiken. Du skriver också att seriös press är en oundgänglig del av demokratin. Sydsvenskan tillhör inte längre något som kan kallas för seriös press. Seriös press använder sig inte av censur och undanhåller inte sina läsare relevanta fakta oavsett hur obekväma dom än är för tidningens inställning och policy.

Tidningen påstår sig var oberoende liberal. Oberoende är ni inte eftersom ni tydligen är beroende av att bedriva censur!

Till sist så vore det bättre om överskriften Opinion byttes ut mot något som är mer representativt för innehållet när du skriver Heidi.

Heidis svammel vore en passande överskrift i varje fall om du tänker fortsätta i samma stil.

Sandor Herold, Malmö


11 responses to “Heidis svammel

 • turrim

  Jag begriper inte ägarnas policy för att tillsätta chefer i sina tidningar. Vill de inte att vi ska köpa tidningen? Samma extrema tunnelåsikter fortsätter dessutom att levereras år efter år.

  Gilla

 • Tony

  Förvånad att Asylsvenskan finns kvar än? Och hur man
  kan låta en, i alla fall förr aktad tidning sjunka så djupt
  ner i träsket av förljugenhet övergår mitt förstånd, och
  låter man denna ledning sitta kvar, så kommer tidningen
  att dö. Det märkliga är att dom som tidningen med alla medel
  försöker att skydda, dom köper inte Sydsvenskan eller
  någon annan dags eller kvällstidning.
  Det är extremt korkat att försöka slå lögner i folket, som
  själva dagligen kan se vilka som ligger bakom alla brott.

  Att sen fri media plockar fram verkligheten om det som
  Sydsvenskan sitter o mörkar är mycket bra, men naturligtvis
  en nagel i ögat på Gammelmedia.

  Gilla

 • Hanna

  Det skrämmande med dessa människor är att de rabblar sitt mantra om högerextremister fast de finns en promille av dem. De bryr sig inte om kaos och brottslighet som är det verkliga problemet som människor drabbas av utan att ”man vill förstöra sverigebilden”, ( med hjälp av Trump och Putin)😧

  Gilla

 • Jimmy

  Det roliga är att MSM är snart ett minne blott. Jag tror dagens ungdomar väljer alternativa media i alla riktningar för det känns mest rätt. Tänk vad mycket avslöjanden alternativa media står för om i stort sett allt ifrån andra världskriget händelseförlopp till etnicitet och ursprungsland på förövarna.

  Jag är tämligen säker på att innan de ger upp så kommer de först gödsla med infiltratörer men därefter vet man inte vad som står på tur, revolution, fullskaligt inbördeskrig eller liknande. Alternativa media växer som aldrig förr och det vore kul om någon kikar på DN:s vinst förr och nu. Min indoktrinerade tvillingbror säger att DN går bra igen… 😉

  Han läser det skräpet. Jag nyttjar också DN ibland men som gratis dasspapper.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Bra skrivet Sandor, men du kan ta det lugnt för denna blaska kommer inte att leva längre till. Då får vi anledning att fira igen, skall bara köpa lite mer popcorn först.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Mycket bra skrivet Sandor ! Folk som fortfarande bidrar ekonomiskt till dessa lögner borde skämmas.

  Gillad av 1 person

 • Thor

  Asylsvenskan förnekar sig inte…

  Gilla

 • Tony

  Heidi Hitler.

  Gillad av 1 person

 • Zeleka

  Tack Sandor!

  Gilla

 • Hakan

  Ord och inga visor från kung SANDOR !!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: